Vzhľadom na to že sa dni skracujú a z práce chodím neskoro prestávam mať čas na bike, chcel by som začať aspoň behávať, les mám pod oknom. Nemám s tým ale žiadne skúsenosti, ako začať, načo dávať pozor a pod. Rád si nechám poradiť od skúsenejších bežcov
s behom som uz konecne zacal aj ja. Bolo som zatial "az" dvakrat. Na zaciatok tak cca 10km v pohodovom tempe. Prvy krat to bola hroza, druhy krat som si to uz celkom uzival. Dufam ze sa dostanem do starych kolaji, lebo som sa po behani vzdy citil super...
ja som bol behat minuly tyzden prvy raz tento rok. cast mojej oblubenej bikovej trasy. dokopy to bolo 6 km a cas 43 min. a na druhy som uz pekne citil nohy, taka mensia svalovica a vecer som siel hrat este hokej a po skoro 2 hodinach som bol KO, ledva som potom po schodoch chodil, ale uz to preslo a hadam to uz bude len lepsie.
Ja som bol tento rok tiez minuly tyzden prvy krat behat.... dva dni posebe som si dal oblubenu krosovu trat a nasledne nato dalsie dva dni posebe skialp vo Vratnej s polobehom popod sedacku.
Po tychto styroch dnoch som sa daval dalsie 4 dni dokopy....S vykonostou som bol celkom spokojny...no bude to mozno aj tym plavanim
Ja som bol behat prvykrat v zivote teraz v januari - isiel som behat s tym, ze uvidim, ci to vydrzim dlhsie ako 5 minut a ze ak sa podari, tak si zabehnem presne hodinu. Zvolil som pohodove tempo nech to neprepalim a po hodine som mal odbehnutych cca 10 km. Vyskusal som, ale radsej predsa len zostanem verny biku.
Behal som na hlinenom okruhu, cize relativne mäkky podklad a mal som runningove tenisky (aspon som ich konecne raz pouzil na to, na co ich vyrobili). Abo myslis kvoli zime? Abo kvoli tomu, ze privelka davka na zaciatok?
no ja nebehavam(nikdy my to neslo), ale skor chodim do kopcov...
v sobotu, nedelu, pondelok a este dnes som bol na martinskych holiach az pri vysielaci... za 4 dni 4000 vyskovych metrov...
Mam jednu otazku, v com je hlavne "plus" behu s jednoruckami?
myslim si, ze:
ad1)
viac zapajas svaly ruk a trupu
ad2)
zvysujes vahu tela a tym viac namahas-trenujes nohy, ale na toto su lepsie "olovene vesty"
ad3)
docielis lepsi svih pri odraze - (ze by pre bezkarov?)
mudro mudro
A ako bonus si sposobis naozaj slusnu svalovicu na bicepsoch, pripadne zapalene slachy v okoli lakta. Samozrejme ked netrocharis a zoberies si aspon 1 kg jednorucky
ale teraz vazne: smerom k bikovaniu mi jednorucky nepripadaju ako vhodny treningovy doplnok. Naozaj skor ta vesta. Aj ta len pre pokrocilejsich bezcov. Na zaciatok by si spravil viac skody ako uzitku...
heh, to budes mat generalku pred Svätojurskym maratonom
myslim, ze sa tam budem vyskytovat, takze budem povzbudzovat z plneho hrdla (dufam, ze budes mat ten krasny dres, aby som Ta spoznala ).. este stale verim tomu, ze potom, co mi v piatok daju dole sadru, sa za tych 8 dni nejak rozhybem, a zabehla by som to aspon v treningovom tempe, ale asi nie som realista
JA pojdem bezat urcite, ved som uz nejakych tych 20 rocnikov absolvoval...) Takze ak mate chut, mozte zakricat i na mna...)
Inak k tomu behaniu a bikovaniu... Pre bikerov by som doporucoval behat dlhie behy v pomalejsom tempe, aby sa zvysila kondicka, a ked sa uz budete citit...) tak zacat behat v rovnomernom tempe kopce, najprv viac mensich za sebou...neskor najst dlhe stupania...
No a kto sa naozaj citi..) tak 20.4.2008 sa bezi klasika... Pezinska Baba - Kamzik ( 26 km )... je i kratsia trat...
Takze drzim vsetkym bikerom palce, nech sa im dobre beha...)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
treba paralen
Po tychto styroch dnoch som sa daval dalsie 4 dni dokopy....S vykonostou som bol celkom spokojny...no bude to mozno aj tym plavanim
Behal som na hlinenom okruhu, cize relativne mäkky podklad a mal som runningove tenisky (aspon som ich konecne raz pouzil na to, na co ich vyrobili).
v sobotu, nedelu, pondelok a este dnes som bol na martinskych holiach az pri vysielaci... za 4 dni 4000 vyskovych metrov...
potrebujem nejako nabrat kondicku
ked ma niekto kratke ruky...
ad1)
viac zapajas svaly ruk a trupu
ad2)
zvysujes vahu tela a tym viac namahas-trenujes nohy, ale na toto su lepsie "olovene vesty"
ad3)
docielis lepsi svih pri odraze - (ze by pre bezkarov?)
A ako bonus si sposobis naozaj slusnu svalovicu na bicepsoch, pripadne zapalene slachy v okoli lakta. Samozrejme ked netrocharis a zoberies si aspon 1 kg jednorucky
ale teraz vazne: smerom k bikovaniu mi jednorucky nepripadaju ako vhodny treningovy doplnok. Naozaj skor ta vesta. Aj ta len pre pokrocilejsich bezcov. Na zaciatok by si spravil viac skody ako uzitku...
myslim, ze sa tam budem vyskytovat, takze budem povzbudzovat z plneho hrdla (dufam, ze budes mat ten krasny dres, aby som Ta spoznala
Inak k tomu behaniu a bikovaniu... Pre bikerov by som doporucoval behat dlhie behy v pomalejsom tempe, aby sa zvysila kondicka, a ked sa uz budete citit...
No a kto sa naozaj citi..
Takze drzim vsetkym bikerom palce, nech sa im dobre beha...