Behanie
mirku, vývojári v garmine potrebujú v prvom rade zarobiť na milionoch takých hobíkoch ako ty, Nazgul, .... čo tomu nerozumejú, čo im je presnosť, detaily, výkony, rekordy, nejaká efektivita, ... u prdele - preto pulzy, ...
nie ivan, HRV nie je prameter intenzity treningu, alebo treningovej naloze, HRV je parameter regeneracnej fazy, to je rozdiel, pozor na to
dalsia vec je nutne rozlisovat medzi treningom pomocou wattov (resp. tempa pri behu), co su v podstate fyzikalne veliciny pohybu tela, a treningom podla “biofeedbacku” ako je napr. tepova frekvencia a podobne, co su znamky fyziologickeho stresu organizmu, su to odlisne veci, kazda ma svoje vyhody a nevyhody a vhodnou kombinaciou alebo aj samostatne, ak clovek samozrejme vie co robi a rozumie tomu, ich vies vyuzivat k treningu… a povedat, ze behat podla tepov je blbost, skor svedci o neznalosti problematiky
a najväčšia sranda je, že tep je rozdielny aj ked bežíš rovnakým tempom - 10 km bežíš od štartu do cieľa rovnakým tempom a pulz sa ti za tých napr. 35 minút postupne zvýši zo 150 až v závere na 175 - bez zrýchľovania, zmeny tempa, a teraz behaj podľa tepov
este si zabudol upravu podla fazy mesiaca a samozrejme tempo nasledne vynasobit druhou odmocninou z aktualneho slovenskeho rekordu na danej vzdialenosti
Ten tep je taka fajn poistka na zavode aby som to neprepalil.
Vytrvalost beham na tepy, ale tempa, fartleky a useky mam tepy v pazi. A preteky som na tep hadam v zivote nesiel
to bolo myslene ako ciel, potom uz nebehas .. vzdialenost od bufetu udava tempo
Skor nechapem ludi co si do behu napisu rege run a na zavode maju rovnaky pace (asi chcu byt cool)
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14