Behanie
Skus pozriet Mach 6, mozno zozenies este aj Mach 5, mal som ich, velmi prijemne behanie.
som trosku tazsi, cca 95kg, došlap mam cca na stred a špičku podla tempa, ktore tiez nieje dako extra ale je medzi 7:00-8:00
dake typy ak sa dakomu mi chce trosku povenovat?
a teda odpoved na otazku - neviem o tom ze je
1. cca 10km kopcovitý asfaltový 6:43 tempo 145 priemerné tepy 49 effort
2. cca 9km kopcovitý trailový 7:45 tempo 128 priemerné tepy 24 effort
3. cca 15 km strmo hore kopcom a následne bomby dolu v ťažšom teréne 8:21 tempo 128 priemerné tepy 39 effort
4. 10 km rovina asfalt 5:55 tempo 145 tepy 64 effort
pričom teda beh číslo 4 bol oveľa oveľa ľahší ako beh číslo 1 a už duplom ako beh číslo 3 ..
mám hodinky coros a teda coros apka mi dáva oveľa rozumnejšie čísla
1. 157
2. 150
3. 246
4. 126
Je nejaká možnosť aby aj strava "rozmýšľala" a nedržala sa len tepov a tempa?
ja som dával tušim toto: https://thomaschampagne.github.io/stravistix/
Našiel som námatkovo nejakú foto, ako často vyzerajú karpatské zimné behy ?, keďže tu mrzne posledné roky málokedy
Prečo sa ti derú tak rýchlo neviem, ale môže to mať viacero dôvodov, napriklad nevhodne zvolené ponožky, priveľmi blatisté terény, kedy sa blato dostane dovnútra a pôsobí ako brúsna pasta, alebo kombinácia.
No a s výberom náhrady je to ťažké, závisí, aké terény, aké vzdialenosti a aj aké máš preferencie.
Ja som dlho pozeral rôzne recenzie, postupne som zúžil výber na asi 4 modely a tie som vyskúšal, z čoho mi vyšiel víťaz. Ale je dosť možné, že ďalšie trailové topánky budú zas nejaké iné(Teraz mám Hoky, ale poškuľujem aj po asicsoch a brooksoch).
Ale UK55 u mňa na prvom mieste, čo sa týka samotnej prírody a trasy. 🥰
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14