Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
šak daktorí sa ani nevedia bicigľovať, by ich zrazilo auto na prvej križovatke kristína, ale ja som skoro dal jadno aj druhé, skoro pred 40 rokmi košický maratón za 3:02 a pred mesiacom 102 km priemerkou 34 km/h, 241 W, 12 križovatiek
Keď s tým nemá problém obézny človek bez trénovania na klasickom cestaku, materiál až takú rolu nebude hrať rolu... Samozrejme rovina je plus, aj keď bezci čo poznám, majú práve veľkú prevahu v kopcoch oproti rovinam... Ale je to veľmi hypotetická téma toto všetko 😁
Mňa by zaujímalo, koľko čistokrvných bežcov by zajazdilo na cestnom bicykli 100km priemernou rýchlosťou 35km/h. Pre vrcholových cyklistov "brnkačka".
Toto zaujimava otazka. V amaterskom triatlone som zazil typkov, ktori boli byvali cistokrvni cyklisti, aj takych, ktori boli/su na slovenske pomery velmi slusni bezci. Z mojho pozorovania sa ovela lahsie adaptovali cyklisti na beh ako bezci na cyklistiku. V svete sa tiez udiali neuspesne pokusy prerobit africkych maratonskych vytrvalcov na ironmanov. Kdezto byvali cyklisti, co presli po skonceni profi kariery na stredny a dlhy triatlon, to vedia solidne rozbalit aj na behu (Jalabaert, Vinokurov, Hansen).
šak daktorí sa ani nevedia bicigľovať, by ich zrazilo auto na prvej križovatke kristína, ale ja som skoro dal jadno aj druhé, skoro pred 40 rokmi košický maratón za 3:02 a pred mesiacom 102 km priemerkou 34 km/h, 241 W, 12 križovatiek
A tom to je. Niekto by si mohol pomyslieť, že keď si dal maratón za 3:02 tak pod 3h to nebude problém. Podobne aj bicykel. Je veľký rozdiel medzi priemerkou 34km/h a 35km/h na 100km, podotýkam sólo a nie v balíku.
Tak toto si teda moc netrafila. 3:02 a 3:00 hod. je už minimálny rozdiel - určite nič nedosiahnuteľné, podobne ako 34 a 35 km/h. Pri 34 km/h pred mesiacom a pol som mal 560 výškových, na rovine by to bola pri rovnakom výkone čo som šiel pred tým mesiacom a pol sólo 241 W priemerka 35 km/h. Ono záleží kto si to pomyslí. Ten kto tomu rozumie alebo ten kto veľmi nie. Tu mám pri menej výškových metroch priemerku 36,1 km/h
OK. Verím ti, že "keby si chcel" tak to nebude pre teba problém. Takže očakávam, že v priebehu nasledujúceho týždňa pridáš na Stravu beh na 42,195km pod 3 hodiny a následne v nasledujúcom týždni 100km priemerkou aspoň 35,00 Km/h. Výber trasy nechám na teba
Inak Yates zabehol podľa článku vzdialenosť 42,65km za 2:58:08.
Nie chcel. Dal som. Máš tam priemerku 36,1 km, sólo, tam a späť - s obrátkou, nie dole kopcom ani po vetre, a 42,195 km behom teraz určite nepridám, v stredu som hral skoro po dvoch rokoch pol hodiny basketbal, vo štvrtok 20 minút florbal a som dolámany jak keby som mesiac drevo rúbal, súvisle som viac ako kilometer bežal naposledy možno 10 rokov dozadu - teraz len bicyklujem, sa špecializujem na watty, a rýchlost 35 - 36 km/h, sólo, ...
ivan, dodiken ani pre vrcholovych bezcov ....
A ano, 3:00 a 3:40 je sakra rozdiel.
Viem, že je to sakra rozdiel, pre mňa nedosiahnuteľný.
Ale ja nie som vrcholový vytrvalostný športovec.
A je sakra aj rozdiel, behať 40-50km týždenne a 12km týždenne.
A behať celý život a začať pol roka pred tým, je tiež sakra rozdiel.
Ale ak ma tu dá niekto svojimi radami do takej formy,
že by som to vedel dať za 03:10:00, tak mu budem vďačný.
Ale ty si to nedal za 3:40 ale za 3:53 /3:40 hod. + 13 minút prestávky/ na kto vie akej strava nepresnej vzdialenosti /bez snímača rýchlosti/. Výkon v maratóne sa ráta na oficiálnej vzdialenosti, hrubý čas /beh + prestávky/, z pretekov.
Netvrdíme, že vrcholový vytrvalostný športovec je schopný zabehnúť maratón len za 3:53 - 4:00 hod. ,,Veľa,, z nich by ho dalo za 3:30, málo aj za 3:15 ale len veľmi málo za 3:00 hodiny. Určite pre nich 3:00 hod. neni bežná vec.
Robme veci presne.
Jeden taký strava cyklista s päťkou zabehnutou za 13:25 tu nedávno bol. /Pidcock/. Nakoniec to bolo o takmer 20 % pomalšie.
edit: Kristína. Môj maratón za 3:02:37 z MMM Košice 1983 je v dnešných karbonových Nike Vaporfly co má napr. Yates zabehnutý pod 3 hodiny. Medzi 3:02:37 a 3:00:00 je až taký problém, že sa stačí prezuť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale oni sa bavia o vrcholovych sportovcoch, nie o vrcholovych foristoch
No hej. Záleži ale akú kozu dáš bežcovi, rovinu, komplet aero výbavu.
Toto zaujimava otazka. V amaterskom triatlone som zazil typkov, ktori boli byvali cistokrvni cyklisti, aj takych, ktori boli/su na slovenske pomery velmi slusni bezci. Z mojho pozorovania sa ovela lahsie adaptovali cyklisti na beh ako bezci na cyklistiku. V svete sa tiez udiali neuspesne pokusy prerobit africkych maratonskych vytrvalcov na ironmanov. Kdezto byvali cyklisti, co presli po skonceni profi kariery na stredny a dlhy triatlon, to vedia solidne rozbalit aj na behu (Jalabaert, Vinokurov, Hansen).
A tom to je. Niekto by si mohol pomyslieť, že keď si dal maratón za 3:02 tak pod 3h to nebude problém. Podobne aj bicykel. Je veľký rozdiel medzi priemerkou 34km/h a 35km/h na 100km, podotýkam sólo a nie v balíku.
Inak Yates zabehol podľa článku vzdialenosť 42,65km za 2:58:08.
A ano, 3:00 a 3:40 je sakra rozdiel.
Viem, že je to sakra rozdiel, pre mňa nedosiahnuteľný.
Ale ja nie som vrcholový vytrvalostný športovec.
A je sakra aj rozdiel, behať 40-50km týždenne a 12km týždenne.
A behať celý život a začať pol roka pred tým, je tiež sakra rozdiel.
Ale ak ma tu dá niekto svojimi radami do takej formy,
že by som to vedel dať za 03:10:00, tak mu budem vďačný.
Robme, čo nás baví a na čo máme čas.
Netvrdíme, že vrcholový vytrvalostný športovec je schopný zabehnúť maratón len za 3:53 - 4:00 hod. ,,Veľa,, z nich by ho dalo za 3:30, málo aj za 3:15 ale len veľmi málo za 3:00 hodiny. Určite pre nich 3:00 hod. neni bežná vec.
Robme veci presne.
Jeden taký strava cyklista s päťkou zabehnutou za 13:25 tu nedávno bol. /Pidcock/. Nakoniec to bolo o takmer 20 % pomalšie.
edit: Kristína. Môj maratón za 3:02:37 z MMM Košice 1983 je v dnešných karbonových Nike Vaporfly co má napr. Yates zabehnutý pod 3 hodiny. Medzi 3:02:37 a 3:00:00 je až taký problém, že sa stačí prezuť.