Behanie
https://www.atletika.sk/majstrovstva-sr-2025-v-behu-na-10-000-metrov-durecov-zlaty-hetrik-pelikanova-potvrdila-poziciu-hlavnej-favoritky/
tak na solidny cas bude treba este trochu potrenovat. na cervenej za odbockou na 5bojarsku som vybuchol (3.5km do cielu) teda 2:32 cas.
strategia sa mi pacila - bezat zbehy a vydychavat sa do kopcov. velmi to bavilo. teda do vybuchu
way to go - buduci rok znovu!
Keďže to bol môj prvý ultra, ambície boli iba také, aby som nebojoval s limitom a nebol v cieli na šrot. Čiaskový limit v polovici trasy bol dosť benevolentný, preto som si stanovil svoj tak, aby som druhú polku stíhal hoci aj odkráčať. To sa mi podarilo splniť s polhodinovom rezervou, takže druhú polovicu som už išiel konzervatívne a šetril sily na záverečný ťažký úsek.
Najťažšie to bolo paradoxne niekedy od 20-35km, kedy som už cítil trochu únavu a zároveň som mal toho ešte veľa pred sebou. No a posledných 5km, ktoré by boli náročné aj na začiatku, ale po 50km boli riadne kruté. Najprv stúpanie nejakých 300 výškových na cca. 1,5km a potom "zbeh" po škrapoch, kde o behu nemohlo byť ani reči a o oddychu už vôbec.
Ale v cieli sa tie pocity zmenili na len pozitívne a spätne neľutujem, že som to absolvoval.
Len ak máš zaplatený MAX... Lebo na Eurosporte ako takom to nebude...
ufff rychlejsie ako som si myslel, challenge accepted. vdaka!
A čo z toho keď väčšina nasledujúceho kontextu naväzuje na ignorované príspevky?
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14