Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
pod 4 hodiny by som dal Maraton a (to mám viac ako 40 rokov) keby len behávam resp dávam tomu športu asi ako bikovaniu čo teda nieje bohviečo:) 3h to už človek musí obetovaŤ dosť času, špecifické treningy a pozor si dať aj na stravu resp schudnut. Okolo 3:30 mávajú ludia čo ich hlavným koníčkom je beh. Len dalšie minuty sa už velmi ťažko skresávajú.
Myslim ze pre hobika je cas pod 3 hod vynimocny cas. Vela takych nie je. Vcera na MMM bolo cca 90 slovakov s casom pod 3 hod a to sa o kazdom neda povedat ze je hobik. double Jasne ze sa to da. Ja trenujem 3 discipliny (triatlon), maraton mam odbehnuty za 3:34hod a to mam skoro o 20 rokov viac ako ty.
tak stačia ti topanky a čo som si všimol tak ti to nezabere tolko casu ako bicyklovanie. Odbehnem 5km za pol hodinu a si narobený ako 2 hod na bicykli. Dokonca som aj rýchlejšie schudol po zime. Plus prvý krát som si kúpil športové hodinky a celkom zaujímavé je aj sledovať svoje štatistiky a behat podla hodiniek. Lakko všetko sa dá, len si musí človek k tomu zariadiŤ život a v prvom rade chciet. Ako doplnok pre mna resp iné moje športy + outdoor šport aj v zlom počasí vidím beh ako dobrú variantu udržiavania kondície.
Niektorí poznáte výsledky našej práce pri renovácii turistických útulní a ľudovej architektúry, ale mnohí neviete, že nás už druhýkrát podporujú bežci z aktivity Kamzík 1000+, z "kilometrovného" sa zbiera na dobrovoľníctvo v rôznych oblastiach, ktoré podľa mňa stoja za to. Ak máte chuť, pridajte sa a podporte dobrú vec.
Prave som dopozeral Chicago maraton. Svetovy zensky rekord pod 2:10 (!!!) a 50k ucastnikov. Aj muzsky vitaz brut zlepsenie svojho casu. Uzasne...
Korir 2:02:43
Chepnegetich 2:09:57
Pridám pre ilustráciu tohtoročné čísla kamoša, ktorý sa dostal minulý rok pod 3h na maratóne. Začal behať počas covidu. Tento rok v Berlíne, týždeň pred MMM, to dokázal stlačiť pod 2.50. Je to každodenná drina, keď chceš behať kvalitné časy.
Ja tiez davam relativne vela objemu, ale rychly maraton sa mi nepodaril nikdy (2:45 a rychlejsie). Pod 3hod ano. Ale u mna je to sposobom treningu - behania, kedze pobehujem kade-tade, castokrat bez systemu a vela ultra behov aj v kopcoch co hladke trate zvykne spomalovat. Ono ne to individualne - poznam aj pripad, ze cca 4000/rok (to je cca 80/tyzden) a maraton pod 2:35.
To som tiež už viackrát počul, že za komunistov sa behávalo rýchlejšie. Nebude to ale len len pocit založený na +- tom, že vtedy reálne behávali v podstate len športovci, kdežto dnes sa bežeckých pretekov zúčastňujú aj tisíce všelijakých "instagramových pózerov," resp. skutočne rekreačných bežcov, ktorí to na výkonnosť až tak netlačia, no napriek tomu je o nich počuť snáď najviac?
Ano, je to aj z toho dovodu. Ze ten priemer (a celkovy dojem) je tahany skutocnymi hobby bezcami. Volakedy behavali sportovo zalozeni ludia, ostatni ani nie (len ti tiez boli v podstate hobby, lebo ich to nezivilo)
Teraz behá viac ľudí, ale výrazne pomalšie. Skôr sa porovnávajú s víťazmi pretekov. Keď nájdem nejakú výsledkovú listinu tak ju sem pichnem. Určite to nie je len pocit. 😁
Terajší hobby bežci majú viac vybavenia , informácií a trénerov,ako výkonnostný športovec za komunizmu. Veď len vďaka teniskami sa dnes beží o niečo rýchlejšie a časi sú aké sú.
Ake doplnky pouzivate ako regeneraciu a ake su vase skusenosti?
Mam tabletove BCAA, tie si davam pravidelne aj po bajkovani ale ze by som citil efekt sa neda povedat, mozno bez nich by som regeneroval horsie.
Obcasne si dam aj srvatkovy protein, glutamin, arginin a citrulin.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.kamzik1000plus.sk
Korir 2:02:43
Chepnegetich 2:09:57
Aj ja som za komunizmu behal rýchlejšie
Mam tabletove BCAA, tie si davam pravidelne aj po bajkovani ale ze by som citil efekt sa neda povedat, mozno bez nich by som regeneroval horsie.
Obcasne si dam aj srvatkovy protein, glutamin, arginin a citrulin.