Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Dakujem vsetkym za rady ohladom celoviek . Nieco si uz lahsie vyberem. Ohladom ultra... Ak pocuvate podcasty radim si najist Startovacia Ciara pre mna je sice ultra zatial nemozna vzdialenost, ale tie podcasty mam mega rad
O ultra , ale viac cestnom, som pred par dnami docital Muj Dlouhy Beh (Dan Oralek). Fantasticka knizka, a velmi dobre sa cita.
Na rozdiel od rozpravok a balastu od Jureka a Born to Run, ktore som cital pred par rokmi. Jedine co som si z tych kniziek zapamatal je ze to bola strata casu vobec otvarat
Volodja dík, prihlásený som na Lazovu 100ku, takže bude to masaker, som zvedavý pokiaľ dôjdem... inak ma prekvapilo, že napriek dĺžke je to riadna masovka (400+ registrovaných pár mesiacov pred štartom) v porovnaní s bikovými ultramaratónmi typu 333spiš... zatiaľ mám osobné max 33km/450vm, na troch kráľov prvý terénny beh 18,5km/750vm, takže je čo dobiehať za zvyšné 3 mesiace nad FF neuvažujem (s mojimi chodidlami nehrozí), len ma zaujalo použitie spomínaných ponožiek na beh, na pár pretekoch som videl tie luny ale to už sú čisté plážové žabky
Lost, nie je to trochu velky skok z 33 na 100? Sam mam skusenost s cestnym maratonom a rozdiel medzi 30 a 42 je velky (aj ked sa to nezda) Preco neskusis najprv napr. Babu-Kamzik BK 53?
Behavam BK26 a viac si netrufam zatial, aj ked par cestnych maratonov uz mam za sebou...
Ja osobne by bol som tiež opatrný pri takoto skoku.. tými ultra-vzdialenosťami sa človek ľahko odpraví a behanie už nebude taká stranda Vraví sa, že na také stovky sa musí dospieť aj vekom Ale zas, ako hec, prečo nie...
Mimochodom ja som dnes kvalitnejšie otestoval Nike Zoom Fly Flyknit. Behanie doslova ako na obláčku Po takých 18 - 20 km je poznateľný rozdiel v komforte a úľave v nohách. Teším sa na maratón Díky lakko za odporučenie
Nedá mi nepodelit sa s krátkym "testom" mojich Salomon speedcross 4 kúpených výhradne za účelom chodenia po "nákupných centrách a do mesta". Dva nočné presuny poklusom po zľadovatelom snehu z Hrebienku a okolo Štrbského plesa zvládli bez jediného pošmyknutia, úžasný grip a pohodlné
@Dudo 114km/3600vm je, ale rád si dávam takéto výzvy, aj keď doteraz len na biku, beh je úplne o inom, tak sám som zvedavý ako to dopadne... chcel som ísť na maratón pohronským inovcom, ale už je plná štart. listina, iné krosové behy v rámci TN kraja v termíne január - marec som nenašiel...
@Dudo 114km/3600vm je, ale rád si dávam takéto výzvy, aj keď doteraz len na biku, beh je úplne o inom, tak sám som zvedavý ako to dopadne... chcel som ísť na maratón pohronským inovcom, ale už je plná štart. listina, iné krosové behy v rámci TN kraja v termíne január - marec som nenašiel...
Na tychto 100km behoch byva kopec ludi, ktori si to idu "turisticky" a nemaju nabehane ziadne cestne maratony. Neviem, aky je tam cut-off time, ale napr 32 hodin na SUT140 znie velmi finisher-priatelsky . Ta Lazova stovka je v krasnom prostredi, takze ak by si to aj nedokoncil, tak ci onak super vylet
hej, veď aj majú v propozíciách, že ide o turistický pochod (aj keď je súčasťou Ultra ligy), info o časovom limite som nenašiel, ale zas 30h sa mi nechce ísť proste vyskúšať si to bez ohľadu na čas, hlavne nejak dôjsť
Neviem pre koho je to inšpirácia, no rozhodne to nebude pre nejakého hobby cyklistu z tohoto fóra, ktorý behá, aby nesedel doma na zadku keď nebicykluje A tým nikoho nechcem podceňovať...
tyn tempam na tych trasach sa priblizi malokto z tohto fora..ak vobec niekto, takze ako bolo povedane to akoby si sem dal treningovy plan Jura Sagana na biku
Nezmysel. Tých 7 odbehaných dní bolo vdaka dvom ľudom. Nie len vdaka bežcovi. Pochopil ? Ten plán musel niekto vymyslieť - nie vygoogliť, okopčiť. Počas tých 7 dní dostal pretekár od trénera 7 hodín odbornnej masáže, ... Sám by to nedal. Tímová práca, ... Sú tu aj bežci a dokonca dobrí s dobrým umiestnením na bežeckých pretekoch. Uviedol som príklad ako by to mohlo vyzerať napr. aj s pomalšími tempami. snucho má tuším za rok nabehané rovnaké kilometre ako mnou uvedený príklad bežca v grafe. Rozdiel je ale zrejme v jednej veci, ktorá by možno mohla byť rovnaká alebo aspoň podobná. Tie percentá - pomer aeróbneho, zmiešaného a anaeróbneho zaťaženia na celkovom ročnom objeme. Píšete, že za posledných x rokov je takýto bežecký týždeň len utópiou až na jedného bežca - mimochodom pripravujúceho sa značnú časť roka vo vysokých nadmorských výškach. Kde je problém v dnešnej dobe s lepšími materiálnymi podmienkami, lepšou doplnkovou výživou, prepracovanou google dostupnou metodikou, ... sa k výkonom z minulosti priblížiť ? Predvčerom behal zverenec s jedným hobíkom ktorý sa vyjadril, že by sa tiež chcel zlepšiť. Ale podľa možnosti tak aby to veľmi nebolelo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na rozdiel od rozpravok a balastu od Jureka a Born to Run, ktore som cital pred par rokmi. Jedine co som si z tych kniziek zapamatal je ze to bola strata casu vobec otvarat
Behavam BK26 a viac si netrufam zatial, aj ked par cestnych maratonov uz mam za sebou...
Mimochodom ja som dnes kvalitnejšie otestoval Nike Zoom Fly Flyknit. Behanie doslova ako na obláčku
Na tychto 100km behoch byva kopec ludi, ktori si to idu "turisticky" a nemaju nabehane ziadne cestne maratony. Neviem, aky je tam cut-off time, ale napr 32 hodin na SUT140 znie velmi finisher-priatelsky
Neviem pre koho je to inšpirácia, no rozhodne to nebude pre nejakého hobby cyklistu z tohoto fóra, ktorý behá, aby nesedel doma na zadku keď nebicykluje