Behanie
Inak Yates zabehol podľa článku vzdialenosť 42,65km za 2:58:08.
A tom to je. Niekto by si mohol pomyslieť, že keď si dal maratón za 3:02 tak pod 3h to nebude problém. Podobne aj bicykel. Je veľký rozdiel medzi priemerkou 34km/h a 35km/h na 100km, podotýkam sólo a nie v balíku.
Toto zaujimava otazka. V amaterskom triatlone som zazil typkov, ktori boli byvali cistokrvni cyklisti, aj takych, ktori boli/su na slovenske pomery velmi slusni bezci. Z mojho pozorovania sa ovela lahsie adaptovali cyklisti na beh ako bezci na cyklistiku. V svete sa tiez udiali neuspesne pokusy prerobit africkych maratonskych vytrvalcov na ironmanov. Kdezto byvali cyklisti, co presli po skonceni profi kariery na stredny a dlhy triatlon, to vedia solidne rozbalit aj na behu (Jalabaert, Vinokurov, Hansen).
No hej. Záleži ale akú kozu dáš bežcovi, rovinu, komplet aero výbavu.
A ano, 3:00 a 3:40 je sakra rozdiel.
Písal si vrcholových športovcov okrem silových športov. Teraz píšeš už len vrcholových vytrvalostných športovcov. Ale ani pre nich II. výkonnostná trieda v maratónskom behu neni bežná vec. Pod 3 hodiny bez bežeckej prípravy by ho zabehlo veľmi málo aj z vytrvalostných vrcholových športovcov /vrcholoví plavci, cyklisti Dukly, vrcholoví veslári, kanoisti, .../. Určite to pre väčšinu z nich neni bežná vec. Nie sú schopní takýto výkon dosiahnuť.
Futbalista síce nie som, ani bežec.
Beh mám ako doplnok k bicyklu a to som si ešte možno pred nejakými 7 rokmi hovoril, že ako niekoho môže baviť behať.
Maratón som si zabehol len jeden. Nejakú extra športovú prípravu som naň nemal.
Mal som len cieľ, že budem spokojný, keď čas bude pod 4 hodiny.
Predtým som mal "nabehané" dokopy 35,5h a 411km
Dal som to za 03:40:10
https://www.strava.com/activities/941450445
Pre vrcholových vytrvalostných športovcov, by 3 hodiny nemala byť až taká obdivuhodná méta.
Neviem, ako sú na tom futbalisti, ale osobne ich nezaraďujem do kategórie vrcholových vytrvalostných športovcov. Dúfam, že som žiadneho neurazil.
posledný komentár: 20. 12. 2025 o 9:44
posledný komentár: 10. 10. 2025 o 22:20
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14