Mám scarpa F1 EVO a mal som možnosť vyskúšať Atomicky jeden víkend. Už po dvoch hodinách som ľutoval, že som nechal scarpy doma. Ale viem, že je to individuálne a záleží hlavne na tom ako ti ktorá topánka sadne. Najlepšie by bolo ak by si ich mohol skúsiť v teréne ale asi takú možnosť nemáš inak by si to už spravil.
Chalani boli ústretoví, že som si ich mohol vziať domov aby som ich mohol mať dlhšie na nohách ale lyžovať nie. Jedny musím vrátiť nepoškodené. F1 som chcel pôvodne, ale tieto dvoje sedia lepšie. Skúšal som aj Dynafit TLT6 ale tie nesadli vôbec. F1 nebolo moje číslo, ale najradšej by som bral tu. Dávajú mi vždy fajn ceny a aj prístup majú parádny.
Ja som toho vyskúšal už dosť (lebo tiež už druhý rok skúšam, čo mi najviac bude vyhovovať) (tieto fischer však nie) a naposledy pred týždňom som mal backlandy a to bolo zatiaľ to najlepšie, čo som mal obuté na nohách. za mňa rozhodne Atomic. aj som googlil a našiel toto: https://www.dobrodruh.sk/lyzovanie/test-skialpovych-lyziarok-atomic-backland
volodaj
toto: https://www.lasportiva.com/en/spectre-20
si neskúšal ?
u mňa jednoznačne víťaz (ak preferuješ viac jazdenie pred rýchlosťou hore kopcom)
ľahká, tvrdá (pevná), výborný spôsob zapínania, mne dobre sedia,
Veľká dilema, zajtra pôjdem jedny vrátiť, druhé ostávajú. Sedia oboje super, cena rovnaká, hmotnosť viac menej tiež, tuhosť posúdiť bez testu na svahu neviem. Atomic sa mi viac páči spracovanie, Fischer zase Boa. Máte niekto otestované oboje?
Tie Atomic su verzia carbon? Orientacne cenu, pls za aku ich mozes kupit? Dakujem.
Za mňa len pozorovanie, že tie Fischer majú fakt mega jednoduché ovádanie, a dokážeš to aj so skrehnutými prstami, nielen boa ale aj tá horná klipsňa na popruh so suchým zipsom je pohodlná... tie Atomic mne už v predajni pri skúšaní prišli dáke "komplikované" s tým lankom, plus to vkladanie jazyka ma úplne odradilo. (atomic mi nesedeli ale to je jedno ak tebe sedia oboje). To ovládanie Fischer je presne ako F1 ň koliesko a klips so sucháčom a to u mňa vyhráva.
Ako som sa tu onehda zhanal po plastovej casti patky Dynafit Vertical ST - dnes som dostal odpoved z Galfy sport, ze ich maju skladom v servise a aj s postovnym mi ju za 12 EUR poslu na dobierku. Fuh, potesilo.
Caute, rozhodol som sa vyskladat si skialp set - postupne, aby to nebola hned velka financna zataz. So skialpom zacinam, nechcem hned nejaky high-end ale ani low-end set. Nasiel som zaujimave lyze - Black Diamond Link 90 za super cenu. Nemate niekto s touto lyzou skusenost?
Nakoniec som vzal tie Atomic. Viac sa mi páčilo spracovanie a celkové prevedenie. Rozsah sa mi zdá dostatočný aj z jazykom, takže ho vyberať asi aj tak nebudem. Spectre sa mi zdali už zbytočné ťažké a masívne. Pri skialpe takú lyžiarku nevyužijem a na zjazdovku mám klasické lyžiarky, ktoré sú tuhé až dosť.
Luthy lyžujem túto sezónu na širších Link 95 a zatiaľ som veľmi spokojný. Sú ľahké, v prašane super plavajú, rozbitý terén im tiež nerobí problém. Jediné na ľade a tvrdej zjazdovke sú trochu mäkšie, ale stačí trochu prispôsobiť jazdu a nie je to žiadny problém. Jediné čo sa mi trochu nepáči tak to, že hrany končia asi 15-20 cm pred päťou a špičkou. Pri náraze na nejakú skalu sa mi už podarilo odštiepiť kúsoček sklznice.
Vdaka. Tak ja si dnes urobim asi vylet do MT pre tie lyze.
Ta zdvihnuta spicka a pata...to je tzv. rocker? Na tych link 90 by mal byt semi-rocker, cize by to nemalo byt az tych 15-20 cm ale nejakych 10cm. Spravne uvazujem?
Hej, Rockej je "zdvihnutý" profil lyže v prednej, prípadne aj zadnej časti. No v tomto prípade pri tých BD link 90 to nemá zadný rocker, len predný semi-rocker, čiže "polovičatý" nie taký úplne do prašanu, toto je vhodné aj na zjazdovku. V číslach to neovládam a keby tak ma prosím opravte. Inak tých názvov rockerov je milión.
Podľa mňa by ti boli lepšie dlhšie. O 12 cm kratšia lyža je podľa mňa dobrá možno na preteky alebo do úzkeho žľabu, ale na väčšinu jazdenia je to málo. A hlavne, keď má semirocker.
Neviem či to je zvyk zo zjazdoviek alebo prečo ľudia jazdia take krátke lyže. Dlhšia má vyššiu stabilitu, lepšie pláva v prašane a na tvrdom je dlhšia efektívna hrana tiež výhoda. Jedine kde je horšia tak hustý les a stupacie otočky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.skialpinista.sk/akcne-sety/turisticke-sety/skialp-set-6
toto:
https://www.lasportiva.com/en/spectre-20
si neskúšal ?
u mňa jednoznačne víťaz (ak preferuješ viac jazdenie pred rýchlosťou hore kopcom)
ľahká, tvrdá (pevná), výborný spôsob zapínania, mne dobre sedia,
https://www.lasportiva.com/en/hardgoods/skiboots/synchro
má inú papuču ...
Tie Atomic su verzia carbon? Orientacne cenu, pls za aku ich mozes kupit? Dakujem.
Luthy lyžujem túto sezónu na širších Link 95 a zatiaľ som veľmi spokojný. Sú ľahké, v prašane super plavajú, rozbitý terén im tiež nerobí problém. Jediné na ľade a tvrdej zjazdovke sú trochu mäkšie, ale stačí trochu prispôsobiť jazdu a nie je to žiadny problém. Jediné čo sa mi trochu nepáči tak to, že hrany končia asi 15-20 cm pred päťou a špičkou. Pri náraze na nejakú skalu sa mi už podarilo odštiepiť kúsoček sklznice.
Ta zdvihnuta spicka a pata...to je tzv. rocker? Na tych link 90 by mal byt semi-rocker, cize by to nemalo byt az tych 15-20 cm ale nejakych 10cm. Spravne uvazujem?
https://sport.bazos.sk/inzerat/82724256/Black-Diamond-Link-90-166cm-125-90-112.php
Neviem či to je zvyk zo zjazdoviek alebo prečo ľudia jazdia take krátke lyže. Dlhšia má vyššiu stabilitu, lepšie pláva v prašane a na tvrdom je dlhšia efektívna hrana tiež výhoda. Jedine kde je horšia tak hustý les a stupacie otočky.