Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Presne ako píšeš - je to úplne iný koncept... Preto som napísal, že sú lepšie... Skinnersy sa mi "vyzuli" po prvom kilometri, a to som mal potrebnú veľkosť...
preto som napisal ze su to take outdoor papuce, proste na uvolnenie noham....okolo stanu, chaty, chalupy, po preteku a podobne. osobne by som v tom asi nebehal. FF su urcite uzitocnejsie
Ja som vyšľapal v Skinnersoch napr. na Veľký Choč, alebo na Suchý. V pohode, bez problémov a vyzúvania. Bez ponožiek samozrejme. Skúšal som aj krátke behy, ale treba opatrne. Kupoval som ich pôvodne ako píše Hack3r, ako prezúvky do útulne a tak podobne. No zaľúbilo sa mi v nich chodiť a nosím ich aj počas turistiky (ale väčšinou len do kopca, a dolu kopcom si prezujem turistické tenisky).
A dal som za ne plnú cenu, pajdu 🤐.
Ake botky by ste poradili na zaciatky s behom? Viac menej cesta, ale aj nejake tie vychodene skratky krizom cez pole, luku a pod. Nieco v com by sa dalo aj prejdut pesi 5km z roboty a beh tak 2 max 3x do tyzdna pol hodina-hodina, miesto biku cez zimu. Uz dve zimy sa chystam zacat behat, tak tu tretiu by sa patrilo aj zacat Najde sa nieco v cene 30-40€?? Ci tam je to vsetko rovnake a rovnako mizerne? Moc sa mi priplacat nechce, este neviem ci aj skutocne behat budem a ci ma to vobec bude bavit Ale zas aby ma svojou ne-kvalitou uplne neodradili od behu Neviem no...
Ake botky by ste poradili na zaciatky s behom? Viac menej cesta, ale aj nejake tie vychodene skratky krizom cez pole, luku a pod. Nieco v com by sa dalo aj prejdut pesi 5km z roboty a beh tak 2 max 3x do tyzdna pol hodina-hodina, miesto biku cez zimu. Uz dve zimy sa chystam zacat behat, tak tu tretiu by sa patrilo aj zacat Najde sa nieco v cene 30-40€?? Ci tam je to vsetko rovnake a rovnako mizerne? Moc sa mi priplacat nechce, este neviem ci aj skutocne behat budem a ci ma to vobec bude bavit Ale zas aby ma svojou ne-kvalitou uplne neodradili od behu
Ake botky by ste poradili na zaciatky s behom? Viac menej cesta, ale aj nejake tie vychodene skratky krizom cez pole, luku a pod. Nieco v com by sa dalo aj prejdut pesi 5km z roboty a beh tak 2 max 3x do tyzdna pol hodina-hodina, miesto biku cez zimu. Uz dve zimy sa chystam zacat behat, tak tu tretiu by sa patrilo aj zacat Najde sa nieco v cene 30-40€?? Ci tam je to vsetko rovnake a rovnako mizerne? Moc sa mi priplacat nechce, este neviem ci aj skutocne behat budem a ci ma to vobec bude bavit Ale zas aby ma svojou ne-kvalitou uplne neodradili od behu Neviem no...
da sa zohnat aj za taku cenu, skor vsak za 50-70e zozenies nejake starsie modely. hladaj klasicke modely na cestu "objemove" alebo "daily running", to zvladne aj horsi teren, a vyuzijes to aj tak ako pises, prejst pesi, do mesta,..
hlavne treba skusat - neda sa od stola povedat ze toto je super. co sedi mne nemusi tebe.
ak uz zajdes do nejakeho obchodu, precekuj modely na runrepeat.com - tam je celkom dobry prehlad, da sa pozriet aj na reviews, ale nezabudaj ze fakt kazdemu sedia ine.
ja napr beham na ceste takmer vyhradne v Nike, ziadne Adidasy ani Asicsy mi nikdy dobre nesadli..
osobne nedam dopustit na Nike Pegasus (vydupal som 3x model 32, potom trosku zmenili styl ale stale je to super bota, teraz mam druhe z rady 34...). to len nastrel, tie sa daju najst medzi 40-120eur.
urcite nekupuj z netu, ked si to nemal na nohe a neprebehol sa po obchode
Mne vyhovuje úzky strih, takže za mňa Adidas, rada Supernova. Mal som 2 x Supernova Glide 7, 2 x Supernova Glide 8, 2 x Supernova (9.rada už nemá Glide v názve) a 1 x Ultraboost. Ceny Supernovy sa dajú bežde okolo 85€, Pr šťastí aj do 70€. Ultraboost stoja bežne okolo 180-190€, ale podarilo sa za cca 90€. Na preteky používam 2 x Adizero Boston 6. Do väčšieho dažďa Supernova GTX. To nie je reklama na Adidas
Ja som tiež adidasoidny mam ultraboosty bez jazyka vo výpredaji za 80€. Tie mi sedia tip-top. A taktiež trailove terrexy ale tie už by som potreboval nahradiť niečim iným.
Tak som cosi na zaciatok vybral, uz som bezec? Tak uz len zacat, som zvedavy kolko tomu dam... Nike downshifter 9, skusal som aj adidasky ktore maly lepsiu podrazku, vyssiu a maksiu, ale tieto mi lepsie sedeli.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A dal som za ne plnú cenu, pajdu 🤐.
Mne sa podarilo kúpiť tieto boty (adidas adios adizero boost 2) svojho času v Parndorfe za 39.90 eur a sú to najlepšie bežecké boty, ktoré som mal. Trhať sa začali až po 1000km - ale aj napriek tomu, si ich sem tam stále obujem https://www.theedge-sports.com/running-c1/mens-running-shoes-c2/racing-shoes-c84/adidas-mens-adizero-adios-boost-2-p12381
Za nejakých 45e som tiez Parndorfe kupil tieto https://www.asics.com/us/en-us/gel-noosa-tri-10/p/0010236953.0791 , ale v Asicsoch sa mi nikdy nebehalo tak dobre ako v Adidasoch s boostovou podrážkou. Známi ale majú väčšinou opačný názor a na Asicsy nedajú dopustiť.
Každopádne, ak chceš kvalitnú bežeckú botu za 30 - 40eur, musíš mať štastie na akciu. Univerzálna bota, alebo univerzálna rada pre výber bežeckých tenisiek neexistuje.http://www.bezeckaskola.cz/clanek-3004-jak-vybrat-spravnou-bezeckou-obuv-pro-sebe-nechte-ji-vybrat-vase-nohy.html
da sa zohnat aj za taku cenu, skor vsak za 50-70e zozenies nejake starsie modely. hladaj klasicke modely na cestu "objemove" alebo "daily running", to zvladne aj horsi teren, a vyuzijes to aj tak ako pises, prejst pesi, do mesta,..
hlavne treba skusat - neda sa od stola povedat ze toto je super. co sedi mne nemusi tebe.
ak uz zajdes do nejakeho obchodu, precekuj modely na runrepeat.com - tam je celkom dobry prehlad, da sa pozriet aj na reviews, ale nezabudaj ze fakt kazdemu sedia ine.
ja napr beham na ceste takmer vyhradne v Nike, ziadne Adidasy ani Asicsy mi nikdy dobre nesadli..
osobne nedam dopustit na Nike Pegasus (vydupal som 3x model 32, potom trosku zmenili styl ale stale je to super bota, teraz mam druhe z rady 34...). to len nastrel, tie sa daju najst medzi 40-120eur.
urcite nekupuj z netu, ked si to nemal na nohe a neprebehol sa po obchode