Nechapem preco nezajdes do obchodu a neporadis sa tam... Ja som tak kupoval pred 5 rokmi prve bezky lebo som chcel bezkovat. Nakoniec som kupil kombi, cize klasicke s moznostou korculovania s viazanim a topankami na korculovanie. Na zaciatocne pady a zakladne naucenie to stacilo. Sice ma to v Zanze vyslo draho, ale to co som chcel tak to to splnilo. Prevazne som vsak korculoval a nikdy nemazal

, tak som si minuly rok kupil nove bezky a
vosky (eshop) len na skate.
Prakticky mas 2 druhy viazania aj na skate aj na klasiku a to NNN (Fischer, Rossingnol, Rottafella) a SNS (Salomon, Madshus), pricom NNN ma uz aj jednoduchsiu verziu s NIS podlozkou, do ktorej viazanie len zacvaknes (nemusis vrtat, zvladol som to za par sekund). Samozrejme vacsinou mozes viazania kombinovat s hociakymi bezkami, cize na Fischery mozes dat viazanie Salomon, ale aj na Salomony mozes dat viazanie od Fischeru. Ale zasada je taka ze najprv vyberies topanku a potom podla nej viazanie, ktore namontujes na lubovolnu lyzu. Najjednoduchsie to mas, ked beries vsetko od jednej firmy, len si musis davat pozor pri tom NNN ked kupis nove viazanie od Rottafelly (Fischer) s NIS aby to podporovala aj lyza.
Inak ked ides napr. na stranku Fischeru, tak tam ti k jednotlivym bezkam ukazu aj doporucovane viazanie,
topanky a palice.