mate niekto dobre skusenosti s urazovym poistenim, resp. tip na dobru poistovnu? Platil som v nemenovanej "modrej" poistovni 90 EUR/rok urazove poistenie a za zlomenu klucnu kost som dostal 58 EUR Pripadne aj pre zasah HZS ?
a ked som niekde kde nemaju HZS ale neda sa tam dostat autom - koho tam pre mna vlastne poslu? a uz je to zachranna akcia alebo to uhradi zdravotna poistovna? myslim len v ramci SR kedze za hranice nechodim zatial. a co je v tejto republike mimo znacenych tras? lebo jedneho casu som sa v tom stratil co je pre cyklistu este znacene a kam uz nemoze.
cerstvy priklad z vychodu lavina , oblast mimo posobenie HZS, ale museli prist lebo bezne zachranne zlozky sa tam nedostali, a niekto to bude musiet zacvakat
teraz to bolo v spravach na jojke
co je tych 30 eur to je na aky cas ?
je nejake specialne poistenie do slovenskych hor na rizikove sporty ? davam si klasicke poistenie do slovenskych hor - zachrana v horach- to nestaci ak som na biku ?
Poistenie nakladov zasahu HZS - treba si najma precitat male pismenka v poistnej zmluve.
Cena 30Euro je spravidla rocne poistenie.
Union ma pri kratkodobom poisteni podmienky slusne, ale pozor na ich celorocne poistenie. Mountain biking je aj pri rizikovej kategorii sport vyluceny z poistenia!!!
Je to v tych linkoch, co com sem dnes hodil.
kvakob ludi, co ziju v lokalite, kde dokola maju vsetko zasahove oblasti HZS a nemaju AV moc nechapem
jasne ok, davam si kratkodobe union + rizkove sporty / do zahranicia/ a potom union / zachrana v slovenskych horach /aj na kvakohole /
akurat teda nefiiim keby ma mali davat dole niekde z hrebena NT, kde nemam co robit, ci by sa poistovna nevykrucala
v tomto vidim jasnu vyhodu AV
už sa mi nechce ..... ALE ...
AV nie je primárne určená na SK .... (okrem zásahov HS) ...
na SK Ťa pri v podstate pri akomkoľvek prúsere transportujú a ošetria zdarma
(ideálne keď si ožratý bezdomovec - urobia ti HNEĎ prednostne CT, ak spadneš napr. na bajku pošlú Ťa domov )
(aj v horách .... nevoláš HS ale voláš priamo ATE (leteckú záchranku), ktorá je VŽDY platená zo zdravotného poistenia
(smolu máš ak si vyžiadajú asistenciu HS)
okrem iného AV má ešte jednu výhodu (hlavne pre bývajúcich mierne ďalej na západe ... a TO sú zľavy napr. na chatách - ale aj inde (treba preštudovať ...) dokonca aj na SK napríklad vo VT
a ked som niekde kde nemaju HZS ale neda sa tam dostat autom - koho tam pre mna vlastne poslu? `...
mne poslali letecku zachrannu sluzbu (volal som si 112 v malej fatre).
povedali mi, ze su vlastne sanitka s vrtulou
HZS sa mi ozvali az ked som cakal na vrtulnik - asi su nejak napojeny na 112 ...
už sa mi nechce ..... ALE ...
(ideálne keď si ožratý bezdomovec - urobia ti HNEĎ prednostne CT, ak spadneš napr. na bajku pošlú Ťa domov )
(aj v horách .... nevoláš HS ale voláš priamo ATE (leteckú záchranku), ktorá je VŽDY platená zo zdravotného poistenia
okrem iného AV má ešte jednu výhodu (hlavne pre bývajúcich mierne ďalej na západe ... a TO sú zľavy napr. na chatách - ale aj inde (treba preštudovať ...)
AV je primarne urcene na poistenie zachrannych akcii vsade. Cize aj na Slovensku.
Poistenie hmotnej zodpovednosti pri sporte v AV tiez plati aj na SK a moze sa hodit.
ATE vraj berie v Tatrach cloveka z HZS na palubu dost casto, otazka je, kde ho nakladaju. Nemedicinska odbocka vrtulnika moze byt draha. Najlepsie sa spytat na prax priamo v HZS. Btw. Ich riaditel Jozef Janiga, je ten clovek, co spoplatnenie zasahov HZS v parlamente vyloboval (lebo stat na ich financovanie kaslal).
silva
otázka bola k SK alebo zahraničiu, AV nerieši či si na oficiálnom traile (alebo zjazdovke) alebo NIE (platí) Palo TT
ak (na SK) voláš HS a ona následne žiada o súčinnosť leteckú .... tak ... berú horskáča ...
ak voláš priamo .. leteckú ... podľa toho ako dramaticky opíšeš nehodu a miesto ... volajú na súčinnosť HS
ALE dokážu bez problémov urobiť aj náročný letecký výsadok v teréne (bez spolupráce HS) a ten je hradený komplet zo zdravotného poistenia
Silva musís sa poistit pre zasah HZS - poistenie na hory slovensko + pri vyplnani poistenia zadat aj rizikové sporty. Pozri si Allianz napr.. Preto normal poistenie HZS mozno stoji 15EUR ale poistenie HZS s rizikovími sportami stoji 40EUR. Pretoze niesi turista si na bicykli a na neoznačenej trase tak aj cena poistenia musi byt jasne vyssia. A vobec naco to riesis ked chodis aj do zahranicia . Pre teba je vyhodne AV spolu s manzelom to mate za 105EUR. Su tam nizssie limity to je pravda ale tak zlomenina nohy stoji 800EUR kompikovana 1500. ak by boli nejake dalsie komlikacie da sa to pravit tak ze sa presunies potom do statnej nemocnice a bude to kryt EZP. Zajtra Idem este vyzistit čo myslia pod pojmom ambulatne osetrenie a liecebne náklady. Podla mna to je len cisto zákrok lekára hospitalizacia , prevoz pobyt v nemocnici sa tam nezapočítavajú. INak je aj AV premium kde limit liecebných nákladov ci transporttu je 500 000EUER. Je to na dni a 5dni stoji 12EUR.
TAk este raz som to doupravoval a zhrnul:
Čo sa týka poistit alebo nie tak si dat otazky:
Jazdím po zvažniciach, lyžujem po zjazdovkách sem tam turistika všetko na Slovensku , poistenie netreba ak turistikujes naozaj vela aj v zime tak zakladne poistenie pre vyjazd HZS je dobre mat. CCA 15EUR rocne
Jazdím - Turistikujem robím Skialp mimo aj po zjazdovkách vo Fatre v Tatrach po turistickych a mimoturistickych chodnikoch len na Slovensku - poisti si výjazd HZS cca 30-40Eur rok. Vola sa to poistenie do hor na Slovensku a poistit nielen turistiku ale aj rizikove sporty.
lyžujem po zjazdovkach v zahraniči, bicyklujem sa po cyklochodníkoch s pevným povrchom, robím klasicku turistiku po vyznačených trasách, stačí klasické cestovné poistenie, Ak je to max 1 týžden v roku stačí sa poistit na konkrétny pobyt ak je to viac isiel by som do rocného poistenia
Jazdiš traily(nespevnený povrch) v zahraniči aj na SLovensku , zahraničie je aj Česko, lyžuješ aj mimo zjazdoviek, robiš skialp, rafting, canyoning, vysokohorsku turistiku, lezenie ferraty. Je to viac ako 2 týždne? Poisti sa v AV. Je to len zriedka? Použi poistenie od jedneho dna UNION s príplatkom šport. v UNIONE musíte dohodnut individualné cestovné poistenie šport!!! nie všeobecné poistenie šport!!! Ročné poistenie UNION šport Vám nerieši rizikové športy uvedené v poslednom odstavci rieši Vám ho len individualné poistenie ktoré sa dá uzavriet len na počet dní kde den stojí 5,5EUR ale sú vtom aj sutaže ktoré AV nemá. Ciže celoročne sa oplatí naozaj ten AV
DOdatok
V AV sú positené aj AUTONEHODY! Maju to tam blbo napísanie niesú poistené len AUTONEHODY služobného charakteru teda ak ideš na služobnú cestu v rámci zamestnania! Ak ideš na rekreáciu autom si poistený aj ostatné úrazy!!! Je to ako klasické cestovné poistenie bez možnosti poistit batožinu a s menším limitim na liečebné náklady ktoré sa daju ale preplatit v ramci europskeho zdravotného preukazu ktorý by mal mať každy poistenec štátuAk sa vám predsalen nepozdavaju limity je aj AV premium kde limity su do 500 000EUR. Je to na dennej baze kde 5 dni stojicca 12EUR Odporuca sa na expedicie na vysokohorsku turistiku do6000 m,n,m, Inak AV jsi poisteny do 6000m.n.m. , da sa poistit aj expedicia na vacsiu vysku ale tam su riadne palky a bikerom je to zbytocne, kazdopadne v Alpach mozes ist s bikom do neobmedzenej vysky
Ano riesim a pytam sa na to je toto forum
aby som zistila co je vyhodnejsie pre mna
Doteraz som sa poistovala cez sms a tam sa napr.na slovenske hory neda nijak vybrat skupina rizikovy sport
To je tak trocha biznis. Po nehode teda ked uz si zachranená pri dalsom prevoze musis zavolat na to číslo čo máš na karte aby nahodou neprisiel niekto iný čo nema s poistovnou zmluvu a nezobral ta domov:)
Este by som pridal jednu otazku - tesne vedla. Som na ture sam. Uraz. Volam 112. Pridu a nalozia ma. Co s bikom?
To je teda otazka?) HZS taketo bicykle predava vid bazoš:) Ale tak stane sa v zahranici ze zhabu veci ak nemas poistenie a dokonca aj ked mas a vratia ked bude vyplatene
Doteraz som sa poistovala cez sms a tam sa napr.na slovenske hory neda nijak vybrat skupina rizikovy sport
SMS u UNIONU na zasah HZS ma zase ine podmienky, su jednoduchsie, ale su bike friendly. Ale cez SMS to je tusim drahsie ako online. http://www.smspoistenie.sk/index.php?www=sp_file&id_item=5612
strana 33, Časť G OSOBITNÉ USTANOVENIA
PRE POISTENIE NÁKLADOV NA ZÁSAH HORSKEJ ZÁCHRANNEJ SLUŽBY
(POISTENIE HZS)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
teraz to bolo v spravach na jojke
je nejake specialne poistenie do slovenskych hor na rizikove sporty ? davam si klasicke poistenie do slovenskych hor - zachrana v horach- to nestaci ak som na biku ?
Poistenie nakladov zasahu HZS - treba si najma precitat male pismenka v poistnej zmluve.
Cena 30Euro je spravidla rocne poistenie.
Union ma pri kratkodobom poisteni podmienky slusne, ale pozor na ich celorocne poistenie. Mountain biking je aj pri rizikovej kategorii sport vyluceny z poistenia!!!
Je to v tych linkoch, co com sem dnes hodil.
kvakob ludi, co ziju v lokalite, kde dokola maju vsetko zasahove oblasti HZS a nemaju AV moc nechapem
akurat teda nefiiim keby ma mali davat dole niekde z hrebena NT, kde nemam co robit, ci by sa poistovna nevykrucala
v tomto vidim jasnu vyhodu AV
(ideálne keď si ožratý bezdomovec - urobia ti HNEĎ prednostne CT, ak spadneš napr. na bajku pošlú Ťa domov
okrem iného AV má ešte jednu výhodu (hlavne pre bývajúcich mierne ďalej na západe ... a TO sú zľavy napr. na chatách - ale aj inde (treba preštudovať ...) dokonca aj na SK napríklad vo VT
Pri zasahoch HZS treba samozrejme tiez rizikovu skupinu sport.
mne poslali letecku zachrannu sluzbu (volal som si 112 v malej fatre).
povedali mi, ze su vlastne sanitka s vrtulou
HZS sa mi ozvali az ked som cakal na vrtulnik - asi su nejak napojeny na 112 ...
na co si reagoval pls ? niekedy sa tu stracam
(ideálne keď si ožratý bezdomovec - urobia ti HNEĎ prednostne CT, ak spadneš napr. na bajku pošlú Ťa domov
okrem iného AV má ešte jednu výhodu (hlavne pre bývajúcich mierne ďalej na západe ... a TO sú zľavy napr. na chatách - ale aj inde (treba preštudovať ...)
AV je primarne urcene na poistenie zachrannych akcii vsade. Cize aj na Slovensku.
Poistenie hmotnej zodpovednosti pri sporte v AV tiez plati aj na SK a moze sa hodit.
ATE vraj berie v Tatrach cloveka z HZS na palubu dost casto, otazka je, kde ho nakladaju. Nemedicinska odbocka vrtulnika moze byt draha. Najlepsie sa spytat na prax priamo v HZS. Btw. Ich riaditel Jozef Janiga, je ten clovek, co spoplatnenie zasahov HZS v parlamente vyloboval (lebo stat na ich financovanie kaslal).
Pri zasahoch HZS treba samozrejme tiez rizikovu skupinu sport.
Cize bezna zachrana v horach nekryje mtb ?
otázka bola k SK alebo zahraničiu, AV nerieši či si na oficiálnom traile (alebo zjazdovke) alebo NIE (platí)
Palo TT
ak (na SK) voláš HS a ona následne žiada o súčinnosť leteckú .... tak ... berú horskáča ...
ak voláš priamo .. leteckú ... podľa toho ako dramaticky opíšeš nehodu a miesto ... volajú na súčinnosť HS
ALE dokážu bez problémov urobiť aj náročný letecký výsadok v teréne (bez spolupráce HS) a ten je hradený komplet zo zdravotného poistenia
Článok 3. B. 2. f .... mountain biking,.....
https://www.union.sk/ikcp/doc/vseobecne-poistne-podmienky-nz.pdf
Čo sa týka poistit alebo nie tak si dat otazky:
Jazdím po zvažniciach, lyžujem po zjazdovkách sem tam turistika všetko na Slovensku , poistenie netreba ak turistikujes naozaj vela aj v zime tak zakladne poistenie pre vyjazd HZS je dobre mat. CCA 15EUR rocne
Jazdím - Turistikujem robím Skialp mimo aj po zjazdovkách vo Fatre v Tatrach po turistickych a mimoturistickych chodnikoch len na Slovensku - poisti si výjazd HZS cca 30-40Eur rok. Vola sa to poistenie do hor na Slovensku a poistit nielen turistiku ale aj rizikove sporty.
lyžujem po zjazdovkach v zahraniči, bicyklujem sa po cyklochodníkoch s pevným povrchom, robím klasicku turistiku po vyznačených trasách, stačí klasické cestovné poistenie, Ak je to max 1 týžden v roku stačí sa poistit na konkrétny pobyt ak je to viac isiel by som do rocného poistenia
Jazdiš traily(nespevnený povrch) v zahraniči aj na SLovensku , zahraničie je aj Česko, lyžuješ aj mimo zjazdoviek, robiš skialp, rafting, canyoning, vysokohorsku turistiku, lezenie ferraty. Je to viac ako 2 týždne? Poisti sa v AV. Je to len zriedka? Použi poistenie od jedneho dna UNION s príplatkom šport. v UNIONE musíte dohodnut individualné cestovné poistenie šport!!! nie všeobecné poistenie šport!!! Ročné poistenie UNION šport Vám nerieši rizikové športy uvedené v poslednom odstavci rieši Vám ho len individualné poistenie ktoré sa dá uzavriet len na počet dní kde den stojí 5,5EUR ale sú vtom aj sutaže ktoré AV nemá. Ciže celoročne sa oplatí naozaj ten AV
DOdatok
V AV sú positené aj AUTONEHODY! Maju to tam blbo napísanie niesú poistené len AUTONEHODY služobného charakteru teda ak ideš na služobnú cestu v rámci zamestnania! Ak ideš na rekreáciu autom si poistený aj ostatné úrazy!!! Je to ako klasické cestovné poistenie bez možnosti poistit batožinu a s menším limitim na liečebné náklady ktoré sa daju ale preplatit v ramci europskeho zdravotného preukazu ktorý by mal mať každy poistenec štátuAk sa vám predsalen nepozdavaju limity je aj AV premium kde limity su do 500 000EUR. Je to na dennej baze kde 5 dni stojicca 12EUR Odporuca sa na expedicie na vysokohorsku turistiku do6000 m,n,m, Inak AV jsi poisteny do 6000m.n.m. , da sa poistit aj expedicia na vacsiu vysku ale tam su riadne palky a bikerom je to zbytocne, kazdopadne v Alpach mozes ist s bikom do neobmedzenej vysky
aby som zistila co je vyhodnejsie pre mna
Dakujem za odpovede
To je tak trocha biznis. Po nehode teda ked uz si zachranená pri dalsom prevoze musis zavolat na to číslo čo máš na karte aby nahodou neprisiel niekto iný čo nema s poistovnou zmluvu a nezobral ta domov:)
To je teda otazka?) HZS taketo bicykle predava vid bazoš:) Ale tak stane sa v zahranici ze zhabu veci ak nemas poistenie a dokonca aj ked mas a vratia ked bude vyplatene
SMS u UNIONU na zasah HZS ma zase ine podmienky, su jednoduchsie, ale su bike friendly. Ale cez SMS to je tusim drahsie ako online.
http://www.smspoistenie.sk/index.php?www=sp_file&id_item=5612
strana 33, Časť G OSOBITNÉ USTANOVENIA
PRE POISTENIE NÁKLADOV NA ZÁSAH HORSKEJ ZÁCHRANNEJ SLUŽBY
(POISTENIE HZS)