Súťaž: MTHIKER oslavuje a jedného z vás obdaruje

Dnes, 1. februára 2024, oslavuje MTHIKER 3. narodeniny. V tomto článku sa pozrieme na to, ako sa to celé začalo a v závere si môžeš s nami aj zasúťažiť.

Pamätám si na deň, keď mi na YouTube zrazu vyskočilo video Hrebeň Malej Fatry za 1 deň - vitajte na novom kanáli MTHIKER. Bolo to cez vianočné sviatky, presne 26. 12. 2020. Po prezretí videa som sa veľmi potešila, že MTBIKER sa, vyzerá to tak, rozrastá o outdoor. Obsah na MTBIKERi som celkom poctivo sledovala, keďže bicykel bol vždy „moja láska“ a práve MTBIKER ma priviedol aj k cestnej cyklistike. No predsa len, vždy som sa o niečo viac venovala HIKU ako BIKU.

Veď práve po vlastných sa dostanem aj na miesta, kde sa to s bicyklom nedá. Či už je to turistika, beh, bežkovanie alebo skialp, všetky tieto aktivity sú, spolu s bicyklom, mojou veľkou vášňou. Práve v horách vznikajú tie najkrajšie zážitky – niekedy rozprávkovo krásne, inokedy ťažké a drsné, no vždy nezabudnuteľné. Preto nadšenie z nového projektu MTHIKER bolo u mňa obrovské. Doteraz si spomínam, ako som doslova čakala na nové YouTube video a rýchlo som si ho musela čím skôr pustiť.

Imro, prechod Malej Fatry

Od cyklistiky k outdooru

Alebo od MTBIKERa k MTHIKERu. Prepojenie s outdoorom rozhodne nebolo len tak náhodné. Už len naši redaktori a vlastne celý MTBIKER tím je príkladom toho, že práve turistika, beh, lezenie či lyže sú doplnkovými aktivitami aj pre cyklistov. Myslím, že všetci, aj tí „najzarytejší“ cyklisti, to tak majú a okrem biku sa venujú aspoň čiastočne aj ďalším outdoorovým športom. A samozrejme, veľa z nás to má možno podobne ako ja, že počas zimy si dá od bicykla úplnú pauzu.

Nech už je ktorýkoľvek outdoorový šport primárnou, doplnkovou alebo akoukoľvek inou aktivitou, dôležité je, že nás to všetko spája. Hlavné je spoznávať naše kopce a užívať si ten čas v prírode čo najviac. A tak sa 3 roky dozadu začal písať celý MTHIKER príbeh. Príbeh, ktorý nás baví a snažíme sa ho pre vás „písať“ tak, aby bavil aj vás.

hory, mthiker

Kedy sa to vlastne celé začalo?

Bolo zo zhruba 3 roky dozadu. Toto je však naozaj len „zhruba“ a nájsť jednoznačnú odpoveď na túto otázku je ťažké. Samotná myšlienka tohto projektu tu bola omnoho skôr. Pozrime sa však aj na nejaké oficiálnejšie dátumy.

Prvé „HIKE“ články vznikali ešte v MTBIKER magazíne. Prirodzene to zapadalo do obsahu, a tak sa sem-tam ocitol článok na outdoor tému aj tu. Oficiálnejší zlom prišiel práve s prvotným videom od Imra, kedy bol založený aj YouTube kanál MTHIKER. Vtedy sme sa rozhodli, že do toho ideme naplno. Všetko to malo samozrejme nejakú postupnosť. 11. decembra 2020 bol založený instagramový účet MTHIKER, 26. decembra 2020 vznikol YouTube a s ním aj prvé video. No všetok MTHIKER obsah sme publikovali stále na webe MTBIKER.

Mirka, lyžovačka, zábava na snehu, zima
Postupne sa objem obsahu zväčšoval, pribudli aj nové tváre a nadišiel čas MTHIKER obsah trochu oddeliť. Po roku, 20. januára 2021, nastala zmena v tom, že v ľavom menu v MTBIKER magazíne pribudol odkaz na MTHIKER outdoor články. V roku 2021 MTHIKER stále napredoval a okrem Imra a Cepa sa jeho tvárou stala aj naša Mirka. Vznikla aj FB stránka a od februára to nabralo poriadne obrátky. Postupne som sa do tímu dostala aj ja s Viktorom a v tejto zostave tvoríme pre vás aj naďalej.

Väčší zlom prišiel po ďalšom roku, kedy sa súrodenecký projekt MTHIKER osamostatnil a od 19. januára 2022 sme spustili doménu MTHIKER.sk so samostatným magazínom aj MTHIKER shopom.

Veronika, beh v horách
Tak kedy sa to začalo? Odpovedí nájdeme hneď viacero, no dátum výročia predsa treba mať, no nie? 1. február 2021 môžeme považovať za oficiálny začiatok projektu s názvom MTHIKER.

Ako príbeh pokračuje?

Naďalej tvoríme, píšeme, točíme a stále nás to baví. Neoddeliteľnou súčasťou nášho tímu sa stali aj externí prispievatelia, vďaka ktorým je magazín nabitý rôznorodým obsahom. Skialp, bežky, beh, turistika, lezenie, ferraty, objavovanie Slovenska aj zahraničia, nenáročné výlety aj poriadne výzvy, rodinná turistika, výkony, rady a skúsenosti, tipy a triky, testy výbavy či množstvo jedinečných príbehov.

lezenie
To je len časť skladačky MTHIKER príbehu. Za celým projektom stojí omnoho viac ľudí, celý MTHIKER aj MTBIKER tím. Netreba zabúdať na MTHIKER shop, bez ktorého by to všetko nedržalo pohromade. A, samozrejme, bez vás všetkých, ktorí nás akoukoľvek formou podporujete, by to jednoducho nešlo. My všetci, milovníci prírody, sme súčasťou MTHIKER príbehu.

Veríme, že jeho dej sa bude neustále vyvíjať a napíšeme spolu ešte množstvo kapitol. Že to bude nekonečný príbeh, ktorý nemá koniec ani cieľ.

Jediným cieľom je neustále na príbehu pracovať a posúvať ho vpred a nezabúdať na dôležitú súčasť - ohľaduplnosť. Chceme predsa, aby tu príroda ostala aj pre ďalšie generácie a aby sme si z nej odniesli najmä tie príjemné zážitky.

Súťažná otázka

Správnu odpoveď na súťažnú otázku nájdeš v tomto článku. Ak uhádneš správnu odpoveď, možno práve teba odmeníme MTHIKER balíčkom, v ktorom nájdeš: čelenku, oriešky, vrecko a tričko.

Tipovanie je uzavreté, víťazov žrebujeme 12.02.


Pravidlá súťaže

1. Predmetom súťaže je výber správnej odpovede na súťažnú otázku.
2. Môžeš vybrať len jednu z uvedených možností.
3. Odpoveď môžeš poslať iba jedenkrát, t. j. máš len jeden pokus.
4. Odpovedať môžeš do 9. 2. 2024 do 23:59 hod.
5. Spomedzi správnych odpovedí vyžrebujeme jedného výhercu/výherkyňu.
6. Žrebovanie prebehne 12. 2. 2024.
Zdroj fotografií: archív redakcie
report_problem Našiel si v texte chybu?
VeronikaJanosova 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Výzva ku dňu Zeme – odpad v prírode nechceme

Výzva ku dňu Zeme – odpad v prírode nechceme

Priprav si doma vrece, rukavice a pomôž nám vyčistiť kúsok našej Zeme. Zapoj sa do výzvy a my ťa odmeníme.
Čo mi dal pohyb v horách?

Čo mi dal pohyb v horách?

Čo všetko mi priniesol pohyb v horách, resp. v prírode ako takej? Pokoj, oddych, relax, kondíciu, slobodu, voľnosť? Áno, toto všetko... a mnoho ďalšieho.
Geocaching - poklady, skrýše a zábava

Geocaching - poklady, skrýše a zábava

Chcete si spestriť pobyt v prírode hľadaním pokladov, ktoré vás môžu priviesť na zaujímavé miesta? Skúste geocaching.
keyboard_arrow_up