Zamkýnajú asi väčšinou tí, ktorí jazdia terény v ktorých sa "už nepadá".....
Ak by to niekto nepochopil, tak terény, kde keď už spadneš, je nevypnutá lyža najmenší problém....
Aj pre toto ti Palo radim zobrat viazko s vyssim din-om...lebo adekvatne k vyske dinov na pate je navrhnute predpatie pruzin na spicke. Konkretne ATK Crest 10 , ktore ma moja manzelka s ,,cistou" hmotnostou asi 67kg uz jej v terene raz samo vyplo (hlboky tazky sneh). Nastastie to dopadlo dobre. Mne sa za 6 sezon s freeriderom 14 toto nestalo ani raz. Na zjazd nearetujeme spicky! Nikdy! Ani to nikomu neradim...
A co sa tyka zivotnosti lyzi...tu ti neviem nejako hlbsie poradit, ale urcite viac servisneho brusenia zvladnu lyze s poctivou hranou - Atomic aj Dynastar maju seriozne hrany aj na sucasnych (osobna skusenost) modeloch. Keby som dnes kupoval lyze s tvojimi poziadavkami (aj ked ich postupne modifikujes ) kupil by som Atomic Bent 90 v rozmere co najblizsom mojej vyske. Mam v blizkom okoli 3 znamych + moj syn co lyzuju Bent Chetler 100 a len pozitiva na ne maju.
ja som jazdil crest 10, 3 sezony, din nastavený na 9.. ***** mi tiež vypla na ladovom hrbolatom,... preto som prešiel na 12ku koli silnejším pružinám v predu.
s aomicom nič nepokazí , mal som dvoje
Rozhodol som sa nespekulovat. Kupil som to tazsie a konzervativnejsie z vyberu, minulorocny model aby aj na novu prilbu ostalo a viazanie nakoniec alpinist. Je sice skaredsie ako atk ale ovela lacnejsie a ma presne co potrebujem a nic navyse co by som vlastne nevyuzival. Dakujem, ze ste ma vypoculi a ze ste mi napisali svoje skusenosti.
Ak chces silou mocou so stupacimi pasmi, tak za mna len Fischer. Ak pre zacinajuceho, tak radsej maksie(este nema vycibrenu techniku, takze ju nemusi pretlacit) a nie nejake stiffove. S bezkami bolo minuly rok tazko - bralo sa to, co bolo. Lne malo bolo takych, ktory dokazali v sezone/tesne pred kupit nieco co realne chceli...
Dosli cele je to trochu tazsie ako som pocital, tak rozmyslam coho mam viac, ci viazania alebo lyze. Teochu ma soklo ze nevazia rovnako a rozdiel je skoro 40 gramov. Celkova hmotnost je ale uplne v pohode pre moje potreby a su proste krasne. Uz aby nasnezilo
Dosli cele je to trochu tazsie ako som pocital, tak rozmyslam coho mam viac, ci viazania alebo lyze. Teochu ma soklo ze nevazia rovnako a rozdiel je skoro 40 gramov. Celkova hmotnost je ale uplne v pohode pre moje potreby a su proste krasne. Uz aby nasnezilo
Zoskrab z tazsej 20g sklznice a nazehli na lahsiu.
Je to uplne bezne u lyzi ktore nie su pretekove, ak majh drevene jadro tak to sa paruje aby malo co najpodobnejsi flex, nie vahu. Tam vzniknu taketo rozdiely a to ze su tazsie nez udavane vyrobcom tak to je znova standard hlavne pri lacnejsich lyziach.
Podla mna dobre pre zaciatocnika. Ja som tento rok kupoval tiez Twin Skin, len model Pro. Ocenil som hlavne moznost posuvat viazanie, co som na predchadzajucich nemal.
Nemate niekto zaujem o ultralahke pretekarske kamenacky ski trab gara lirace 164cm? niekomu na trening na zjazdovke este tuto sezonu posluzia a viazko sa da zrecyklovat, je tam atk trofeo 10 navrtane na cca 303mm skelet. Za nejakych 250 by som to pustil do sveta aj s pasmi(tym sa ale zijde troska lasky a hlavne noveho lepidla) a niekto vie natrenovat na najblizsie bokami
Nemate niekto zaujem o ultralahke pretekarske kamenacky ski trab gara lirace 164cm? niekomu na trening na zjazdovke este tuto sezonu posluzia a viazko sa da zrecyklovat, je tam atk trofeo 10 navrtane na cca 303mm skelet. Za nejakych 250 by som to pustil do sveta aj s pasmi(tym sa ale zijde troska lasky a hlavne noveho lepidla) a niekto vie natrenovat na najblizsie bokami
Posli fotky mozno by som to zobral dcere na skrkanie po kubinke
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak by to niekto nepochopil, tak terény, kde keď už spadneš, je nevypnutá lyža najmenší problém....
Aj pre toto ti Palo radim zobrat viazko s vyssim din-om...lebo adekvatne k vyske dinov na pate je navrhnute predpatie pruzin na spicke. Konkretne ATK Crest 10 , ktore ma moja manzelka s ,,cistou" hmotnostou asi 67kg uz jej v terene raz samo vyplo (hlboky tazky sneh). Nastastie to dopadlo dobre. Mne sa za 6 sezon s freeriderom 14 toto nestalo ani raz. Na zjazd nearetujeme spicky! Nikdy! Ani to nikomu neradim...
A co sa tyka zivotnosti lyzi...tu ti neviem nejako hlbsie poradit, ale urcite viac servisneho brusenia zvladnu lyze s poctivou hranou - Atomic aj Dynastar maju seriozne hrany aj na sucasnych (osobna skusenost) modeloch. Keby som dnes kupoval lyze s tvojimi poziadavkami (aj ked ich postupne modifikujes
s aomicom nič nepokazí , mal som dvoje
Škoda, že tieto nemajú... https://www.decathlon.sk/p/311807-144824_bezky-na-klasicku-techniku-150-s-pasmi-viazanie-rottefella-basic-auto.html
Cena do 200€
https://www.sport-conrad.com/en/products/fischer/twin-skin-sport-ef-tour-step-in.html
dynafit cislovanie je mi velkou zahadou:)
Zoskrab z tazsej 20g sklznice a nazehli na lahsiu.
Je to uplne bezne u lyzi ktore nie su pretekove, ak majh drevene jadro tak to sa paruje aby malo co najpodobnejsi flex, nie vahu. Tam vzniknu taketo rozdiely a to ze su tazsie nez udavane vyrobcom tak to je znova standard hlavne pri lacnejsich lyziach.
aa kolko je priemer?
https://www.sport-conrad.com/en/products/fischer/twin-skin-sport-ef-tour-step-in.html
Podla mna dobre pre zaciatocnika. Ja som tento rok kupoval tiez Twin Skin, len model Pro. Ocenil som hlavne moznost posuvat viazanie, co som na predchadzajucich nemal.
A dlzku podla vahy teda asi 194, pripane 189.
Posli fotky mozno by som to zobral dcere na skrkanie po kubinke