Behanie
tento cas venuj radsej svojim zverencom a nie cudzim ludom ktory ta o nic neprosia
Nevešaj hlavu. Zaves bicykel. Na klinec a začni poriadne behat. Inac jedno s druhým moc dokopy nejde. Teda len bicyklovanie pre bežca. Opačne to neni problem.
randy. A že sa teraz beháva ináč ? Mal by si opraviť. Beháva sa možno ináč ale určite horšie. Výkonnosť je oproti 80 tym a 90 tym rokom minulého storočia - katastrofálna. Takže teraz sa trénuje ináč - katastrofálne. Až na Sahajdu. Ze trénuje ako trénuje ale najmä kde /vysoká nadmorská výška/ a ako dlho tam trénuje.
Predchádzajúci týždňový mikrocyklus mal o 5 km menší objem. Spolu 163 kilometrov /aj s menej klusaním/. Tempom 3:28 min/km - plán /skutočnosť 3:28,8/ bolo len 33 km, tempom 3:13 bolo 19 km, tempom 3:07 bolo nie 4 x 4 km ale 4 - 4 - 4 - 3 km a tempom 2:58 bolo 10 x 1 km. Medziklusy sa nemenili.
randy. Ešte k tým ,,veľkým,, objemom. V deviatom až dvanástom roku prípravy u iných trénerov - viacnásobných víťazov Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach s osobákmi 2:14 a 2:15 hod. mal väčšie objemy ako potom po tri roky u mňa a zabehol z toho čas 1:10:30 a potom už stagnoval - nazlepšoval sa, chcel skončiť, bol údajne neperspektívny, nedostatočne talentovaný. Prišiel ku mne, trénovali sme ináč /možno ináč ako sa beháva teraz aj vtedy
Pisal, som, ze je to vytrhnute z kontextu a ze v priemere tolko, kolko si dal ten tyzden, nebeha nikto. Napisal si 168/tyzden. Teraz pises 5000 rocne. Lenze 168 za tyzden ti rocne musi dat cez 8 tisic. Ked uz vsade tahas tie cisla, tak zacni pls nasobilkou. Malou. A potom. Pokracuj. Velkou.
Podstatný nie je názov preteku, kto beží, ... ale skutočný výkon v ňom. Vzdialenosť a rýchlosť behu.
Devin-BA nie su preteky, ktore vy vyhladavali vytrvalci. Staci sa pozriet na prvych 10 miest z minuleho roka https://www.sportsofttiming.sk/sk/zavod/results/3828?rid=3154&eventid=1
Tych zahranicnych nepoznam, no zo Slovakov je len Jozko Urban maratonec, Matus Verbovsky drahar a triatlonista a vsetci ostatni su drahari.
Mimochodom som si pri tejto historke o bronzovom zverencovi z Devin - BA spomenul na tuto historku z Cerveneho Trpaslika
Nie. Dobre ši zrobil. 3mceše. Aj s tým borcom. Ale. Mne uniká, ako bežný návštevník tohto fóra vie profitovať z tej informácie, že pred 25 rokmi existoval východniar, ktorý pod tvojim patronátom a 168km/týždeň dokázal byť tretí na behu Devín - Bratislava a zlepšil sa z 1:10 na 1:06 na pole. . Nič proti, z môjho pohľadu je to nedostižný výsledok a úspech. Ja som happy, ak zabehnem trénigovo 30 kvalitných km za týždeň a na preteku desinku pod 40 a polku pod 1:30. Dôvody sú pochopiteľné. Preto jediný, kto z toho vie profitovať si ty, ak sa ti ozve niekto, aby si ho trénoval.
Ale ako sa hore vyjadril james9 - naco na toto forum ?
Na bezeckom fore by sa ti dostalo patricnej spatnej vazby, ci uz od vykonnostnych hobikov, trenerov alebo vysluzilych profikov.
Tu si jednak 99% citatelov nevie predstavit to odbehat, a hlavne - ani po tom netuzi. Ved nacoby aj ked je to cyklopriestor.
Skus to postnut na inu stranku a tam si diskusiu rad precitam
Ved toto je stránka o behaní. Táto sa mi páči. Nájdeš tu všetko. Od žumpy až po krasokorčulovanie.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14