ostogiske chystáš sa pretekať ? alebo ti ide o to, aby si bol na vrchole zjazdovky o 3 sek skôr ako parťáci, alebo preto, lebo je to cool, ak nie, dobrá rada, vyser sa na špeciálne "skialp" batohy
S akými okuliarmi máte najlepšie skúsenosti? Doteraz som na zjazd používal zjazdové bolle ,keďže už na zjazdovkách nelyzujem tak mi trčali v skrini . Minule pri páde sa mi v batohu poškodili a teraz mám len klasické slnečné , ale to nieje až tak ono keď je fujavica. Pozeral som julbo explorer len tá cena ...
Osobne nejake bolle co mi pasuju do lyziarskej prilby Pre skialp sa robia speci skialp okuliare?
Nerobia, lyžiarske sú lyžiarske lenže on nechce lyžiarske ale slnečné s takými tými krytkami proti vetru. Glacier sunglasses alebo mountaineering sunglasses sa im hovorí.
Vonmil , áno tie len majú viac verzií skiel. Ja som hľadal cameleon, v tom linku im chýba popis, ale na obrázku sú cameleon. Skôr ma zaujímali praktické skúsenosti lebo okuliarov je habadej
a tie cameleon skla su, ktore ? lebo na ich stranke nachadzam 3 druhy skiel, ale cameleon tam nie su....https://www.julbo.com/en_gb/sunglasses/explorer-2-0#216=189&318=23891 , tam je reactiv,spectron, alti arc, lebo ja som zvazoval kupu tych co som sem dal link, ale este som cakal na lepsiu cenu niekde....a na ich stranke ziadne explorer s cameleon nenachadzam
Kúpil som v nejakej akcii za menej ako polovicu. Veľmi som spokojný
Okuliare musím mať aj keď zamračené, lebo skôr skitour-ujem v lese a tam bežne schytám nejaký konár do tváre. Keď nie je nejaký extrém, tak v nich aj zlyžujem dole. Samozrejme v batohu nachystané aj lyžiarske okuliare.
Vyskúšané nedávno aj na slniečku na ľadovci v Alpách
Predtým som podľa počasia nosil nejaké športové slnečné /ak bola šanca, že zasvieti / alebo číre /ak bolo zamračené/. Pri týchto Delayon nevadí, aj keď je zamračené....
Rozmýšľam ešte zohnať lyžiarske s čírym sklom, lebo väčšinou keď je také počasie, že treba lyžiarske, tak zvyčajne netreba zatmavené....
moj osobný názor, keď je dobre, postačujú kvalitné sportové okuliare najlepšie fotochromatické,
keď je na pikaču, veľmi oceníš klasické lyžiarske okuliare, nič lepšie zatial asi nevymysleli
SmartSam
Ja mam uz asi 5-6 rokov Mammut Pro Protection Airbag 2.0 35L
Do vnutra mi vojde vsetko na jednodnovu turu (jedlo, termoska, oblecenie, macky, harsajzne, avalanche vybava, kratke lano, prvky lekarnicky ). Velmi pohodlne sa mi tento mammut nosi, minimalne znamky pouzivania za tie roky (vela x macky aj lyze zvonka na batohu pri cepine).
Na viacdnovu turu to uz vidim na kompromis...
tak su kusok, no čo narobím ,ked sa lahšie nerobia, baclanda mala kusok nad 1200, toto ma tuším 1350g
ale v podstate všetko čo ma 90šírku už pod 1300 nenájdeš, okrem papieroveho skitrabu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ten radical 23 je na prekvapkanie celkom fajn,
hej ale az ked som ho objednal
akurat premyslam medzi radicalom a camp rapid : https://www.adamsport.eu/skialpinisticke-batohy/skialpinisticky-batoh-camp-rapid-20l/
ma aj race verziu ale asi nebude taka komfortna na nosenie
Nerobia, lyžiarske sú lyžiarske lenže on nechce lyžiarske ale slnečné s takými tými krytkami proti vetru. Glacier sunglasses alebo mountaineering sunglasses sa im hovorí.
https://delayon-eyewear.com/en/shop/couloir-ltd/
Kúpil som v nejakej akcii za menej ako polovicu. Veľmi som spokojný
Okuliare musím mať aj keď zamračené, lebo skôr skitour-ujem v lese a tam bežne schytám nejaký konár do tváre. Keď nie je nejaký extrém, tak v nich aj zlyžujem dole. Samozrejme v batohu nachystané aj lyžiarske okuliare.
Vyskúšané nedávno aj na slniečku na ľadovci v Alpách
Predtým som podľa počasia nosil nejaké športové slnečné /ak bola šanca, že zasvieti
Rozmýšľam ešte zohnať lyžiarske s čírym sklom, lebo väčšinou keď je také počasie, že treba lyžiarske, tak zvyčajne netreba zatmavené....
keď je na pikaču, veľmi oceníš klasické lyžiarske okuliare, nič lepšie zatial asi nevymysleli
https://www.adamsport.eu/lavinove-batohy/batoh-ortovox-ascent-30-avabag-kit-safety-blue/
vaha 1.8 kg, 30 lt. objem. Dik.
Tiez som nakukol do adamsportu a vranky sa na mna nalepili
Ja mam uz asi 5-6 rokov Mammut Pro Protection Airbag 2.0 35L
Do vnutra mi vojde vsetko na jednodnovu turu (jedlo, termoska, oblecenie, macky, harsajzne, avalanche vybava, kratke lano, prvky lekarnicky
Na viacdnovu turu to uz vidim na kompromis...
ale v podstate všetko čo ma 90šírku už pod 1300 nenájdeš, okrem papieroveho skitrabu