Behanie
To vies po takmer piatich hodinach si uz velmi na techniku behu nepotrpim 😜, som rad ze bezim a navyse bolo to dole kopcom.
tak zopar ich dam
Tak dnes som sa donútil a odbehol to 15 minútové utrpenie, ktoré Garmin volá "Threshold". Časy ma milo prekvapili. Čakal som oveľa horšie (naozaj som rok nebehával, asi mi pomáha aj ten bike):
1km = 4,23min
2km = 4,33min
3km = 4,38min
Tak tempo zatiaľ neviem trafiť a prepálil som klasicky štart
Maximálny tep som mal z biku 181 a dnes mi nameralo 184, čo ma až tak neprekvapilo (merané hruďákom).
Ivan viem že som už otravný. Ale vieš mi pre tieto tempá určiť tie tréningové tempá? Určite to zaujíma aj ďalších ľudí. Viem, že si vyššie o tom už písal a podľa toho by som to asi vedel vypočítať, ale ty to dáš bez problémov
Aj ja chodim kazdy den do prace aj z cestou je to cca 10 hodin denne. Sport ma nezivi. U mna su v lete bezecke treningy pred 5:00 hod rano uplne bezne. Toho roku som stihol uz aj ranne plavecke treningy na otvorenej vode. Do vody som liezol o 5:30hod. V zime su ranne treningy v bazene o 6.00 hod uplne bezne uz niekolko rokov. V 2017 som siel "iba vyskusat" sprint triatlon 700+20km+5km, zapacilo sa mi to, tak som v r. 2018 chcel "skusit" aspon polovicneho Ironmana. Skusil som, potom dalsi, potom uz dva rocne, dalsi rok uz tri a po deviatich polovicnych som siel "skusit" full Ironmana. Triatlon je narocny sport, ale ak sa clovek kvalitne pripravuje, da sa to zvladnut a aj vo vyssom veku, myslim ze som jasnym prikladom. Moja velka vyhoda je ze mam kvalitneho trenera, ktoreho si nemusim platit. Sam je kvalitny pretekar, je vitaz IM 140.6 v irskom Corku vo svojej AG 45-49 rokov a startoval aj na Majstrovstvach sveta v mekke triatlonu na Hawaii. V r. 2022 tam bude startovat znova, lebo v Barcelone si vybojoval slot na MS 2022. S triatlonmi som zacal az po 50-tke. Toho roku som si v Grazi aj ja vybojoval ucast na Majstrovstvach sveta 2022 v half Ironmane v St.George v americkom Utahu.
myslim tak, ze chodia do prace a nezivi ich sport
to je taka vseobecna fraza, vsak aj zona 3 ma rozpätie, a rozdiel 15 sekund (max/min v zone) v case na maratone urobi 10 minut. Maraton som bezal po 31 km priemernym tempom 5:02, potom som zvolnil na 5:20-5:30, lebo som mal nadbehnute oproti trenerom naplanovanemu casu 3:39:59 hod a nepotreboval som sa totalne odpalit. Takto som dobehol s usmevom na tvari a z dobrym pocitom ze som Dzurindu predbehol 2 km pred cielom.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14