oplatí sa vypáliť používané papuče alebo to už nemá zmysel? doteraz nikdy vypálené, používané tak ako boli od nova v lyžiarkach (Scarpa Tornado)
drobné "ošúchaniny", no v oblasti jazyka si už vytvorili určitú formu (stredom natlačený kopček)
vypaľujete si ich doma alebo si nechávate nejako odbornejšie? (nejaký návod som objavil tuto: http://www.mountainski.cz/63/vypalujeme-papuce-v-teple-domova)
ďakujem
Ja som podľa toho návodu vypálil už troje papuče. U dvoch sa mi podarilo dosiahnuť to, že sa mi prestali robiť otlaky, u tých tretích to nepomohlo. Jedny som vypaľoval po tom čo mi ich vypálili v obchode a moje vypálenie bolo o poznanie lepšie. Podľa mňa sa ti papuče oplatí vypaľovať len keď sa ti stále robia otlaky a chceš vyskúšať vypálenie ako poslednú možnosť. To je aj moja odpoveď na to či sa ich oplatí vypáliť. Teraz mám lyžiarky, v ktorých šlapem od polovice minulej sezóny a sedia mi perfektne takže ich ani nebudem vypaľovať.
IanPP dik za úspešné odhovorenie otlaky sa mi nerobia, na to sú už papuče dostatočne "vyrobené" na moje nohy...skôr mi išlo o tepelný komfort, nakoľko v špičke mám celkom medzeru na pohyb prstov
tepelna izolacia sa vypalenim znizuje (aspon tak to bolo kedysi), t.j. bude ti v nich zimsie po vypaleni, ak ti ide o to. A navyse, ak sa zbavis medzery pre prsty tak to myslimze bude este duplom pravda, aspon tod moja skusenost s mojimi chodidlami - budes mat menej pohybu na hybanie prstami => menej nimi budes hybat => menej sa budu prekrvovat => zima pride skorej
práve kvôli tomu sa pri vypalovaní dávajú na prsty odstrihnuté hrubšie ponožky, aby ostala medzierka na pohyb prstov
vypalovaním sa nemení tepelný komfort
Kidak čo vravíš na takýto kombinovaný + k nemu ešte diamantový pilník? Robiť budem v podstate trojo svojich lyží + sem-tam za pivo kamošom. Tak nechcem do toho zase vraziť nejaký moc, lebo mi bude treba ešte aj zveráky nejaké pozrieť. Dík.
Kombinovany ma ,,chybicku" v tom, ze jeden pilnik pouzivas na dve ukony (horizont aj vertikal) a teda sa ti skrati jeho zivotnost na cca polovicu - co z neho nerobi az tak ekonomicky variant. Tie hrany nie su z duralu
Ale ano fungovat to bude...
Su aj take univerzalne brusky, co maju zasebou dva nastroje (pilnik aj diamant) - no samotne nastroje su tym padom tak male (kratke - aby sa vosli za seba v rade v bruske), ze ich zivotnost je minimalna...
ja mažem swixom na sklznicu alebo žltým toko-m, ale len keď je mokrý sneh a má to tendenciu namrzať na páse....v podstate možeš použiť hocijaký vosk na sklznice a napatlať v smere chlpu po celom pase...
tento rok ten sneh nejako moc lepí na pás ale sa bojím aby to tie chlpy nepolepilo keď to prebehnem nejakým starým voskom ... sklznice už nevoskujem zo 15 rokov
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://sport.bazos.sk/inzerat/80951906/Scarpa-Maestrale-RS-velkost-265.php
*Platí do vypredania zásob
drobné "ošúchaniny", no v oblasti jazyka si už vytvorili určitú formu (stredom natlačený kopček)
vypaľujete si ich doma alebo si nechávate nejako odbornejšie? (nejaký návod som objavil tuto: http://www.mountainski.cz/63/vypalujeme-papuce-v-teple-domova)
ďakujem
vypalovaním sa nemení tepelný komfort
Ale ano fungovat to bude...
Su aj take univerzalne brusky, co maju zasebou dva nastroje (pilnik aj diamant) - no samotne nastroje su tym padom tak male (kratke - aby sa vosli za seba v rade v bruske), ze ich zivotnost je minimalna...
Keď nejdú lyže, tak ním prebehnem aj tie lebo ho nosím vo vrecku s pasmi 😂