Behanie
Pre ilustraciu.. Ja mam max niekde na hranici 192-194 bpm (bol som na viacerych testoch + vlastne merania)...
Na TF priemer 171-173 som schopny bezat dobry polmaraton.. 10inku na TFokolo 180.
S tymi 165 je moje maratonska tepovka - co pri beznom vybehu je tzv seda zona, kedy vlastne ani netrebujem vytrvalost, ale na nejake tempo threshold je to stale malo..
Na jednom rychlom ultraci 74km ~ 7hod som dokazal v priemere tepat 156.
Cim lepsia trenovanost (rozumej intenzita vybudovana na kvalitnom zaklade) tym sa hranice tlacia smerom k maximu (samozrejme aj to ma svoje limity
Vacsinu behov - volajme to kludne Z2 beham na TF132-138 v priemere. Do 125 regeneracne behy...
(vek 26 - moze zohrat rolu)
Na biku tiez furt vysoke tepy, ale nemam problem dat 70, 100, 150km...
maximalku mam 197 co som skusal hore kopcom vybehnut, mam hrudny pas, zaklad z biku a skialpov mam
manzelka bola den predtym somnou prvy krat behat po 7 rokoch a nudila sa somnou pri behu
uz som sa objednal aj k doktorovi ci sa na mna nekukne lebo je to divne vsetkym okolo mna
- bud mas strasne vysoku maximalku a toto povazujes za nizky tep
- alebo to merias zo zapastia hodinami a ak ich nemas riadne utiahnute na kozi + mas velmi chlpate ruky / pripadne velmi potive ruky a ta vlhkost, pripadne chlpy kazia meranie
- alebo mas tak zlu zakladnu vytrvalost (ale toto sa mi nechce verit)...
i ked beh sa stale nezlepsil
To je presne ten "bod zlomu" medzi zimnym behom a bajkom
Zatial co pri behu sa clovek pocitovo skor ohrieva (a teda prevysi chlad / vietor).. Tak na bicykli v zime rychlost/makanie este znasobuje chlad a vietor
ostogiske ja behavam celorocne vo vsetkych podmienkach a je to tak ako vravi Hack3r.. Treba skusat a menit a zistovat co ti vyhovuje a co nie.. Moja bezna zimna vybava su tenke a dlhe leginy, aby som mal zakryte nohy, ale nic hrube, nic specialne.. Tenka termo vrstva s dlhym rukavom a na tom tricko s dlhym rukavom, celenka, rukavice, a s tym si na 80% behov vystacim... Kym nie je - 10 alebo nejaka sialena fujavica tak bundu by som nechal doma, lebo sa zbytocne sparis ako v skleniku.. Este je tu moznost, ze ak behas na okruhu drahe (nebodaj aj intenzitu).. Tak pribehnes v lahkej bundicke.. Na trening si ju das cez lavicku a potom na vyklus domov si ju znova prehodis, aby ti nedosla zima po zvolneni tempa.. Ale na preklusy 60-120minut volnym tempom nepotrebujes ziaden high tech
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14