Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
zabudni v lete na beh v tričku, neporovnateľne príjemnejšie sa beží v bežeckom tielku hoci aj z decathlonu, ako v značkovom tričku s krátkym rukávom, aj ten malý kúsok tkaniny /krátky rukáv/ v teple dosť hreje,
ešte doplním, ale možno to už máš aj vyskúšané, žiadne elasťáky, ale šortky najlepšie dierkované vzdušné, s vnútornou sieťkovanou slipovou vložkou a behať na ostro, bez spodného prádla, nech gulky pekne vetrajú
a dobehnes do ciela so zodratymi a skrvavenymi vnutornymi stenami ako vela ludi co som videl v cieli na MMM v Kosiciach. Co vyhovuje tebe, nemusi to sediet inemu. Ja napr. beham iba v elastakoch, kompresnych 2XU alebo Nike AeroSwift.
behal niekto asics trabuco max 2? mal som ich ale za 500km zodrate paty takze rozmyslam co kupit ine. mam hoka speedgoat 5 ale su take nemastne neslane, menej tlmenia alo max 2, mensia stabilita.
Skúsenosť nemám, ale Hoka Speedgoat mi tiež nesadla tak som skúsil Merrell Agility Peak 5 a za mňa super. Hneď prvý pocit bol lepší ako v Hokách, Vibram podrží a aj stabilita je super. Takisto rockplate celkom slušne chráni pred ostrými kameňmi. Jediná vec je drop, ktorý je podľa značky 6mm ale pocitovo to je viac asi okolo 8-10mm. Ale možno sa mi to zdá, zatiaľ odbehnuté dva 100km ultra a určite kúpim druhý pár.
LMS ak ti nevadí obtiahnutejší strih, šiel by som do ultra tech trička. Ak máš radšej voľnejší strih, šiel by som do Alpine.
Čo sa týka topánok, čo tu preberáte, behal som v teréne v Asicoch a rozpadli sa mi po cca 700km. Teraz behám v Salomonoch - ultra glide 2 pre rýchlejšie behy a Trailster pre obyč tréningy.
Ak by som teraz mal nejaké trailovky kúpiť, asi by som skúsil Salomon S Lab Genesis, počúvam na ne samú chválu.
Diky za tip, sportano som už pozeral ale nosím L.
Myslel som že 3 bude novšie a v niečom lepšie ale ak je to jedno vezmem tu https://www.sportokay.com/sk_en/dynafit.html
-15% ešte dole
Ono to tak aj vyzerá, že 3s sú len nejaké novšie farby, zložením aj parametrami sú rovnaké. Každopádne z týchto čo si poslal mám Dark green aj Blue verziu a spokojnosť. Potom daj vedieť, či si neurobil chybu kúpou a či si spokojný.
Skúsenosť nemám, ale Hoka Speedgoat mi tiež nesadla tak som skúsil Merrell Agility Peak 5 a za mňa super. Hneď prvý pocit bol lepší ako v Hokách, Vibram podrží a aj stabilita je super. Takisto rockplate celkom slušne chráni pred ostrými kameňmi. Jediná vec je drop, ktorý je podľa značky 6mm ale pocitovo to je viac asi okolo 8-10mm. Ale možno sa mi to zdá, zatiaľ odbehnuté dva 100km ultra a určite kúpim druhý pár.
pamatas si pocitovo tlmenie? su merrelky maksie alebo porovnatelne s sg5?
Ono to tak aj vyzerá, že 3s sú len nejaké novšie farby, zložením aj parametrami sú rovnaké. Každopádne z týchto čo si poslal mám Dark green aj Blue verziu a spokojnosť. Potom daj vedieť, či si neurobil chybu kúpou a či si spokojný.
Veci dnes prišli a hneď som Ultra tričko vyskúšal na 10km behu.
Musím povedať že paráda, človek nevie že ho má na sebe..mierne vlhké kríže som na dotyk rukou cítil ale pri behu ma to neobmedzovalo, takže odparovať stíha a to je hlavné, samozrejme zázraky som nečakal.
Materiál je taký krepovitý ale ľahký, úplne iný ako Traverse 2. To asi vrátim, aj vo veľkosti L na mne pláva.
Inak oboje vážia rovnako 87g.
K tomu rozdielu Ultra 3 vs Ultra...kupoval som ako Ultra a na etikete bolo Ultra 3
K tomu výroku by som mal jednu poznámku kde si písal že odparovať stíha...odparovať len preto mohlo stíhať lebo intenzita nebola dostatočne vysoká...ak sa mýlim kľudne ma opravte 🙃
Ja to mám rovnako, Tričko je mokré na dotyk, ale necítim to, nechladí ma to, ako iné tričká. Človek ani poriadne nevie, že ho má na sebe a keď si ho zoberiem ako náhradné tričko, schovám ho hocikde.
Materiál medzi ultra a traverse má Alpine, tiež taký krepovitý typ, len sa strašne zatŕha. A človeka to teda riadne naštve, keď si kúpi takéto tričko a hneď pri skúšaní ho zatrhne
Čo sa týka Genesis, treba dobre vyskúšať, lebo majú vyššie boky (ako trebárs Sense Flow) a napríklad mňa dosť tlačili a odierali pod členkom...
V každom prípade sa oplatí skúšať, ja som v poslednom čase prečítal tony recenzií, kde boli dosť vychvaľované aj Salomon Genesis, aj Marrel Agility Peak 5, a teda Salomony mali už pri obutí na predajni nepríjemnú hranu zvnútra zvršku medzi šnurovaním a špičkou, a Marell zas veľmi nedrží päta(toto inak spomínali aj v tých recenziách), pri chôdzi sa mi posúvala päta vo zvislom smere o cca 0,5-1cm, čo pri dlhých behoch môže byť dosť prúser. Zato Hoky sedeli ako uliate, nikde nič netlačí, nikde sa nič nehýbe. Ak nevyhovujú Speedgoaty 5, skúsil by som ešte Mafate Speed 4, mali by byť responzívnejšie a stabilnejšie, prípadne Nike ZoomX Zegama 2. Tých možností je veľa a každému sadne niečo iné a je aj otázka, čo je pre koho prioritou.
Ja som dlho tvrdohlavo behal v Speedcrossoch a až v poslednom čase som si začal uvedomovať, že na väčšinu terénu sú overkill. Síce sú to brutálne držiaky, ale na tvrdom povrchu a dlhších behoch pôsobia podobne, ako na biku Miniony na ceste.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Medzi Ultra a Ultra 3 je nejaký zásadný rozdiel? Budem brať dačo na bajk odtiaľto tak by sa to zviezlo a majú -15% na všetko.
Takže čo z tohto by bolo v danej cene najlepšie? Vezmem rovno aj dve.
https://www.sportokay.com/sk_en/dynafit.html
https://www.sportokay.com/sk_en/dynafit-traverse-2-herren-t-shirt.html
https://www.sportokay.com/sk_en/dynafit-alpine-pro-ss-herren-t-shirt-361271.html
lakko inak to behanie hore bez nie je vôbec zlý nápad a hlavne je aj najlacnejší...ale nechcem verejne poburovať
a problémy ako popisuješ som zatiaľ nezaznamenal ale je pravda že zatiaľ behávam väčšinou iba 10-15km. Tie s vnútornymi elasťákmi určite vyskúšam tiež
Čo sa týka topánok, čo tu preberáte, behal som v teréne v Asicoch a rozpadli sa mi po cca 700km. Teraz behám v Salomonoch - ultra glide 2 pre rýchlejšie behy a Trailster pre obyč tréningy.
Ak by som teraz mal nejaké trailovky kúpiť, asi by som skúsil Salomon S Lab Genesis, počúvam na ne samú chválu.
Obtiahnuté mi nevadí ani na bajku ani pri behu, je nejaký rozdiel medzi tričkami Ultra S tech a Ultra 3 S tech?
Ak by to vyšlo lacnejšie, dá sa kúpiť aj tu to tričko, veľkosť S-M.
https://sportano.sk/p/232977/panske-bezecke-tricko-dynafit-ultra-3-s-tech-modre-08-0000071426?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0_WyBhDMARIsAL1Vz8tfc0jifPGlqklb7x_857X6z3i0278HJHeuYjeKjRfsTOr7M_iO9pwaAtXlEALw_wcB
Myslel som že 3 bude novšie a v niečom lepšie ale ak je to jedno vezmem tu https://www.sportokay.com/sk_en/dynafit.html
-15% ešte dole
pamatas si pocitovo tlmenie? su merrelky maksie alebo porovnatelne s sg5?
Sú pocitovo približne rovnaké, možno o trošičku maksie.
Veci dnes prišli a hneď som Ultra tričko vyskúšal na 10km behu.
Musím povedať že paráda, človek nevie že ho má na sebe..mierne vlhké kríže som na dotyk rukou cítil ale pri behu ma to neobmedzovalo, takže odparovať stíha a to je hlavné, samozrejme zázraky som nečakal.
Materiál je taký krepovitý ale ľahký, úplne iný ako Traverse 2. To asi vrátim, aj vo veľkosti L na mne pláva.
Inak oboje vážia rovnako 87g.
K tomu rozdielu Ultra 3 vs Ultra...kupoval som ako Ultra a na etikete bolo Ultra 3
Materiál medzi ultra a traverse má Alpine, tiež taký krepovitý typ, len sa strašne zatŕha. A človeka to teda riadne naštve, keď si kúpi takéto tričko a hneď pri skúšaní ho zatrhne
V každom prípade sa oplatí skúšať, ja som v poslednom čase prečítal tony recenzií, kde boli dosť vychvaľované aj Salomon Genesis, aj Marrel Agility Peak 5, a teda Salomony mali už pri obutí na predajni nepríjemnú hranu zvnútra zvršku medzi šnurovaním a špičkou, a Marell zas veľmi nedrží päta(toto inak spomínali aj v tých recenziách), pri chôdzi sa mi posúvala päta vo zvislom smere o cca 0,5-1cm, čo pri dlhých behoch môže byť dosť prúser. Zato Hoky sedeli ako uliate, nikde nič netlačí, nikde sa nič nehýbe. Ak nevyhovujú Speedgoaty 5, skúsil by som ešte Mafate Speed 4, mali by byť responzívnejšie a stabilnejšie, prípadne Nike ZoomX Zegama 2. Tých možností je veľa a každému sadne niečo iné a je aj otázka, čo je pre koho prioritou.
Ja som dlho tvrdohlavo behal v Speedcrossoch a až v poslednom čase som si začal uvedomovať, že na väčšinu terénu sú overkill. Síce sú to brutálne držiaky, ale na tvrdom povrchu a dlhších behoch pôsobia podobne, ako na biku Miniony na ceste.