Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
Mam Nike Vaporfly 3. Su celkom fajn, len mi na nich vadi velky jazyk, ktory sa rad posuva pocas behu. Moje najoblubenejsie su Alphafly 2, tie vsak pouzivam len na pretekoch, Alphafly 3 nemam a uz ani nebudem mat.
Vieš mi dať prosím viac info k AF2? Trochu som sa pohrabal na nete a nejaké som ešte našiel vo výpredaji v mojej veľkosti. Vyšli by podstatne lacnejšie ako AF3 sj VF3.
Diky
Na začiatok je dôležité povedať, že nie je to len o bunde, ale aj o vrstvách pod bundou.
Pokiaľ neprší, používam hybridnú bundu. Na tento rok miesto hybridnej bundy premýšľam o veste.
Ak prší je to horšie. Na súťaži som používal bundu s priedušnosťou 10k a bol som hneď mokrý, presne ten pocit igelitu. Na túto sezónu som kúpil bundu s priedušnosťou 30k, ale zatiaľ som ju nemusel použiť. Každopádne si myslím, že ani takáto priedušnosť nebude stačiť.
Z mojich skusenosti, ak ides behat na kratko (60-90min) tak je to uplne jedno. Prides domov, umyjes sa, veci sa operu, vyschnu a neriesis. Bezecke bundy su sice pekna myslienka, ale celkovo su na nic, pretoze ak je aj vonkajsia vrstva dobra, tak voda sa odraza a tecie po nej na zadok, do oblasti panvy,atd. Rovnako to plati aj pre obutie - aj ked by material vydrzal, clapkanica, mlaky atd rozprasuju vodu kade-tade a ta potom tecie po clenkoch a aj tak je clovek mokry..
Keďže bola otázka na chladné veterné počasie (nie dážď), tak tam ja so sebou nosím vestu... Do kopca bez, na hrebeni a návrate dole ju nahodím... Hrudník a kríže sú chránené, čo je pre mňa najpodstatnejšie, ale nie je to sauna...
caute bezci, skusim to tu, som par tyzdnov po celkom tazsom ciernom kasli a chcem sa znova dostat k behu, ale furt ma dychanie nechce pustit
mate niekto skusenosti ako znova dostat pluca/dychanie spat? je mi jasne ze to nebude hned, vo vysledkoch som mal kapacitu na cca 70%, pocitovo som tak pod polovicou pri zatazi
caute bezci, skusim to tu, som par tyzdnov po celkom tazsom ciernom kasli a chcem sa znova dostat k behu, ale furt ma dychanie nechce pustit
mate niekto skusenosti ako znova dostat pluca/dychanie spat? je mi jasne ze to nebude hned, vo vysledkoch som mal kapacitu na cca 70%, pocitovo som tak pod polovicou pri zatazi
Nesiľ to! Ak sa športom nezivis tak sa daj pomaly dokopy a potom začni pomaly opäť. Ak to budeš siliť môže sa ti to zdravotne nepekne vrátiť.
Prípadne morskú vodu... Dá sa kúpiť v akvaristických potrebách, prípadne kúpiť morské soli a zmiešať s obyčajnou... Mne to veľmi pomohlo po troch covidoch za dva roky...
ostogiske vygoogli si inhalator , nalejes tam vincentku alebo tu morsku vodu ako pise Nazgul, ktoru potom rozptylenu vdychujes ustami alebo nosom viackrat denne....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Diky
Pokiaľ neprší, používam hybridnú bundu. Na tento rok miesto hybridnej bundy premýšľam o veste.
Ak prší je to horšie. Na súťaži som používal bundu s priedušnosťou 10k a bol som hneď mokrý, presne ten pocit igelitu. Na túto sezónu som kúpil bundu s priedušnosťou 30k, ale zatiaľ som ju nemusel použiť. Každopádne si myslím, že ani takáto priedušnosť nebude stačiť.
Nesiľ to! Ak sa športom nezivis tak sa daj pomaly dokopy a potom začni pomaly opäť. Ak to budeš siliť môže sa ti to zdravotne nepekne vrátiť.
jedine sportove je ze chodim do posilky