Najčítanejšie a najobľúbenejšie články od vás za rok 2023

Čo sa vám v roku 2023 najviac páčilo a čo ste najviac čítali? Pripomeňme si zaujímavé tipy na výlety, rozhovory a inšpiratívne príbehy…

V minuloročnom TOP 10 rebríčku sme si posvietili na všetky články, ktorých bolo dokopy 232. Tento rok sa ich počet vyšplhal na 310. Obrovský podiel na tom celom majú nielen naši redaktori, ale vo veľkej miere aj vy - naši prispievatelia.

Tento rok sa zameriame práve na články od vás. Okrem obľúbených tipov na výlety pribudli veľmi zaujímavé rozhovory, reportáže z pretekov, ale aj mnoho ďalších tém z rôzneho súdka. Pozrime sa teda na 5 najčítanejších a 5 najobľúbenejších článkov za rok 2023.

TOP 5 najčítanejších článkov

Celá TOP 10 bola veľmi tesná a rozdiely čísel čítanosti boli len minimálne. Niečo však v TOP 5 musí byť, tak pozrime sa, ktoré články sa najviac čítali. Ak ti niektorý z nich unikol, rovno otváraj a čítaj, oplatí sa.

Piatym najčítanejším článkom bola túra na Slavkovský štít. Vieš prečo je vrchol Slavkáča zaoblený? A je to naozaj tak dlhý, nekonečný a nezáživný výstup? Aj to sa dočítaš v článku od Radky, ktorá navštívila Tatry v jesennom šate.

Slavkovský štít
Štvrtým v poradí je inšpiratívny rozhovor s ultrabežcom Pavlom Porubčanom. Katka Paľa vyspovedala najmä o pretekoch SwissPeak 360, na ktorých zdolal 360 km a 26 600 výškových metrov za 4,5 dňa. Prezradil nám nielen pocity a skúsenosti, ale takisto množstvo tipov a užitočných rád.

ultrabežec Pavol Porubčan
Tretie miesto patrí zákulisným informáciam útulne Andrejcová, ktoré získala Nely priamo od chatárov. Vedel/a si, že špeciálne pre útulňu je pripravované aj vlastné remeselné pivo? Ako to na útulni vyzerá v hlavnej sezóne a ako počas zimy? V článku sa dozvieš nielen o súčasnom fungovaní, ale takisto zaujímavú históriu.

útulňa Andrejcová
Druhým najčítanejším je opäť tip na turistiku od Radky, tentokrát jednoduchý výlet na Morské oko v Tatrách. Hoci je to dosť komerčná oblasť, ponúka nádherné scenérie a keď sa na davy turistov sústrediť nebudeš, objavíš ozajstné krásy poľskej strany Vysokých Tatier.

Pleso Morské oko v Tatrách
Prvý najčítanejší článok za rok 2023 je taktiež tatranský. Na najvyšší značený vrchol a najmladšiu chatu Vysokých Tatier nás vzala Monika. Ak nevieš, o čo ide, rýchlo to naprav a prečítaj si o tejto obľúbenej tatranskej túre s najrozľahlejšími výhľadmi na Tatry.

Turistika na Rysy vo Vysokých Tatrách

TOP 5 najobľúbenejších článkov

Ktoré články ste najviac lajkovali? Opäť to bolo veeeľmi tesné a všetkých 5 článkov je počtom likov na rovnakej úrovni. Poďme si ich pripomenúť a možno tu aj ďalšie „páčiky“ pribudnú a poradie sa trochu premieša.

Ak obľubuješ cestovanie s prespávaním a „žitím“ v aute, určite sa aj tebe bude páčiť článok od Michala. Prezradil nám, aký komfort ponúka stan na streche auta. Dozvieš sa praktické informácie o montáži na strechu, interiéri stanu, skladaní a rozkladaní, a takisto nám zdelil nezabudnuteľné zážitky z ciest po Slovensku aj v zahraničí.

stan na streche auta
Veronika zažila obrovské dobrodružstvo v Afrike. Spolu s kamošmi zdolali najvyšší vrch severnej Afriky - Džabal Tubkál v Maroku. Je výstup na túto štvortisícovku náročný? Ako dlho to trvá a potrebuješ sprievodcu? V článku sa prenesieš do hôr Vysokého Atlasu a zistíš, na čo všetko sa treba pripraviť.

Jabal Tubkal - vrch v Maroku, Vysoký Atlas
Zákulisie chát a útulní sa vám zrejme páči, keďže aj tu máme článok tohto typu od Nely. Okrem útulne Andrejcová zistila aj množtvo zaujímavých pikošiek o Chate pod Borišovom. Ak chce niekto zažiť digitálny detox a načerpať energiu uprostred Veľkej Fatry, práve táto chata ponúka doslova čarovnú atmosféru.

Chata pod Borišovom
O tom, čo všetko sa dá zažiť na 3 000 km dlhom tripe v obytnej dodávke Britskou Kolumbiou nám napísal Jakub. Podelil sa o informácie od samotného plánovania až po konkrétne výlety v nádhernej kanadskej prírode. Hory, jazerá, pobrežie Pacifiku, medvede, losy, marihuana,... To je len malá ochutnávka z článku, ktorý je navyše nabitý dychberúcimi fotografiami.

Cestovanie v Kanade
Behať ultra v zime si vyžaduje dávku odhodlania. Zimné ultra preteky Ľudova 50 sú náročné, terén je technický, s koreňmi aj kameňmi. Počas behu sa striedal povrch všetkého druhu - blato, sneh aj ľad. Nechýbala ani poriadna dávka výškových metrov. Ako to Katka zvládla sa dočítaš v reportáži.

Bežecké zimné ultra preteky Ľudova 50
Ďakujeme, že vás naďalej baví tvoriť tento MTHIKER príbeh a prispievať zaujímavými témami do nášho magazínu. A, samozrejme, ďakujeme aj všetkým čitateľom, bez ktorých by tento rebríček ani nevznikol. Ak máš aj ty nápady a inšpirácie na zaujímavé články, určite nám daj vedieť.
Zdroj fotografií: autori článkov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Geocaching - poklady, skrýše a zábava

Geocaching - poklady, skrýše a zábava

Chcete si spestriť pobyt v prírode hľadaním pokladov, ktoré vás môžu priviesť na zaujímavé miesta? Skúste geocaching.
Inšpiratívne ženy sú všade okolo nás

Inšpiratívne ženy sú všade okolo nás

Dnes je MDŽ! Preto chcem tento článok venovať práve našim super ženám.
Záverečná SNOW SHOW testovačka - Roháče Spálená

Záverečná SNOW SHOW testovačka - Roháče Spálená

SNOW SHOW sa už tento víkend, 9. a 10. marca, presúva za zimou do Západných Tatier do lyžiarskeho strediska Roháče Spálená.
keyboard_arrow_up