Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?

Každý rok býva pre niekoho novou výzvou v živote alebo razantnou zmenou. Možno ide o tvoj prvý maratón v živote alebo len chceš zmeniť svoj stereotyp. Mnoho z nás už odštartovalo bežeckú sezónu v januári a s pribúdajúcim teplejším počasím sa počet bežeckých akcií znásobuje. Niekedy až tak, že si musíme vedieť vybrať medzi dvoma podujatiami.

Poďme sa teda spolu pozrieť na mesiac apríl a na ponuku nielen bežeckých podujatí.

6. - 7. apríl 2024 - Bratislava - ČSOB Bratislava Marathon

Začíname s gráciou, a to hneď na populárnom a obľúbenom maratóne v Bratislave pod záštitou ČSOB. Preteky sú rozdelené na „hobby” a „race” dni. V sobotu bude na programe klasická desiatka, detské behy, minimaratón a iné. V nedeľu sú na programe majstrovstvá Slovenska v polmaratóne a samotný maratón, toto vieme absolvovať aj ako štafetový beh.

Registrácia prebieha online so sumou štartovného 50 alebo 45 € pre hlavné behy a 22 € pre desiatku. Desiatka štartuje v sobotu o 16:00 a v nedeľu o 9:00 ráno odštartuje maratón a polmaratón v rovnakom čase. Viac informácií nájdete na stránke pretekov.

Bratislava ČSOB Bratislava Marathon

7. apríl 2024 - Likavka - Beh oslobodenia o Putovný pohár starostu obce Likavka

Presúvame sa na trailový beh v obci Likavka neďaleko mesta Ružomberok. Organizátor si pre nás pripravil dve trate s dĺžkou 12,2 a 6,15 kilometra. Registrácia prebieha online so sumou štartovného 8 € vopred alebo 10 € na mieste. Platia ho len juniorské, mužské a ženské kategórie.

Celá udalosť sa koná na futbalovom štadióne v obci Likavka so štartom prezentácie 8:15 pre detské a žiacke kategórie a od 9:00 pre hlavné kategórie. Viac informácií nájdete v propozíciách od usporiadateľa.

Beh oslobodenia o Putovný pohár starostu obce LikavkaBeh oslobodenia o Putovný pohár starostu obce Likavka

9. - 13. apríl 2024 - Bratislava - Hory a mesto

Druhý aprílový týždeň v nákupnom centre VIVO! V Bratislave sa bude konať 24. ročník medzinárodného festivalu horského filmu a dobrodružstva. Tešiť sa môžete na 47 filmov zo 17 krajín, ktoré vybrala odborná porota z V4 a množstvo inšpiratívnych hostí. Hostkou bude aj svetová extrémna lyžiarka Američanka Hadley Hammer a príde aj francúzska lezkyňa Catherine Destivelle, ktorá ako jediná žena na svete dostala horolezeckého Oscara - Zlatý čakan. Súčasťou festivalu bude aj fotografická súťaž, tešiť sa tak môžete na foto výstavu s horskou tematikou. Vstupenky sú dostupné formou lístkov na jednotlivé bloky alebo ako permanentky na viaceré premietania. Program a ďalšie informácie sledujte na stránke horyamesto.sk.


13. apríl 2024 - Veľký Lipník - Lesnícke sedlo - Vertical 2024

Máme tu aj beh do vrchu v obci Veľký Lipník na trati s dĺžkou 2,5 kilometra s prevýšením 195 metrov. Okrem behu je na programe aj Nordic Walking kategória. Celé podujatie sa bude konať v areáli základnej školy s prezentáciou od 8:30 do 9:30. Hromadný štart je naplánovaný na 10:00. Registrácia prebieha online so sumou štartovného 12 € a na mieste 14 €. Viac informácií nájdete na stránke usporiadateľa.

Veľký Lipník Lesnícke sedlo Vertical 2024Veľký Lipník Lesnícke sedlo Vertical 2024

13. apríl 2024 - Liptovský Mikuláš - Liptov Ride

Presúvame sa na populárne štafetové preteky, ktoré zatiaľ ako jediné na Slovensku spájajú krásu zimných a letných športov v jedno podujatie. Preteká sa v cyklistike, behu, skialpe, freeride a kajaku. Vďaka tejto myšlienke dokáže spojiť viacero športovcov pod jedno podujatie. V rámci MTHIKER je pripravený tento rok ženský aj mužský tím.

Registrácia 5-členných tímov je už naplnená, avšak ak si trúfaš zvládnuť 5 disciplín v dvojici, ešte stále je pár voľných miest. Zaregistrovať sa môžeš aj ako dobrovoľník, čím pomôžeš nielen organizátorom a pretekárom, ale zažiješ akčný deň na Liptove až do neskorej noci. Motiváciu môžete načerpať z minuloročnej reportáže na webe MTHIKER. Viac potrebných informácií je na stránke organizátora.


14. apríl 2024 - Kysak - Beh Hornádskou dolinou a memoriál Rudolfa Dindu

Východ Slovenska nám ponúka dve trate. Prvá má dĺžku polmaratónu a druhá v rámci memoriálu má 5 kilometrov. Prihlásenie prebieha online so sumou štartovného 16 € pre polmaratón a 10 € pre memoriál. Prezentácia pretekov bude prebiehať pri obecnom úrade v Kysaku od 11:45 a štart pretekov je naplánovaný na 14:00. Okrem vecných odmien sú pripravené aj finančné odmeny do 150 €. Viac informácií nájdete na stránke podujatia.

Kysak Beh Hornádskou dolinou a memoriál Rudolfa Dindu

20. apríl 2024 - Bojničky - Jarný beh Bojničky

Pokračujeme ďalším cestným behom v obci Bojničky na trati s dĺžkou 5 000 metrov pre hlavné kategórie. Deti budú mať dĺžku trate upravenú podľa veku. Prihlásenie prebieha online so štartovným vo výške 10 € do 17. apríla. V deň pretekov bude cena 12 € pri prezentácii v kultúrnom dome od 8:30 ráno. Okrem vecných cien je možnosť vyhrať 100 € pri prekonaní traťového rekordu. Viac informácií k propozíciám nájdete v samostatnom dokumente.

Bojničky, Jarný beh Bojničky

27. apríl 2024 - Budča - Beh oslobodenia obce Budča

Z cestných behov sa presúvame na trailový s dĺžkou 8,4 kilometra a prevýšením 230 metrov, ktorý je aj súčasťou Zvolenskej bežeckej ligy. Prihlásiť sa je možné aj online so sumou štartovného 10 €, na mieste to bude 15 €. Prezentácia pretekov bude prebiehať pri obecnom úrade v obci Budča od 9:00 do 11:30 s následným štartom o 12:00. Viac informácií nájdete na stránke organizátora pretekov.

Budča, Beh oslobodenia obce BudčaBudča, Beh oslobodenia obce Budča

28. apríl 2024 - Bratislava - Salomon Dragon Trails

Priaznivci ultra behov si prídu na svoje posledný aprílový víkend, kde nás čakajú 4 trasy s dĺžkou od 7,5 do 52 kilometrov s počtom účastníkov do 1 400. Prihlásenie prebieha online, kde do 15. apríla je v cene štartovného aj tričko a po tomto dni bude cena štartovného znížená.

Okrem kvalitného zázemia nájdete na stránke organizátora aj výborne rozpísaný harmonogram, kde sú všetky informácie o prezentácii, štarte a programe po dobehnutí do cieľa. Usporiadateľ vybavil autobusovú dopravu na prevoz štartujúcich na rôzne trasy. Viac k danému podujatiu nájdete na stránke pretekov.

Bratislava, Salomon Dragon Trails
Samozrejme, v tejto pozvánke nie sú spomenuté všetky preteky, a tak si môžeš tie svoje nájsť vo svojom okolí v kalendári MTHIKER. Vidíme sa spolu na štarte niektorých podujatí.
Zdroj fotografií: organizátori pretekov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Sezóna je v plnom prúde, a tak sme si pre vás pripravili prierez bežeckých podujatí v mesiaci máj. Ktoré to sú?
Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

Pozvánka: Marec plný výziev na snehu aj na blate

V marci nám bežecké výzvy pomaličky pribúdajú, no stále sme pretekovo naladení aj na skialpy a bežky. Čo si vyberieš?
Pozvánka: Mesiac január – nový rok, nové výzvy

Pozvánka: Mesiac január – nový rok, nové výzvy

Rok 2024 je už za dverami, preto máme možnosť vyskúšať nové výzvy alebo prekonať samých seba.
keyboard_arrow_up