Behanie
aj u mna je to rovnake
nezvyk na beh...preto cyklisti nebehavaju
popis:
ked jeden den beham napr na preteku nejaku desiatku a dalsi den sadnem na bike mam dost problem udrzat nejake normalne tempo... ale ked mam pretek na biku a na dalsi idem behat nepocitujem ziadnu vacsiu unavu.
neviete cim to je? a ako sa toho zbavit?
ze si to uz pochopil...
myslim ze diskusia s tebou nema vyznam, pokial ti vyrobca priamo nenapise ze je to pre pronaciu alebo supinaciu tak to beries ze to je neutral... to je vsak brutalny omyl..
clovek ktory sa vyzna, pozrie na tenisku odzadu a vidi pre aky typ nohy je to urcene
nike: nic
adidas: nic
new balance: 2 kusy
asics: 3 kusy (!!!!!)
ty asi o tom vela vediet nebudes, co ?
rychlym vyberom z modelovej rady asics pre overpronation:
gel-moriko
gel-trabuco
gel-torana
http://www.asics.at/running/shoe_adviser/use/running/#gender=Men&use=running&weight=&pronation=over&surface=soft&distance=&competition_category=&track_event=
neerozlisuje. 99% trailovych tenisiek sa vyraba na neutralny doslap*. pretoze: vies co je to topanka s podporou pronacie? ak si smatlak, tak nohu ti to pri dopade vyrovna, ak ale noha pri dopade stupa na krivy povrch, nidky nedopadne rovno. preto sa trailove boty s podporou pronacie nevyrabaju*. nema to totiz vyznam
toto co je za somarinu ? samozrejme ze sa rozlisuje, zakrivenie povrchu relativne k ploche slapy je uplne zanedbatelne. ale vobec nejde iba o sposob naslapu, existuju predsa rozne sirky tenisiek od extra uzkych az po extra siroke ...
sympatie k znacke su pekna vec - napr. mne sa neskutocne pacia tie cervene trailove salomony - co mi je to vsak platne ked su mi siroke jak prasa .. najlepsie mi sedia uzke asicsy cumulusy, cierne, nevyrazne, vypadajuce jak od cinanov z burzy ..
kazdy nech si kupi co chce, len si treba uvedomit ze v tych teniskach bude treba behat a nie sa na ne pozerat..
a co sa tyka behania v bordeli - po par kilometroch ti premokne vsetko..
Rok budes v suchu, potom uz budu pustat.
Ja mam http://www.wiggle.co.uk/p/run/8/Salomon_XA_Pro_3D_Ultra_GTX_Shoes/5360036742/#more
K New Balancom - ten model co tu dal Filip S som mal (mam). Drzi super, podrazka sa nezanasa. Avsak na podmienky kade som ja behal (minimum asfalt, trava, strk) to nebolo boh vie co. Podrazka bola dost makka a citil som kazdy kamen.
Presiel som na Mizuno Elixiri a behanie ma SUBJEKTIVNE zacalo viac bavit. Su mozno sirsie ako pisal Ferenc, ale aj tak behavam v hrubsich ponozkach takze mi to nevadi.
Co je vsak pre mna ako mierne captajuceho cloveka najdolezitejsie je ta opora ktoru poskytuju. Jednoducho som mal diagnostikovane pretazenie jednej slachy z vonkajsej strany kolena (prejavuje sa ako hrca), ktore po prechode na Elixiri zacina odoznievat (teda mizne uplne a to behavam viac).
Raz som vsak s nimi vybehol na Havran a nikdy vice. Opora ziadna a kedze su dost vzdusne (citaj pavucina) som ich skoro dotrhal.
Skus si zmerat congale a zistit vhodny typ obuvi.
neznamena to, ze ich kupim qoli farbe
treba si nechat zistit typ chodidla a potom vyberat ..
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14