Taktiez sa mi mari, ze obdobny pokus tu z rovnakych koncin bol tak 10-15r dozadu, z rovnakymi argumentami, a z obdobnyxh dovodov ake mam na rozume aj teraz, dopadol tak ze teatralne teda skialpinistom "odpustili". Ci pamatam si moc zle?
27.11.2024 - 14:06:26
00
stanos4 napísal:
Zvacsa je tam jeden velky rozdiel na svk - na svk mas lesy pristupne verejnosti (tu si niesom isty ze kedy si les uz mozes a kedy nie oplotit), a taktiez, tmr stoja na narodnych parkoch (akokolvek mozeme polemizovat o ich dostojnosti). A teda to nieje celkom tak ako "hocjake kupalisko alebo ihrisko"

Lesy máme síce voľne prístupné, ale od istého stupňa už v nich nie je povolený voľný pohyb, ale len po vyznačených chodníkoch. Tam bude spadať aj dosť lyžiarských tratí, ktorých sa skituring/skifitnes týka. Čiže by si nemal ani šlapať mimo chodníka (preto som vyššie písal, že na tur.chodníkoch to môže byť diskutabilné). Ak potom existuje nejaký prevádzkovateľ, ktorý má zjazdovku, tak zrejme tam budú ďalšie jeho práva, kedy ťa vie vykázať mimo "jeho" trate..resp. keďže je za danú trať zodpovedný, tak to vie vyargumentovať bezpečnosťou (v čom mu dávam za pravdu - pred 10 rokmi to bol jeden šlapač, na ktorého z lanovky pozerali s obdivom..teraz je to prakticky jeden súvislý rad).
27.11.2024 - 15:06:16
00
Vykazanie je ina kapitola, tam ale musi aplikovat ked tak biely kodex napr, a nie to ze "nezaplatil si mi tak tu nemas co hladat". A opat, musi/ma aplikovat rovnaky pristup ku vsetkym - cize nemoze selektivne vyhadzovat skialp/turistov a lyziarov porusujucich biely kodex nechavat (tak ako sa to deje/donedavna dialo).

Tak isto ale aj - ak ide pytat vstupne od skialp, tak na zaklade rovnakych argumentov by mal byt spoplatneny vstup do "arealu zjazdovky ako taky" - bez ohladu na to ci si lyziar, rodic, turista, primadonna.... Skus ist do jasnej/tmr, a poprosit ich nech ta zadaro vyvezu na lanovke ako turistu - mozno ked si kamarat vlekara, alebo im budes atraktivny a usmejes sa, ale inak .... :)
27.11.2024 - 15:19:25
00
Každý to má poriešené inak... Napríklad Ski Tále to majú vo Všeobecných podmienkach jasne: 7.3. Vstup na zjazdovku je možný len s platným skipasom... Takže nie areál, len zjazdovka... Avšak skiaplinistov bezprecedentne zrušili: 5.7. Prevádzkovateľ strediska prehlasuje, že v stredisku neprevádzkuje žiadne skialpinistické trate, preto využívanie zjazdoviek uvedeným spôsobom je ZAKÁZANÉ!
27.11.2024 - 15:32:37
00
napr na mýte si kúpiš lístok a hore ideš vyhradenou upravenou trasou
27.11.2024 - 15:37:06
00
Nečudujem sa im, skôr som som bol prekvapený, že sa doteraz neplatilo - aj som to v tejto téme pred pár dňami spomínal. Za mňa je to ale fér, keďže využívame zjazdovky, o ktoré sa oni starajú.

Určitý "vyjednávací priestor" by som videl akurát v tom, že v nejednom prípade vedie priamo po zjazdovke turistický chodník, no tým asi málokto pôjde aj dole. Aj keď, vedel by som si predstaviť aj taký scenár, že by sa zjazdovalo kombináciou freerideu a "turistickej zjazdovky..." :-)
27.11.2024 - 16:37:23
01
Idem sa opýtať takú otázku, na ktorú je síce odpoveď FGI ale predsa to risknem :) Kde nájdem prevádzkový poriadok strediska Jasná, nie cenník ani prevádkový poriadok lanoviek a vlekov ale ten všeobecný, lebo aj v článku o bezpečnosti na ich webe majú spomínané, že treba dodržiavať Biely kódex a návštevný poriadok strediska ale na stránke ho nevidím a to fakt hľadám, možno zle :).
28.11.2024 - 10:08:50
00
Najprv som si musel vygúgliť, čo znamená FGI... :-D Na stránke nie je, tipujem, že bude niekde fyzicky pri kasách, alebo parkoviskách...
28.11.2024 - 10:27:56
00
Je to paradox, pretože mnoho malých stredísk ho má aj priamo na webe. Nie je náhodou zahrabany niekde vo všeobecných obchodných podmienkach?
28.11.2024 - 10:38:21
00
www.jasna.sk _dokumenty _informácie 😀
28.11.2024 - 11:02:04
00
Pozor, to sú Všeobecné obchodné podmienky... Návštevný poriadok je niečo iné, na to upozorňuje aj fixska...

misoR VOP som prelúskal celé, nie je tam...

Zo zvedavosti som napísal do klientskeho centra, uvidím, čo odpíšu... :-)
28.11.2024 - 11:03:36
10
VOP bod 12 Prevádzka a prevádzková doba . Inak sa jasná riadi NAPANTom.
28.11.2024 - 11:11:23
00
stanos4 napísal:
TMR spoplatní zjazdovky v Jasnej a vo Vysokých Tatrách pre skialpinistov. Základná cena je podľa denníka sedem eur, „sezónka“ bude stáť 99 eur. Firma tvrdí, že sa skialpinisti majú takýmto spôsobom podieľať na nákladoch na údržbu trás.

mne to pride ferove. a so skialp listkom mas 50% zlavu na parkovne.
teda ak si sam, skialp listok stoji 7e a parkovne 10e, tak realne doplacas 2e

na Malinom Brde mas v ramci skialp sezonky aj 2 vyvozy lanovkou denne.
ak by toto dalo TMR, tak by to bol pekny benefit, ale asi nehrozi.
28.11.2024 - 11:36:20
00
zľava je, už len nájst miesto na parkovanie:) alebo si privstať.
28.11.2024 - 12:23:42
01
Presne tak :) To parkovisko je na juhu síce veľké, ale keď som tam bola naposledy, tak bolo plné a regulovčík dole na križovatke otáčal ľudí, že majú ísť preč, zastať na kraji cesty a ísť na svah peši alebo ísť na Trangošku. Parking síce zadarmo ale totálny dopravný chaos, lebo z cesty sa stala jednosmerka. Poobede som ešte vyťahovala nejaký Mercedes zo záveja :) aspoň bolo čo robiť, kým sa cesta uvoľnila. A v podstate parking TMR-ku zaplatíš aj keď ideš na Ďumbier. A furt tam bol chaos, tak tam už nechodím ale áno, ak je tam zápcha tak aj ja ju tvorím, že tam idem, však ja sa nesťažujem, že tam je veľa ľudí v prírode, len teda hodnotím, že je to riadne preplnené a spoplatnenie to možno trochu preriedi. Uvidíme.
28.11.2024 - 12:35:30
00
keyboard_arrow_up