Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Asics Metaracer, píšu 190 g ale reálne majú 210 /veľkosť 43,5/, podrážka má cca 2,5 cm - päta ale na tartan takéto tlmenie stačí a čo sa týka porovnania s top Niké nemajú len tenšiu podrážku ale aj menej vymakané karbon odpruženie
najlepšie súčasné tenisky /Niké/ zlepšia výkonnosť oproti starším technológiám tenisiek spred 15 - 20 rokov o cca. 2,5 - 2 % /o 3 až 2 a pol minúty oproti výkonom pred 15 - 20 rokmi ked bol najlepší výkon 2:05 hod./, o dalšiu minútu na súčasných 2:01 hod. zlepšila výkon lepšia výkonnosť - možno lepšia metodika, lepšie využitie poznatkov z vysokohorskej prípravy, ... Asics co som tu dal s podstatne menším odpružením a menej prepracovaným karbonovým vylepšením zlepší výkon možno o 1,5 - 1 % /napr. pri výkone na 5 000 m na tartane za 17:45 min. je to o 10 - 13 sekúnd/
kazdopadne teniska ti da len to co jej das ty, co som pocul rozhovory a cital clanky tak slabsi bezec s tymi "super" teniskami skor strati ako ziska. takze benefit z toho ma len dobry bezec. ale to je v kazdom sporte, lepsie aero na bikoch, lepsie kopacky atd. atd.
Staci sa pozriet na maratonske tabulky slovakov za posledne obdobie kde niektori skokovo zlepsili osobaky o 5-6min...
tak napríklad Sahajda a aj niektorí další zlepšili viac ako teniskami výkonnosť využitím prípravy vo výške, kempy majú vyššie a trávia tam aj viac ako štvrtinu roka, maratónky urobili 2 a pol minúty a dalšie extra 2 minúty /okrem troch minút za trojtýždňový kemp v 1 400 m - FIS na Strbskom Plese/ urobili opakované kempy v ešte väčších výškach
....o tom nepochybujem. Mal som namysli takych, ktori uz sami priznali, ze +- stagnovali na maratonskej vzdialenosti a jediny novy/iny faktor boli karbonove topanky a "automaticky" sa im zlepsil cas
Tieto dva dni si môj otec a dvaja ďalší blázni strihli Barborskú cestu (turistická etapová trasa v strede Slovenska) ako trailovú akciu na jeden záťah. Rodiny robil po ceste občerstvovací support. Na konci celkom emotívne...
Včera ráno celkom hmlisto, pekná inverzia. Celý deň sa držala taká nízka oblačnosť, takže bolo chladnejšie ako malo byť. V noci miestami nebolo kvôli hmle poriadne vidno. Išli sme robiť o jednej v noci robiť občertsvovačku do Banského Studenca a som nevidel na meter. Dnes počasie luxus...
Tieto dva dni si môj otec a dvaja ďalší blázni strihli Barborskú cestu (turistická etapová trasa v strede Slovenska) ako trailovú akciu na jeden záťah. Rodiny robil po ceste občerstvovací support. Na konci celkom emotívne...
inak este taky detail... V ultra komunite sa pri takychto projektoch/pokusoch zvykne uvadzat celkovy cas, teda skoro 33hod (lepsie sa to potom porovnava atd.)
Včera NY Marathon, 121. miesto medzi ženami /15. vo svojej vekovej kategórii/ 42 ročná osemnásobná olympijská víťazka v behu na lyžiach Marit Bjorgen, čas 3:08:52 hod.
Organizátori pojali tento ročník tak trocha ,,nerekordne,, /bez vodičov/. Najlepší súčasný svetový maratónec narodený mimo afrického kontinentu brazílčan Ferreira do Nascimento s osobákom 2:04:51 hod. to od štartu napálil na výsledný čas 2:01 hod. /medzičas na 10. kilometri 28:42 min. pričom osobák má 28:40/. Po medzičase na polmaratóne za 1:01:22 čo je takmer jeho osobný rekord 1:01:03 hod. ho čakal ešte jeden taký rekordný polmaratón - ak by NY Maratón bežal na mierne negatívny, vyrovnaný split. Jeho náskok pred ostatnými bežcami v polovici trate bol 2 a štvrť minúty. Na 34. kilometri bol však /zrejme vyčerpaný/ dostihnutý. Zrejme bežal podľa pocitov kedže v NY na pomalej trati so zvlneným profilom, v teple /v cieli 23 stupňov/, sám bolo zabehnúť čas 2:01 hod. absolútne nereálne, alebo bežal na víťazstvo s taktikou ako deti že na začiatku je dobré urobiť si náskok.
Z minulotýždňového tréningu aktuálneho Slovenského rekordéra v behu na 5 000 a 10 000 m na dráhe kat. M55
v piatok 4. 11. 2022, 4 x 1 km s medziklusmi 5 minút, pace 3:18 min/km, intervalová metóda rozvoja tempovej rýchlosti pre preteky na 5 000 m
v nedeľu 6. 11. 2022, 6 km ANP, pace 3:44 min/km, súvislá metóda zlepšovania výkonu na úrovni anaeróbneho prahu, hlavná výhoda tréningu - zlepšovanie hodnoty VO2max
Jedne take som uz takmer vybehal, maju uz cca 600 km a tlmenie je este celkom OK. Snad este 200 km vydrzia. Pouzite boli zo zaciatku len v pretekoch (Ironmanoch) a neskor aj v treningoch na long runy. Okrem toho ze su rychlejsie, u mna cca 10s na km, tak nohy su po dlhom behu v tychto Alpha Fly v podstate lepsom stave ako po behu v standartnej obuvi.
trocha prehnané, e-bike pridá na výkone desiatky percent, top Niké maratónky nejakých 2,2 % /zlepšenie maratónskych výkonov z 2:05 hod. na 2:02 hod./, pri pomalšom tempe napr. pace 5:00 min/km to urobí necelých 7 sekúnd na kilometri, v týchto zelených Niké next 2 % v nedeľu v Strážskom na 52. ročníku behu oslobodenia mesta pri pace 3:39 min na km /1. miesto v kategórii/ urobili maratónky na 6,35 km trati nejakých 30 sekúnd /pred 27 rokmi na tej istej trati 2. miesto v hlavnej kategórii, pace 2:57 min na km/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak napríklad Sahajda a aj niektorí další zlepšili viac ako teniskami výkonnosť využitím prípravy vo výške, kempy majú vyššie a trávia tam aj viac ako štvrtinu roka, maratónky urobili 2 a pol minúty a dalšie extra 2 minúty /okrem troch minút za trojtýždňový kemp v 1 400 m - FIS na Strbskom Plese/ urobili opakované kempy v ešte väčších výškach
190 km, 28:32:05, 5890 m
https://www.strava.com/activities/8042451662
190 km, 28:32:05, 5890 m
https://www.strava.com/activities/8042451662
Organizátori pojali tento ročník tak trocha ,,nerekordne,, /bez vodičov/. Najlepší súčasný svetový maratónec narodený mimo afrického kontinentu brazílčan Ferreira do Nascimento s osobákom 2:04:51 hod. to od štartu napálil na výsledný čas 2:01 hod. /medzičas na 10. kilometri 28:42 min. pričom osobák má 28:40/. Po medzičase na polmaratóne za 1:01:22 čo je takmer jeho osobný rekord 1:01:03 hod. ho čakal ešte jeden taký rekordný polmaratón - ak by NY Maratón bežal na mierne negatívny, vyrovnaný split. Jeho náskok pred ostatnými bežcami v polovici trate bol 2 a štvrť minúty. Na 34. kilometri bol však /zrejme vyčerpaný/ dostihnutý. Zrejme bežal podľa pocitov kedže v NY na pomalej trati so zvlneným profilom, v teple /v cieli 23 stupňov/, sám bolo zabehnúť čas 2:01 hod. absolútne nereálne, alebo bežal na víťazstvo s taktikou ako deti že na začiatku je dobré urobiť si náskok.
v piatok 4. 11. 2022, 4 x 1 km s medziklusmi 5 minút, pace 3:18 min/km, intervalová metóda rozvoja tempovej rýchlosti pre preteky na 5 000 m
v nedeľu 6. 11. 2022, 6 km ANP, pace 3:44 min/km, súvislá metóda zlepšovania výkonu na úrovni anaeróbneho prahu, hlavná výhoda tréningu - zlepšovanie hodnoty VO2max
https://www.nike.com/sk/t/air-zoom-alphafly-next-flyknit-ekiden-road-racing-shoes-pBHBwG/DO2407-728