Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
ale D-BA je masovy beh, velka cast ludi tam bezi v style tento beh a potom cely rok nic. A ano, su tam ultra hobby bezci, nie bezni bezci...bezny bezec ktory behava aspon 2-3 krat tyzdenne tych 10km, MUSI dat Devin za hodinu. Ake elitarstvo? To su normalne fakty.
Ja som slaby bezec, ked sa prinutim ist 1x tyzdenne, tak som rad. Fajcim a nemam bohvieaku kondicku, vazim viac ako by som mal...tak o 10-15 kg. A ked som na D-BA chodieval, tak som ho dal za 59 min (2013), 52 min (2014) a v 2015 som Night Run (10km) dal dokonca za 46 min.
takouto logikou ja nie som ani bajker, lebo nezvládnem napr 50 km v teréne s priemerkou 20 km/h, lebo však bežní bajkeri to dajú 25 km/h. Nechajme to tak
tak asi mas zlu tu logiku ty...prvy na Svatojurskom maratone na strednej trati (41km co je menej ako tvoj priklad 50km) mal priemerku 23.84. Takze toho "bezneho bajkera" co da 50km v terene s priemerkou 25 by som asi musel oslovovat Nino alebo Jardo.
ja rozdelujem sportovcov co sportuju pravidelne na zavodnikov a hobby sportovcov..jednym ide o prekonavanie limitov,tym druhym o dobry pocit z pohybu..ani jeden nie je viac sportovec ako ten druhy, ak to robia rovnako pravidelne
Edino8 Môj tip sú bežecké ponožky z Lidla . Pred časom som ich s nedôverou na skúšku kúpil a odvtedy už mám iba tie . A to som za 30 rokov behania mal skoro všetko od obyčajných bavlnených po Salomon, Nike a pod. Výdrž rovnaká ako mnohokrát drahšie .
Ja behám 10 km okolo hodiny, ale keďže tu v okolí môjho domu, môžem ísť iba do kopca, alebo z kopca a na 10km nastúpam cca 200 metrov a takmer všetko v teréne, spadám do skupiny bežný bežec, hobby bežec alebo ultra hobby bežec? A ozaj...mám aj Salomon tenisky
mam kamarata 39r ktory je amatersky cyklista..obcas aj nieco zabehne,ale fakt minimalne..raz,dvakrat do mesiaca
akurt pozeram ze ma ten devin(11,6Km) zabehnuty za 50:33 (4:22 /km)
a to mal v sobotu mtb maraton 70Km este
na biku je ale riadny makac..tak to mozno suvisi
tak pozor, pozor...ten vikend som mal este len 38. Tych 39 som mal az od pondelka Ale od makacov, mam veeeelmi, veeeelmi daleko
no ja neviem... Ked si spomeniem na strednu skolu, ako nas nutili behat v parku pred skolou 1500m, to som strasne neznasal..zadychany, pomaly, vsetko bolelo. Beh som totalne neznasal. No a teraz ho mam rad, aj ked bike je priorita. Tu kondicku co som ziskal za posledne roky na bikeu velmi pri behu pomoze..limitujice su nohy, kedze tie svaly nie su na beh az tak natrenovane. Ale snad teda do 23.6. este trosku ten beh zlepsim ?
Ahoj,
chalani, ak niekto chodí duatlon, ozvite sa chcem získať nejaké info ohľadne oblečenia taktiky a pod. Idem prvý krát a nedarí sa mi zohnať žiadne info. (Najlepšie info je od účastníka). Je to beh, bike,beh
Ahoj,
chalani, ak niekto chodí duatlon, ozvite sa chcem získať nejaké info ohľadne oblečenia taktiky a pod. Idem prvý krát a nedarí sa mi zohnať žiadne info. (Najlepšie info je od účastníka). Je to beh, bike,beh
Vabroušek má o ohľadne duatlonu asi strany popísané v knihe Jak na triatlon - aj ohľadne oblečenia atď. Myslel som, že ti to sem skopčím, ale ani bohovi ju neviem nájsť doma.
Tak na začiatok to nebude až také komplikovane. Ja mam jedny klasické cyklogate s pomerne jemnou plienkou (nejaké Castelli) a v nich sa dá pohodlne behať. Tak isto sa dá hodinka na biku vydržať v bežeckých gatiach.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja som slaby bezec, ked sa prinutim ist 1x tyzdenne, tak som rad. Fajcim a nemam bohvieaku kondicku, vazim viac ako by som mal...tak o 10-15 kg. A ked som na D-BA chodieval, tak som ho dal za 59 min (2013), 52 min (2014) a v 2015 som Night Run (10km) dal dokonca za 46 min.
Mám jednoduchú otázku, z akého materiálu by mali byť vyrobené ponožky vhodné na beh resp. celkovo na šport...
Musis vyskusat a uvidis co ti sedi, no nohu treba mat v suchu, takze musi odvadzat pot. Osobne pouzivam na beh https://eshop.craft.sk/ponozky-craft-elite-run-bila a v zime https://ariesmedishop.sk/royal-bay-neon-sportove-ponozky-high-cut.html. Na bike mam klubove, myslim ze su od LAWI http://lawi.sk/obchod/ponozky/vysoke-ponozky-zorbig-fluo-yellow/
edit: Su od LAWI
Ale znacky su nepodstatne, podstatne je zlozenie a musia obopnut chodidlo. Volna ponozka je zlo.
akurt pozeram ze ma ten devin(11,6Km) zabehnuty za 50:33 (4:22 /km)
a to mal v sobotu mtb maraton 70Km este
na biku je ale riadny makac..tak to mozno suvisi
tak pozor, pozor...ten vikend som mal este len 38. Tych 39 som mal az od pondelka
Vabroušek má o ohľadne duatlonu asi strany popísané v knihe Jak na triatlon - aj ohľadne oblečenia atď. Myslel som, že ti to sem skopčím, ale ani bohovi ju neviem nájsť doma.