Behanie
https://road.cc/content/news/cycling-live-blog-15-november-2021-287787
poriesil som si nike pegasusky aj hoka clifton 8 a to zatazenie na lytkach uplne zmyzlo oproti trailovym topankam na asfalte
akurat ze mi v kazdej topanke cca na 3km zacne dost trpnut lava noha a iba ta, dokonca som si aj uplne rozviazoal topanku ci nieje moc utiahnute, robi mi to aj v trailovej topanke co je uz dost dlho zabehntua
nestretol sa s tym niekto uz?
To môže mať 100 rôznych príčin... Od žilového problému, cez šľachy až po krížovú chrbticu, tu ťažko radiť... U mňa napríklad (a ten problém som mal aj na bicykloch) to je klenba a vyriešili to asymetrické vložky (asymetrické v zmysle, že mám rôznu výšku v jednej a druhej topánke)...
valecek: neviem či teraz behávaš každý deň ale ak ano a pred tým si nebehal vôbec tak z toho pri väčšej váhe kouká preťaženie kolien, členkov, predkolenia.
vcera mi to ale slo samo, ci ma hecla spolocnost aleb o dobre vyspaty, mozno sam by som to zabalil ovela skor
. ak si dam garmin trenera ( postupne mi pridava na intenzite, moment min klus min beh ) nastaveneho ho mam na 5 km, tak budem nadalej trenovat s nastavenim na 5 km.
teraz asi mesiac dozadu som bol 3km a tri dni som mal nohu skoro chromu kua a bojim sa zas zacinat. no od leta som pribral 5kil a to nie je dobre
Tak. Behom sa dajú kilá zhodiť podstatne ľahšie ako napr. bicyklovaním. Ked som sa začal pripravovať na druhý maratón zhodil som 25 kilometrovými behmi /cca. 2 hodinovými/ zo 74 kilo na 68 bez problémov. O pár rokov ked som sa zas dostal na 74 - 75 kilo skúšal som zhodiť kilá na bicykli ale bez šance. Na bicykli by to muselo byť násobne viac hodín denne. 90 a viac kiloví ludia si naivne myslia že pojazdia denne 1 - 2 hodiny na bicykli a maju poriešene.
poriesil som si nike pegasusky aj hoka clifton 8 a to zatazenie na lytkach uplne zmyzlo oproti trailovym topankam na asfalte
akurat ze mi v kazdej topanke cca na 3km zacne dost trpnut lava noha a iba ta, dokonca som si aj uplne rozviazoal topanku ci nieje moc utiahnute, robi mi to aj v trailovej topanke co je uz dost dlho zabehntua
nestretol sa s tym niekto uz?
nikto iba behava, ja mam tyhc sportov clekom dost.
teraz asi mesiac dozadu som bol 3km a tri dni som mal nohu skoro chromu kua a bojim sa zas zacinat. no od leta som pribral 5kil a to nie je dobre
On sa asi nudil, no chcelo sa mu ísť, mal nejaké zranenie tak tiež chcel z ĺahka. V stredu dáme 10 km
Ja som mala tiez rovnaky problem. Po asfalte po rovinke a krivala som domov miestami. Teraz na jesen som zacala znovu behat, ale pridala som kopce. Postupne. A citim, ze kolena ovela lepsie. Pri behu do kopca zapajas aj ine svaly ci co, zrejme mi spevnilo aj upony a vazy okolo klbu, neviem. Ale viem, ze je to ovela lepsie a bavi ma to ? vcera som zabehla 12km s elevation gaim 443m s tempom 5:58/km. O tom sa mi niekedy ani nesnivalo.
Edit: elevation gaiN, samozrejme.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14