no, keďže ste ma aj s žihadlom tak zvozili tak na jar zoberiem do parády všetky lyže v domácnosti a použijem tú starenku znovu .. hádam ešte aj grafitové tyčinky na zaliatie nájdem kdes ... tie moje staré obráčky majú hlbokú ryhu hádam od tretej lyžovačky a doteraz im to nijako nevadilo
Veď toho vosku tam nedávaš toľko, aby tiekol po lyži. Trochu nakvapkáš, rozžehlíš a ak treba tak pridáš ďalší.
Ja viem ale nejde len o kvapkanie vosku ... keď som bola malá, servisovali sme doma na dvoch stoličkách, ja som sedela na zemi a držala za viazko lyže, nech sa nehýbu - asi otec moc agresívne škrabal, tak mám zafixované, že to musí byť na pevnom alebo mal potrebu ma do toho zapájať a vôbec to nebolo treba držať
Dnes sa mi podarilo zlomit patku na Dynafit Vertical ST. Odpoved zo skialpinista.sk bola brutal rychla ale zial aj total negativna - nahradne diely na toto viazko uz vobec nie su k dispozicii ale mala by pasovat patka z aktualneho Radical modelu. Cena za kus 82 EUR. Tak mi napadlo ci niekto nemate taketo nepouzivane viazko, alebo niekto z vasich znamych. Pripadne nejaky napad ako to inak fixnut.
Mne sa pred rokom urvali sroby, co ten plast drzia, u Galfyho vtedy mali tu patu za 50€, skus tam napisat. Ja som doteraz to viazko neopravil, uz mu neverim, ostatne komponenty z tej paty som porozdaval. Este mam druhu, ale na tej lyzi som vysklbol zase s***** a zaepoxidoval, tak ine viazko tam nedam a lyzi mi je luto, tak spekulujem.
Ak chces, mozem ti tu dobru patu pozicat (aj na dlhsie).
Uhm, dik za info. Galfymu som pisal zaroven ako Pisovi. Zatial neodpovedali. Akoze mam predstavu co stoja nahradne diely a viem, ze drzat taketo veci na sklade je vopruz. Kokoz ale aj tak krutim hlavou, ze za tento kus srackoveho plastu chcu 50 EUR...realna cena tak 50 centov az 1 EUR. njn. Uz fakt zvazujem vymenit viazko za uplne ine. Ale zasa vrtat dalsie diery :[
Ja som to urval rano na Silvestra na zaciatku tury, dosiel som ku Galfymu, servisak povedal ze ma, ale zamknute v sklade, tak mi pozical zadarmo na 2 dni patu z viazka z pozicovne. Potom som si to ale rozmyslel, a uz novu nekupil. Za 50 bola cela ta zostava co sa otaca, tak to nieje az taka zla cena.
Ak si stale Dynafit pozitiv, v Conrade maju Radical 2 za 300, myslim ze v pohode cena. Ja som ale zlomil min sezonu aj Dynafit lyze, tak som s tou znackou skoncil nadobro.
orvaq podobne som tu patku zlomil a prave lukas mi posunul tento kus, tak este raz takto lukasovi diky... ozval sa mi potom ale este Donkey, ze ma tuto patku, tak sa skus s nim skontaktovat, ci to este plati...
Dzuch-Ban dik za info! lukas6s8p Jaaj cela patka - to som zle pochopil. Bol som v tom, ze to iba ten plast. Tak za celu patku to je OK deal este. Hlavne ked Piso mi ju ponukal za 82 EUR.
Ad. Dynafit mam aktual komplet lyze (Baltoro), viazko a aj lyziarky. S lyziarkami som velmi spoko, lyze - neviem posudit - som total slaby lyziar ale oproti Mythic Rider su v pohode - adekvatny rozdiel. Ale z viazania som aktualne sklamany. Lenze sklamany asi mozem byt zo seba lebo ja som sa z viazka vypinal tak, ze som palicou otocil patu. A teraz ako som to zlomil tak neviem ci som nemal viazko vypinat tak, ze najprv vypnem spicku a patu vytiahnem (ja viem, turbo amaterizmus teraz nad tym uvazovat...).
Co sa tyka viazka tak zvazujem toto napr. -> https://www.skialpshop.com/produkt/tour-race/ alebo https://www.skialpshop.com/produkt/trofeo/
" Lenze sklamany asi mozem byt zo seba lebo ja som sa z viazka vypinal tak, ze som palicou otocil patu. A teraz ako som to zlomil tak neviem ci som nemal viazko vypinat tak, ze najprv vypnem spicku a patu vytiahnem (ja viem, turbo amaterizmus teraz nad tym uvazovat...)."
A to aký dôvod si mal tak krkolomne vypínať viazko?
Nebol nikto v partii, čo by ti to vysvetlil?
bol som sam.
ako bonus...chvila napatia...takto som vypinal odjakziva lebo mi to prislo pohodlnejsie ako cez spicku. (tymto som sa asi zapisal do alltime Darwin skitour award)
ano, vdaka, uz viem (vypinanie)
ad. vyber ineho viazka - ano, viem co som si vybral. jednak nevidim pre moje zmotavanie sa vyhody v napr. Radical a zaroven je aj lacnejsie. mas pocit, ze je to zly vyber?
Niekedy je vyhodnejsie vypinat otacanim paty, napr. ked je v zjazde stupanie a treba pustit patu a partaci necakaju, kym zapnes s*****, alebo pri divokejsich zjazdoch na pasoch, ked si zapnem patu a potom by som mal problem v sikmom terene obut. Preto som zobral Vipec, ale ten ma zase kopec inych much.
Na Verticale treba pri vypinani cez patu zaroven silno tahat lyziarkou, potom ten plast nieje tak namahany a vydrzi.
Veľká dilema, zajtra pôjdem jedny vrátiť, druhé ostávajú. Sedia oboje super, cena rovnaká, hmotnosť viac menej tiež, tuhosť posúdiť bez testu na svahu neviem. Atomic sa mi viac páči spracovanie, Fischer zase Boa. Máte niekto otestované oboje?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja viem ale nejde len o kvapkanie vosku
Ak chces, mozem ti tu dobru patu pozicat (aj na dlhsie).
Ak si stale Dynafit pozitiv, v Conrade maju Radical 2 za 300, myslim ze v pohode cena. Ja som ale zlomil min sezonu aj Dynafit lyze, tak som s tou znackou skoncil nadobro.
lukas6s8p Jaaj cela patka - to som zle pochopil. Bol som v tom, ze to iba ten plast. Tak za celu patku to je OK deal este. Hlavne ked Piso mi ju ponukal za 82 EUR.
Ad. Dynafit mam aktual komplet lyze (Baltoro), viazko a aj lyziarky. S lyziarkami som velmi spoko, lyze - neviem posudit - som total slaby lyziar ale oproti Mythic Rider su v pohode - adekvatny rozdiel. Ale z viazania som aktualne sklamany. Lenze sklamany asi mozem byt zo seba lebo ja som sa z viazka vypinal tak, ze som palicou otocil patu. A teraz ako som to zlomil tak neviem ci som nemal viazko vypinat tak, ze najprv vypnem spicku a patu vytiahnem (ja viem, turbo amaterizmus teraz nad tym uvazovat...).
Co sa tyka viazka tak zvazujem toto napr. -> https://www.skialpshop.com/produkt/tour-race/ alebo https://www.skialpshop.com/produkt/trofeo/
A to aký dôvod si mal tak krkolomne vypínať viazko?
Nebol nikto v partii, čo by ti to vysvetlil?
ako bonus...chvila napatia...takto som vypinal odjakziva lebo mi to prislo pohodlnejsie ako cez spicku. (tymto som sa asi zapisal do alltime Darwin skitour award)
každé techové viazanie sa vypína: NAJPRV špička
to čo si si vybral je maximálne odľahčený pretekársky model (oba)
ad. vyber ineho viazka - ano, viem co som si vybral. jednak nevidim pre moje zmotavanie sa vyhody v napr. Radical a zaroven je aj lacnejsie. mas pocit, ze je to zly vyber?
Na Verticale treba pri vypinani cez patu zaroven silno tahat lyziarkou, potom ten plast nieje tak namahany a vydrzi.