Pozvánka: December - blysnúť sa formou poslednýkrát v roku

Posledný mesiac v roku, posledná možnosť „dobehnúť“ tohtoročné pretekárske ambície. Dokonca ani sneh a chladné počasie nemusia byť prekážkou.

2. 12. - Machulince - Machulinská dvadsiatka

Kto povedal, že v zime sa behajú len krátke trate? Práve v okolí Machuliniec sa ešte začiatkom mesiaca pobeží na dlhšiu vzdialenosť, ako len „za najbližšie humno“. Organizátori si pre pretekárov pripravili 20-kilometrovú trať, ktorá sa pobeží po asfalte. Ide už o 38. ročník tohto podujatia, ktorý už desaťročia ponúka zábavu nielen „vybehaným“ pretekárom, ale na svoje si prídu aj mladšie ročníky. Všetko dôležité o tomto podujatí nájdeš na stránke organizátora.

Machulinská dvadsiatka

2. 12. - Nesluša - Večerný mikulášsky beh na Jakubovský vrch

Tým, ktorým niečo hovoria preteky Neslušským chotárom s GARMIN-om, nebude Beh na Jakubovský vrch úplnou neznámou. Bežci totiž 0. ročník týchto pretekov rovnako odštartujú z Nesluše, pričom ich cieľ je jasný už z názvu. Sedem kilometrov s prevýšením 440 metrov po lesných či šotolinových cestách určite ocenia ako nováčikovia v behu do kopca, tak aj zabehnutí „harcovníci“. Okrem samotného pretekania sa môžu súťažiaci tešiť na teplý punč a kapustnicu v cieli. Všetko o pretekoch nájdeš na stránke organizátora.

3. 12. - Pezinok - Murat mikulášsky kros

Čarovné preteky Murat mikulášsky kros napíšu v Pezinku už 8. edíciu svojho príbehu. V ponuke budú dve trate – dlhšia (12,7 km/344 m) a kratšia (8,4 km/225 m). Až 97 % trasy povedie po lesnom povrchu, a tak je otázne, do akých podmienok sa bežci dostanú. „Klasické“ kategórie veľa vody nenamútia, za zmienku však stojí špeciálna kategória pre bežcov so psom či beh v maske. Pri vyhodnotení tak uvidíme najrýchlejšieho Mikuláša, anjela, no i čerta. Kompletné propozície nájdeš na webe usporiadateľa.

Murat mikulášsky kros, Pezinok

6. 12. - Lipany - Mikulášsky nočný výbeh na rozhľadňu na Balážke

Už 5. ročník tohto behu, navyše s charitatívnym rozmerom, sa odohrá presne na Mikuláša. Účastníci by si nemali zabudnúť čelovky, lebo hoci trať meria iba 3 km pre seniorov a 1,5 km pre juniorské kategórie, štart je plánovaný až na 19:00 hod. Na tejto trase nastúpajú bežci 200 výškových metrov, takže aj napriek krátkej trati treba prísť fyzicky pripravený. Okrem separátnych kategórií si môžu prísť zasúťažiť aj páry v zložení on a ona. Viac informácií o pretekoch nájdeš na tejto stránke.

9. 12. - Martin-Stráne - Na Luciu s Luciou

Na Luciu s Luciou alebo inak Predvianočný stránsky beh je podujatie, ktoré už desiatykrát organizuje jedna z našich najúspešnejších atlétiek, Lucia Hrivnák Klocová. Trať meria poctivých 9 kilometrov, pričom kombinuje asfalt s lesným povrchom martinského lesoparku. Prihlasovať sa bude až priamo na mieste, takže je zbytočné hľadať online registráciu, no každý účastník v rámci štartovného obdrží tričko JOMA, tyčinku Nutrend, pohostenie v podobe kapustnice a na záver všetkých čaká tombola. Viac informácií nájdeš na tomto odkaze.


16. 12. - Žilina - Vianočný beh a zimné plávanie

Odbehnúť si v zime maratón alebo len polmaratón a následne sa ešte „hodiť“ do studenej vody, to chce riadnu guráž. No keďže sa 16. decembra odohrá už 22. ročník tohto populárneho podujatia, v žilinskom vodnom diele bude treba opäť raz „vysekať dieru do ľadu“. No kým sa otužilci ponoria, čaká ich viac či menej okruhov po hrádzi. V ponuke je už zmienený maratón a polmaratón, no i kratšia 8-kilometrová a kilometrová trať. Kompletné propozície pretekov nájdeš na stránke organizátora.

Vianočný beh a zimné plávanie, Žilina

17. 12. - Piešťany - Vianočný roľničkový beh na Havran

S blížiacimi sa Vianocami sa v Piešťanoch uskutoční akcia s milým názvom, roľničkový beh, inak nazvaný aj Memoriál Andreja Štefečku. Tento rok sa bude konať už desiaty ročník, pričom aj tu sa môžu zúčastniť ako bežci, tak aj nordic walking chodci. Trasa meria 6 kilometrov s prevýšením 250 metrov, pričom cieľ sa nachádza v známom sedle Havran, kde pretekárov čaká aj bohatá tombola. Všetko dôležité sa dozvieš na tejto stránke.

Vianočný roľničkový beh na Havran,Piešťany

30. 12. - Dubnica nad Váhom - Silvestrovský beh na tartane

Už 27. ročník silvestrovského behu na tartane sa uskutoční na mestskom štadióne v Dubnici nad Váhom, pričom sa pobeží, ako názov napovedá, po bežeckej dráhe. Netreba čakať náročné prevýšenia, zmrznuté chodníky, cieľom je prísť a prebehnúť si 5 kilometrov v partii fajn ľudí. V cieli na každého úspešného bežca čakajú lahôdky v podobe teplého čaju a chleba s masťou a cibuľou. Okrem toho tí najlepší získajú aj finančné odmeny. Kompletné propozície behu nájdeš na tomto odkaze.

Dubnica nad Váhom, Silvestrovský beh na tartaneDubnica

31. 12. - Horovce - Horovská desiatka

Tradícia silvestrovského behu v Horovciach žije už 38 rokov a aj tentokrát sa bežci stretnú, aby týmto spôsobom oslávili posledný deň v roku. Po 10 km z Horoviec do Tušíc a nazad už stačí doma sadnúť k večernému silvestrovskému programu. Kategórií bude vypísaných dostatočne veľa, aby si preteky užil každý – od mládeže až po tých skôr narodených. Viac informácií o podujatí nájdeš na tomto odkaze.

Horovce, Horovská desiatka
A akákoľvek účasť na týchto pretekoch znamená skvelý predpoklad odštartovať nový rok v podobnom duchu aktívneho života. Vidíme sa na štarte!
Zdroj fotografií: organizátori pretekov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Sezóna je v plnom prúde, a tak sme si pre vás pripravili prierez bežeckých podujatí v mesiaci máj. Ktoré to sú?
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

V marci nám bežecké výzvy pomaličky pribúdajú, no stále sme pretekovo naladení aj na skialpy a bežky. Čo si vyberieš?
keyboard_arrow_up