Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
no ja mam staly utlak na nerv v krizovej oblasti a preto mam nohu z casti ochrnutu a trpne mi a v horsich dnoch ma stipe. platnicku mam celu vyliatu a dalsie nad nou vysunute. noha netrpne len tak lebo nevies behat. jedine ze ti trpne len chodidlo lebo mas moc utiahnute snurky, ak ti trpne cela noha mas tiez utlak na nerv z chrbtice. co sa da este spravit ak mas platnicku len vusynutu.
Caute, chcem sa opytat na skusenosti ludi s Altra alias Zero Drop. Uz dlhsie zvazujem alternativny sport k cyklistike a trail behanie sa mi zapacilo. Mam velmi siroku nohu, halux na jednej a druhej nohe. A vela ludi si pochvaluje Altra Lone Peak 5 wide napriklad. Ze su siroke, atd. Akurat trocha mam obavy o zero drop. A ako bude reagovat moja achilovka. Doteraz som behaval s 8/12mm dropom. Nemate niekto skusenosti? Ked ste prechadzali prvykrat? Mali ste bolesti?
bezec sice niesom, ale korcule si davam vyrabat na mieru v Kanade s velkostou kopyta G+ a 5.10 su mi akurat, iny jazdci v nich plávu
za mna odporucam Hoka One One, to je papuča
Behavam v inov8 s noluvym dropom, a nemal som stym od zaciatku ziaden problem. Pre porovnanie, ak si niekedy drepoval tak ja urobim hlboky drep bez odlepenia paty od zeme mozno niekto so skratenymi slachami bude mat s nulovym dropom problem
srekac2,3 krát do týždňa. Ale len kratšie vzdialenosti. Tak do 10km. Akoze tie achillove svaly mam skrátené. Prečítal som si toho na nete snáď na 40 strán 😁transition na zero drop, atď. Na nič som neprišiel. Iba to, že niekomu vyhovuju a niekomu nie. Aši to treba len vyskúšať. Naposledy som behaval pred dvoma rokmi na Mizuno s 12mm dropom (201cm/ 48,5 veľkosť nohy)
keď chces zero drop tak na to postupne musíš prechádzať a pomali hlavne... vo viacerých videach odporúčajú len 1-2km pre začiatok potom postupne pridávať km v zero dropoch a postupne prejst uplne keď tak... ja osobne keď som menil z 1cm/8mm na 4mm hoka do trailov tak po 20-25km som to pocitil a poriadne... chápem toto je už extremnejsi priklad pri tých km ale v mensej miere je to pritomne v každom pripade...
peterkeckes hovori taku vseobecne prijatu pravdu: tymto postupom je mala sanca ze nieco "pokazis". Ale BigGuy pise tiez dobre, ze nacital vela a akosi ani nazory a navody niesu jednotne... Ono je to proste tak.. Niekto moze na boso behat cele roky a nic a poznam ludi, ktory aj so vsetkymi podporami, vystelkami, a neviem cim vsetkym maju doslapove-slapove-achilovkove problemy a riesia to vlastne cely zivot..
Hej, dik moc za skusenosti a rady. Skúsim to postupne, lebo pre tie moje captave, široké nohy by to bol asi poriadny sok. Najskôr 8mm, potom neskor 4mm a potom sa uvidí 🙂
Osobne by som asi kúpil tie altry čo si uvažoval .... a až ak to nebude fungovať šiel na to postupné ... a vždy sem tam to preložil behom v tých altrách. Veľmi záleží aj kde beháš po akom povrchu a akým štýlom. 0 drop ťa bude nútiť nedopadať na pätu a to bude v konečnom dôsledku len a len dobre. Jedine ak beháš prudko do kopca a tie lýtka+achylovka je nepružná, môžu lýtka trochu viac protestovať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
zatial to odhadujem, ze neviem behat
za mna odporucam Hoka One One, to je papuča
https://www.eobuv.sk/topanky-reebok-r-crossfit-nano-6-0-ar3298-red-black.html
Ležia mi doma v poličke (pôvodne som ich nosil do posilky) a teraz im zháňam nové využitie kde ich "zodrať".
Vďaka.