zasnezeny_kaktus napísal:
Ta ich spicka nie je uplna blbost, pata je ale nezmysel, bol tu ski trab rush minulu zimu ked boli na endorphin republic za 150e
lyze aj viazka.
Dovolím si reagovať na toto, lebo jeden Skitrab Titan Vario mám. Nemám teda na ňom najazdených veľa hodín (kúpil som ho túto jar), ale hneď od začiatku sme si porozumeli. Špička je super, mne osobne to funguje dobre, skúšal som to aj v sračkovom vymäknutom snehu kde sa aj s lyžou prepadávaš do polmetrového rozbahneného sajrajtu, a funguje to dobre práve preto, že si tú lyžu vieš aj s topánkou zdvihnúť a zapnúť vo vzduchu.
Mne osobne päta príde práveže superjednoduchá, to otáčanie som nevyužil ani raz, lebo rozdiel medzi "strednou" polohou cca 9st a vysokou polohou 11 st. je fakt malý, zato prepínanie walk/ski jednoduchým prehodením tej kladky je super jednoduché, rýchle a hlavne sa neserieš s nejakým blbým otáčaním, zmačkávaním
brzdy a spol. Za mňa úplne super systém, ľahký, blbuvzdorný a rýchly. Jediná vec čo je ako-tak na prižmúrenie oka je to že tam nie je 0 stupňová poloha ale len +2stupne, čo by pri dlhších hrebeňovkách môže vadiť ľuďom, čo majú natočené hodiny na bežkách. Ja nejaké hodiny natočené mám z minulosti (v časoch keď ešte býval v zime sneh), ale popravde po dvoch minútach som to prestal vnímať. Moje šlapanie je na 90% výšlap hore, rýchlo sa prezuť a rýchlo dole. Ak by som mal veľa túr štýlom hore-dole-hore-dole-hore.... tak aby som zvažoval ATK, ale už nemám takú kondičku a hlavne ani čas tráviť na hrebeni celý deň. TLDR : dobré je to.