mate niekto dobre skusenosti s urazovym poistenim, resp. tip na dobru poistovnu? Platil som v nemenovanej "modrej" poistovni 90 EUR/rok urazove poistenie a za zlomenu klucnu kost som dostal 58 EUR Pripadne aj pre zasah HZS ?
Ako pre koho. V prípade potreby zahŕňa zásah HZS. Čiže ak viac bikuješ v pohoriach kde sú, prípadne turistikuješ/skialpuješ tak sa určite oplatí. Platím si už nejaké tie roky a našťastie som zatiaľ nepotreboval, ale keby náhodou tak tá suma je nič oproti tomu, keby ti prišla od HZS faktúra.
Mna ked znasali dva mesiace dozadu hasici z lesa mam cakat fakturu?To ako aj ked mi barak pridu hasit mam cakat fakturu?Nerozumiem....
Prečo tu motáš hasičov? Každý akcia kde zasahuje HZS sa platí a nie je zahrnutý v bežnom zdravotnom poistení. Len krátky úsek z ich stránky.
Čo je technický zásah?
Je to všetko to, čo nehradí zdravotná poisťovňa:
náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním,
náklady na vyhľadávanie a vyslobodzovanie osôb v tiesni,
náklady na poskytovanie prvej pomoci osobe v tiesni, s vylúčením nákladov, ktoré je zo zákona povinná hradiť zdravotná poisťovňa (t. j. výkon lekára, lieky),
náklady na prepravu k najbližšiemu dopravnému prostriedku zdravotníckeho zariadenia, prípadne náklady na prepravu priamo do zdravotníckeho zariadenia,
v najtragickejšom prípade prevoz telesných pozostatkov,
pritom nezáleží na tom, či sa turista riadil alebo neriadil bezpečnostnými pokynmi Horskej záchrannej služby, ak sa také niečo stane, musí hradiť náklady.
No a Alpenverein sa vždy spomínal skôr so zásahom vrtulníku (hzs). Nie nadarmo sa to volá Alpen. Stane sa ti niečo v alpách, alebo v horách po celom svete do tuším 5000 či 6000 mnm? tak by to malo kryť zásah vrtulníkom. Skôr pre horolezcov, skialpinistov, atď. Menej ako cestovné poistenie čo spomínal Scarinko.
Dzejkob zásah VZZS je na Slovensku pre Slovákov a občanov EÚ hradený zo zdravotného poistenia. Ale skoro vždy pri jeho zásahu treba aj asistenciu HZS, takže sa jedná o technický zásah a platí sa to . Pri zásahu v zahraničí je to iné a vie to veru ušetriť kopec prachov. Lebo napr. v Rakúsku, Taliansku, Francúzsku a podobne sa záchranári neserú s tým, aby šli pre teba pozemne. Skoro vždy lietajú.
Našťastie som ešte nemal skúsenosť, a TO SA OPLATÍ😄.
Ale Alpenverein si už pár rokov platím.
Minulý rok sme museli volať pomoc chalanovi pod Grossglocknerom, ktorý si po páde na ľadovci (paradoxne pád lanového družstva zapríčinil druhý človek) vykĺbil rameno. Tiež priletel vrtuľník, ale ako to dopadlo, či bol poistený alebo nie, to už neviem. Všetci zúčastnení museli na druhý deň vypovedať na polícii, to sa tiež oplatí 😄.
Ja som si kedysi davno robil research, a Alpenverein vyslo cena/kvalita urcite najlepsie. Hlavne to ze je to zname po svete (resp. europe) a nikde s=by s tym nemal byt problem. Najviac vie clovek asi pvoedat, ked to skusi na vlastnej kozi - ale snad nikto si to neplatime pre to aby sme to vyuzili
Keď netreba asistenciu HZS, tak aj vrtuľník je zadara, napr. keď zadas presnú polohu, je dobré počasie, trafia a zoberú ťa aj bez nich, horšie je to už v ťažšie prístupnom terene a za zlého počasia... A musí to byť samozrejme odvodnene, najmä teda pri samotnom zásahu VZZS, kedy to ide zo zdravotného... Pár rokov dozadu, moja vtedy nastávajúca si privodila v NT totálne krvavé pľuzgiere, spali sme akurát na durkovej, boli tam aj chalani z HZS, tak vraveli, že bez problémov aj vrtuľník po ňu pošlú, keď je poistená na zásah, ale keby sa to riešilo priamo cez VZZS, bol by problém, ťažko by sme si to obhájili, ako odôvodnený zásah... Ale nakoniec to dobre dopadlo, zviezol ju dole Duro z durkovej dzipom ?
Inak keď som nemal deti a bol v horách non-stop vo voľnom čase, platil som si to, teraz sa už pripoistujem len keď niekam idem... Ale neviem podľa akého algoritmu mi sem tam pošlú novú kartičku, aj keď si to už neplatim...
Moja poistovacka tvrdi ze to ma slabe krytie medcinskych nakladov na liecbu a zakroky. Len 10 litrov co je v zahranici tak ledva na zlomenu ruku. Kazda mozna operacia je silno nad limit. Mame rocne cestovne poistenie, stoji si e 2x tolko ale limit je 200 litrov, je aj mimo EU, je v tom aj batozina a kopec dalsieho co v hentom nie je. Cena vraj nie je zla ale ma to dost uzky zaber.
je na to samostatna tema
asi treba riesit konkretne pripady a tvoja poistovacka ma isto svoje argumenty
no flame
Moja poistovacka tvrdi ze to ma slabe krytie medcinskych nakladov na liecbu a zakroky. Len 10 litrov co je v zahranici tak ledva na zlomenu ruku. Kazda mozna operacia je silno nad limit. Mame rocne cestovne poistenie, stoji si e 2x tolko ale limit je 200 litrov, je aj mimo EU, je v tom aj batozina a kopec dalsieho co v hentom nie je. Cena vraj nie je zla ale ma to dost uzky zaber.
Tak hlavne si treba prečítať, na čo slúži Alpenverein.......a to odkáž aj svojej poisťovačke.....
scarinko všade bol všetko vie, proste chrobák Truhlík neobľúbený v kolektíve. Každopádne, známy sa slušne vysypal v alpách na lyžiach "pár" rokov dozadu, mal bežné poistenie. Rakušáci sa s tým nesrali, hneď volali flugzug vrtulový, mal zlomenú stehennú kosť tuším. Týpek bol celkom "movitý" ale aj tak musel vtedy predať auto, aby vyrovnal pohľadávky, tuším to vtedy bolo okolo 2mega SK kronen, lebo mu to bežné poistenie nepokrývalo. A áno tebe sa to na tvojích výjazdoch neoplatí, tvoja poisťováčka má recht Ale keď nevieš, tak drž 3,14ču a šúchaj nohami....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mna ked znasali dva mesiace dozadu hasici z lesa mam cakat fakturu?To ako aj ked mi barak pridu hasit mam cakat fakturu?Nerozumiem....
Čo je technický zásah?
Je to všetko to, čo nehradí zdravotná poisťovňa:
náklady spojené s výkonom záchrannej činnosti alebo s pátraním,
náklady na vyhľadávanie a vyslobodzovanie osôb v tiesni,
náklady na poskytovanie prvej pomoci osobe v tiesni, s vylúčením nákladov, ktoré je zo zákona povinná hradiť zdravotná poisťovňa (t. j. výkon lekára, lieky),
náklady na prepravu k najbližšiemu dopravnému prostriedku zdravotníckeho zariadenia, prípadne náklady na prepravu priamo do zdravotníckeho zariadenia,
v najtragickejšom prípade prevoz telesných pozostatkov,
pritom nezáleží na tom, či sa turista riadil alebo neriadil bezpečnostnými pokynmi Horskej záchrannej služby, ak sa také niečo stane, musí hradiť náklady.
Ale asi mi to uz je jasne viacmenej
Ale Alpenverein si už pár rokov platím.
Minulý rok sme museli volať pomoc chalanovi pod Grossglocknerom, ktorý si po páde na ľadovci (paradoxne pád lanového družstva zapríčinil druhý človek) vykĺbil rameno. Tiež priletel vrtuľník, ale ako to dopadlo, či bol poistený alebo nie, to už neviem. Všetci zúčastnení museli na druhý deň vypovedať na polícii, to sa tiež oplatí 😄.
Inak keď som nemal deti a bol v horách non-stop vo voľnom čase, platil som si to, teraz sa už pripoistujem len keď niekam idem... Ale neviem podľa akého algoritmu mi sem tam pošlú novú kartičku, aj keď si to už neplatim...
je na to samostatna tema
asi treba riesit konkretne pripady a tvoja poistovacka ma isto svoje argumenty
no flame
Tak hlavne si treba prečítať, na čo slúži Alpenverein.......a to odkáž aj svojej poisťovačke.....
A samozrejme som neoblubeny zasadne u tych co maju tuto praudu