Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Tych anabolických procesov sa báť nemusíš, že o ne prídeš počas aerobnej činnosti po silovom tréningu...a keď šupneš pred sprchou niečo, čo obsahuje BCAA, tak už dupľom nie. Ak som písal, je to vec aj vhodenej suplementácie a stravovania sa! Avšak pozor, pod pojmom aeróbna činnosť po silovom tréningu sa myslí činnosť nepresahujúca max 30 min. v ľahkom tempe (pre lajikov tempo, pri ktorom dokážeš viesť komunikáciu bez problémov) a samozrejme silový tréning nepresahuje max 60 min...
A ráno na lačno sa dá dosiahnuť pomalé tempo, pri ktorom spaluješ tuky (to s tou komunikáciou...) len si treba uvedomiť, že spaľovanie tukov začína až od 30 min. Dovtedy čerpáme zásoby zo sacharidov....
anabolickymi procesmi som nemyslel len rast svalov, ale aj premenu tych "neurcitych" svalovych vlakien, ktore sa bud menia na silove alebo vytrvalostne...
silovym treningom chces, aby sa menili na silove, pricom vytrvalostnym treningom po silovom treningu tu premenu zrusis
Vďaka za odpovede . Mám to trošku ťažšie, ako som už písal, pred rokmi som schudol zo 120 kg na 78 kg , ale postupne som zasa hmotnosť naberal a skončil som na tých 90-tich až 95-tich kg. Neviem do akej miery to spôsobil jojo efekt a do akej miery fakt že som sa "spustil" a začal zasa nekontrolovane jesť (resp. môj denný výdaj energie radikálne pokesol ).
Najhoršia "etapa" chudnutia bola tá posledná, kedy už bolo telo zvyknuté na fyzickú záťaž a ja som stále musel pridávať na intenzite, pričom váha stále neklesala - v praxi to znamenalo to, že na začiatku chudnutia som bikoval napr. 8 km denne a chudol som doslova pred očami.....no a na konci chudnutia už pri váhe cca 85 kg som bikoval denne aj 60 km a váha stála na mieste .
janosik : skočím do toho šopu, viem kde to je, bol som tam pár-krát, len som nevedel že tam majú aj bežeckú obuv. Díky za info...... .
to je normalne, ze cim si viac zvyknuty na zataz, tym menej sa chudne
ak clovek nechce priberat, tak musi trenovat systematicky stale. nie skoncit, ked sa dostane na svoju "vysnivanu" vahu
a treba hlavne menit zataze, sporty atd...musi to byt pestre...telo uz po urcitej dobe ocakava urcitu zataz, zapojenie tych istych svalov atd...
preto treba robit doplnkove aktivity a telo stale niecim novym prekvapit
winter78: svaly su tazsie nez tuk, takze kludne moze byt, ze si tuky daval dole a zaroven naberal svalovu hmotu a vo vysledky vaha zostavala, pripadne niekedy sla hore. Plus intenzity = svalova hmota ide viac hore, nez vytrvalost. Ak prislusny vykon odmenis niecim ako maso a pod. Ako bielkovinova strava.
Ito: áno, hlavne stehná narástli . Si pamätám momenty kedy som kupoval nohavice a na páse boli veľké aj o pár čísel, pričom na stehnách mi boli totálne obtiahnuté
tazko sa mo radi ako schudnut kedze ja mam presne opacny problem , ze ako pribrat ...
ale teraz by si mal ist jednoznacne na vytrvalost zhodis samozrejme uz iba pomaly z tukov ale aj zo svalstva ktore proste prekazaju vytrvalosti a tymto sposobom by si sa mohol dlhodobo udrzat na dobrej vahe a tym mozno aj v dobrom pocite ale to vies dlho si pracoval na priberani a minimalne tak dlho musis makat na pomalom stracani hmotnosti , budes proste rysovat
ale tomu by si mal dost podriadit svoje navyky ale urobit to tak aby si netrpel a to "utrpenie" prave vyhladaval , to by mohli zabezpecit hormony stastia vyplavene vzdy po bezeckom treningu
no ja mam tieto, tlmia perfektne, vynikajuco drzia, dokonca aj na skalach, no ak zaprsi, na betone sa zabijes pri normalnej chodzi. zato v blate su vyborne
kamarat mi pozical tieto, tie boli uplne paradne vo vsetkych smeroch. teda ak bezis len v lese
chlapci chlapci, bezecka obuv sa vybera podla inych kriterii ako sympatia k znacke alebo nebodaj farba ..
treba si nechat zistit typ chodidla a potom vyberat ..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
bravo.
Dik
praveze by pri nej behat ani nemal
ale s tym casom mas pravdu...min 40 treba, kym sa to nastartuje
By mu stačilo prejst zo spálne na WC a už by išli tuky dole
A ráno na lačno sa dá dosiahnuť pomalé tempo, pri ktorom spaluješ tuky (to s tou komunikáciou...) len si treba uvedomiť, že spaľovanie tukov začína až od 30 min. Dovtedy čerpáme zásoby zo sacharidov....
anabolickymi procesmi som nemyslel len rast svalov, ale aj premenu tych "neurcitych" svalovych vlakien, ktore sa bud menia na silove alebo vytrvalostne...
silovym treningom chces, aby sa menili na silove, pricom vytrvalostnym treningom po silovom treningu tu premenu zrusis
alebo len na tom wecku tlacit
Najhoršia "etapa" chudnutia bola tá posledná, kedy už bolo telo zvyknuté na fyzickú záťaž a ja som stále musel pridávať na intenzite, pričom váha stále neklesala - v praxi to znamenalo to, že na začiatku chudnutia som bikoval napr. 8 km denne a chudol som doslova pred očami.....no a na konci chudnutia už pri váhe cca 85 kg som bikoval denne aj 60 km a váha stála na mieste
janosik : skočím do toho šopu, viem kde to je, bol som tam pár-krát, len som nevedel že tam majú aj bežeckú obuv. Díky za info......
ak clovek nechce priberat, tak musi trenovat systematicky stale. nie skoncit, ked sa dostane na svoju "vysnivanu" vahu
a treba hlavne menit zataze, sporty atd...musi to byt pestre...telo uz po urcitej dobe ocakava urcitu zataz, zapojenie tych istych svalov atd...
preto treba robit doplnkove aktivity a telo stale niecim novym prekvapit
edit: a potom ist do Ciny a nechat si znizit vysku, upilenim par cm kosti
ale teraz by si mal ist jednoznacne na vytrvalost zhodis samozrejme uz iba pomaly z tukov ale aj zo svalstva ktore proste prekazaju vytrvalosti a tymto sposobom by si sa mohol dlhodobo udrzat na dobrej vahe a tym mozno aj v dobrom pocite
ale tomu by si mal dost podriadit svoje navyky ale urobit to tak aby si netrpel a to "utrpenie" prave vyhladaval , to by mohli zabezpecit hormony stastia vyplavene vzdy po bezeckom treningu
no a celkom by sa mi zisli nove trailovky
zatial rozmyslam nad Adidas Kanadia 2 alebo 3 (to je asi jedno)
poradite este nieco v tej cenovej kategorii, co by som mohol zaradit do vyberu?
(s ohladom na to, ze moje kolena potrebuju makksiu podrazku:) )
mozno keby si dal konkretny model
kamarat mi pozical tieto, tie boli uplne paradne vo vsetkych smeroch. teda ak bezis len v lese
treba si nechat zistit typ chodidla a potom vyberat ..
neznamena to, ze ich kupim qoli farbe