Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Príprava na M-SR v behu na 10 000 m prebieha podľa plánu. Včera 8 km, beh na úrovni ANP, súvislá forma zlepšovania vytrvalostných schopností zameraná na zvýšenie VO2max (pulz meraný bez hrudného pásu - skutočná hodnota cca 172 bpm)
Cez vikend zaujimave akcie v BA: sobota 24hod ultralanovka pre plamienok na kamziku (charitativna akcia s dobrymi ludmi) - livetracking https://www.webscorer.com/results?raceid=385425 a nedela klasika CSOB
intervaly na tartanovej 300 metrovej bežeckej dráhe, 18,8 km v tom 10 x 1 km pace 3:29 min/km - špeciálne (pretekové) tempo na 10 000 m s medziklusmi 3 minúty
keď vidím Ivana ... všimol som si, že relative effort na strave je nejaké divné ... uvediem príklad:
1. cca 10km kopcovitý asfaltový 6:43 tempo 145 priemerné tepy 49 effort
2. cca 9km kopcovitý trailový 7:45 tempo 128 priemerné tepy 24 effort
3. cca 15 km strmo hore kopcom a následne bomby dolu v ťažšom teréne 8:21 tempo 128 priemerné tepy 39 effort
4. 10 km rovina asfalt 5:55 tempo 145 tepy 64 effort
pričom teda beh číslo 4 bol oveľa oveľa ľahší ako beh číslo 1 a už duplom ako beh číslo 3 ..
mám hodinky coros a teda coros apka mi dáva oveľa rozumnejšie čísla
1. 157
2. 150
3. 246
4. 126
Je nejaká možnosť aby aj strava "rozmýšľala" a nedržala sa len tepov a tempa?
effort na strave neriesi kde / aky tazky profil bezis. effort riesi aku dobu stravis v akej hr zone. mozes si to otestovat - daj si custom HR zones z5 si daj od 110 tepov a chod sa prebehnut
ja mam tiez skusenost so super smart strava algoritmami (co sa toho relative effortu tyka). Mne to zacalo vyhodnocovat nezmysly ked som prechadzal z hodin suunto → garmin (a odvtedy to uz nesledujem )
Bratov dnesny maraton v Newporte (UK). V 51 rokoch poprvy krat pod 3 hod. Vela samostatnych maratonov odbehnutych nema, vacsinov ich bezi po plavani a po 180 km na biku t.j. v triatlone. Na tento maraton sa cielene pripravoval. Rozdiel medzi najrychlejsim a najpomalsim kilometrom mal len 11 sek.
caute, trosku by som sa chcel popytat na cestne topanky kupit, mam HOKA Clifton 8, uz som zodral patu tak uz v nich nemozem behat a viacmenej mi po celu dobu vadilo ze su moc makke, skusal som teraz Nike pegasus co mi odporucili v obchode, ale mam na nich 20km neda sa mi v nic vobec behat, hlavne na trail mam HOKA Speedgoat 5 co mi tu odporucili a su fajn a Saucony Peregrine 7 tieto maju cez 1000km ale su najlepsie ake som mal
som trosku tazsi, cca 95kg, došlap mam cca na stred a špičku podla tempa, ktore tiez nieje dako extra ale je medzi 7:00-8:00
dake typy ak sa dakomu mi chce trosku povenovat?
V Cliftonoch si behal horske useky? Ci ako si to myslel?
Inak Machy su odlisne, nemaju tolko peny a taku vysku ako Cliftony takze toho by som sa nebal.
myslel som ze chodim v tych ostatnych trail, tak preto sa mi zdali clifton moc makke
skusim pogooglit tie machy, jedine porovnanie co som videl na nete tak medzi 5 a 6 je dost velky rozdiel
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ja som dával tušim toto: https://thomaschampagne.github.io/stravistix/
1. cca 10km kopcovitý asfaltový 6:43 tempo 145 priemerné tepy 49 effort
2. cca 9km kopcovitý trailový 7:45 tempo 128 priemerné tepy 24 effort
3. cca 15 km strmo hore kopcom a následne bomby dolu v ťažšom teréne 8:21 tempo 128 priemerné tepy 39 effort
4. 10 km rovina asfalt 5:55 tempo 145 tepy 64 effort
pričom teda beh číslo 4 bol oveľa oveľa ľahší ako beh číslo 1 a už duplom ako beh číslo 3 ..
mám hodinky coros a teda coros apka mi dáva oveľa rozumnejšie čísla
1. 157
2. 150
3. 246
4. 126
Je nejaká možnosť aby aj strava "rozmýšľala" a nedržala sa len tepov a tempa?
a teda odpoved na otazku - neviem o tom ze je
som trosku tazsi, cca 95kg, došlap mam cca na stred a špičku podla tempa, ktore tiez nieje dako extra ale je medzi 7:00-8:00
dake typy ak sa dakomu mi chce trosku povenovat?
Skus pozriet Mach 6, mozno zozenies este aj Mach 5, mal som ich, velmi prijemne behanie.
Inak Machy su odlisne, nemaju tolko peny a taku vysku ako Cliftony takze toho by som sa nebal.
skusim pogooglit tie machy, jedine porovnanie co som videl na nete tak medzi 5 a 6 je dost velky rozdiel