mam starsiu northfinderku, aj novsiu dynafit s polartec alpha. kazdy to moze mat inak ale nasiel som len velmi malo dni kedy by to bola ideal bunda na slapanie - isiel som sa uvarit. momentalne ked neprsi/nepada mokry sneh/nefuka ako v nizkych tatrach skoro vzdy tak najradsej slapem v Dynafit TLT, co je obycajna softshelka. ked je horsie tak vymena za hardshell. osobne nemam hybridky v laske.. fukava aj z boku a zozadu a vtedy mi tie konstrukcie prekazaju
Z tych hybridnych bund to ma najlepsie vyriesene podla mna Ortovox hybrid, a do spravneho prostredia je to fajn bunda - tj ladovec, mierny vietor a aspon -10°C. Alebo na zimnu turistiku v Tatrach.
Inak 80% tur pokryje termo, na nom podla potreby obycajna sustakova vesta alebo bunda, a ked sa moc rozfuka tak hardshellka.
Čo sa týka atmosferických vplyvov a ich kombinácii, je ich toľko , že nie stále sa dá nájsť ideálna kombinácia....ja napríklad počítam s tým, že pri túre si treba zvyknúť aj na mierny dyskomfort, čiže je mi viac teplo akoby som si predstavoval /to sa ťažšie rieši/, resp. naopak trocha chladnejšie akoby som chcel /dá sa pridať tempo /. Kedže som skôr skiturista, bežne aj keď je chladno, ale v lese nefúka, smerom hore idem len v tenkom merino- tričku, resp. poslednú sezónu v "sieťke" od brynje....som dosť ťažký, tak aj veľa tepla vyprodukujem
Najhoršie je keď sa podmienky často menia --- slnko, tieň, fúka, nefúka....
este by som doplnil otazku - ako je karpos na tom velkostne? mam 180/70 opuchnuty sliz vychudnuty z bicykla. M? alebo S? alebo musim zobrat L koli vyske a bunda bude na mne vysiet?
Tak slubena bundička Rab light
Damska strih maju regular fit takze volnejsie aj panske .jemna nie ako tie plechovky2,5l
Lahučka zbalitelna.20/20k...tu na mthiker.
dnes mi prisla karpos lot rain - bral som M-ko (S-ko by mi fakt bolo kratke) - na dlzku ok, ale zmestim pod nu aj nalozenu bezecku vestu co moze byt aj celkom vyhoda skoda ze castelli nesije outdoorove handry.
trosku ma odradzala priepustnost 15t. ale tak doteraz som mal 5000/5000 a vazilo to pol kila, takze si polepsim urcite a behat v tom aj tak nebudem. uvidim pocas jesene a zimy ako budem spokojny. inak sitie a spracovanie krasne, ani som take necakal.
Ahojte. Hladam co najviac muziky za co namenej penazi, jazdene kusky na bazare sa mi zdaju predrazene, takze nieco nove. Bude to cisto kondicny doplnok na zimu k bezkam, Budem tocit v podstate cisto strediska. Moja vaha 70kg. Momentalne som nasiel v pomere cena/vykon lyze K2 Wayback 84 model 22/23 za 198 EUR + viazanie Marker Alpinist 10 model 21/22 za 170 EUR. Pasy rozmyslam, ci zobrat metraz alebo rovno original pasy k lyziam za 114 EUR. Mate prehlad, co kde teraz fici, pripadne v oku nieco podobne?
Ahojte. Hladam co najviac muziky za co namenej penazi, jazdene kusky na bazare sa mi zdaju predrazene, takze nieco nove. Bude to cisto kondicny doplnok na zimu k bezkam, Budem tocit v podstate cisto strediska. Moja vaha 70kg. Momentalne som nasiel v pomere cena/vykon lyze K2 Wayback 84 model 22/23 za 198 EUR + viazanie Marker Alpinist 10 model 21/22 za 170 EUR. Pasy rozmyslam, ci zobrat metraz alebo rovno original pasy k lyziam za 114 EUR. Mate prehlad, co kde teraz fici, pripadne v oku nieco podobne?
Nasiel si aj nejake testy alebo recenzie na tie wayback 84rky? Tiez na nich zazeram ale fakt na internete o nich neviem nic najst. Ma to len samostatne drevo ziadny carbon, nema to ani nejaku extra lahku vahu len dobru cenu K prispevku ja ti neodporucam alpinist10. Svoje minulorocne lyze som predal presne kvoli nim. Hrozne viazanie,tazko sa zapina spicka, tazko sa pretaca pata a ked sa ti nadrbe sneh do viazania je priam komedia to zapnut a ked si niekde v dobrom strom kopci je to peklo
no su to lyže adekvátne cene, nejako nevynikajú ničím, ale polyžovať sa na nich dá ak si neni náročný či silový lyžiar... skus si ich niekde v obchode prepružiť, za mna maju moc maku špičku ,kedysi som mal šukšany 80ky,potom som skušal na zjazdovke 5 r novšie kamošove a stale mi to prišlo rovnako make... pre hoby suchača postačujú.
Ano, cast ludi sa stazuje ze K2 WAYBACK 84 su moc makke a doporucuju ist radsej do K2 WAYBACK 88, ktore su lahsie a maju aj vystuzenie. Ta 84 je cisto dreveny low cost pre vsetkych, co od toho necakaju zazraky ... Ono ja to chcem vylozene na suchanie v stredisku, vyslapem, vypotim, vyprdim, zlyzujem a hajde domov. Ono co sledujem DE/AT stranky, tak ceny sa dlhodobo pohybuju na tej istej urovni, tak este pockam na BF a potom nieco kupim co bude v ponuke.
no ja neviem, ci sa ti to oplati. teraz usetris 150e na lyziach, potom zistis, ze v zjazde fakt nie su nic moc (pocitaj s tym, ze to bude neporovnatelne horsie ako bezne zjazdove lyze) a za 2-3 roky budes kupovat nove. pozrel by som aj jazdenky, ak chces usetrit, bazos / facebook skupiny alebo obcas sa aj tu na mthiker nieco najde.
Za 2-3 ruky bude kupovať nové tak či tak, nie?
Teda záleží koľko najazdí, ale zrovna skialp lyže v našich off piste podmienkach (kameň/ľad/kameň) sú celkom spotrebák
lebo na rozbitych zladovatelych zjazdovkach s papierovymi lyzami na nohach sa bude dole vozit radsej lanovkou... prave na zjazdovky nepotrebuje ziadne ultralajty lebo neslape ziadne epicke haute route - ked mu ide len o pohyb, aspon si s tymi tazsimi lyzami viac zacvici
95mm je uplne standardna sirka, garnize su 115 a viac
Pokial do strediska, tak urcite treba pozerat po nejakej tuhsej lyzi aby na tych zjazdovkach vysmykanych na lad aj nieco podrzala. Od K2 ci uz Wayback alebo Talkback su velmi mekke, tuhsie su az Mindbender a podobne aj tie zakladne Volkl Rise ktore vsade v akciach predavaju. Skus pozriet po niecom od Fisheru nejake Transalp alebo X-treme. Chlapik ma tusim v Hubovej pri Ruzomberku obchod a miesto Markeru prilozit tych 20€ za ten Xenic https://sport.bazos.sk/inzerat/169892090/novy-skialpovy-komplet-fischer-xtreme-82.php
Za 2-3 ruky bude kupovať nové tak či tak, nie?
Teda záleží koľko najazdí, ale zrovna skialp lyže v našich off piste podmienkach (kameň/ľad/kameň) sú celkom spotrebák
tak je to urcite individualne, ale ja pocitam so zivotnostou lyzi aspon 5 rokov. tie predchadzajuce lyze vydrzali 10 a to som ich kupoval po dost agresivne jazdiacom majitelovi
Tiez nad nimi uvažujem k2 wayback 84 a ako druhu alternatívu vokl rise. V porovnaní sú vokl rise lepsia volba? Sú tvrdšie ako K2? plánujem jazdiť prevažne zjazdovky a chcel by som časom vyskušať aj neupravený terén.
Chod do obchodu a obe prepruž....mal som K2 a zrovna tvrdé lyže to neboli.spicka dosť plandava.kamos mal tiež nejaké siršie a boli rovnako maké..tak pre začiatočníkov.po rokoch som v obchode skúsil nejaký novší model a stále to isté...
Na zjazdovku treba lyže tvrdé a s malým rockerom .aby bola dlhá aktívna hrana na ľadovej zjazdovke.inac sa budeš trápiť a lyže nebudú držať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak 80% tur pokryje termo, na nom podla potreby obycajna sustakova vesta alebo bunda, a ked sa moc rozfuka tak hardshellka.
Najhoršie je keď sa podmienky často menia --- slnko, tieň, fúka, nefúka....
este by som doplnil otazku - ako je karpos na tom velkostne? mam 180/70 opuchnuty sliz vychudnuty z bicykla. M? alebo S? alebo musim zobrat L koli vyske a bunda bude na mne vysiet?
Tak slubena bundička Rab light
Damska strih maju regular fit takze volnejsie aj panske .jemna nie ako tie plechovky2,5l
Lahučka zbalitelna.20/20k...tu na mthiker.
trosku ma odradzala priepustnost 15t. ale tak doteraz som mal 5000/5000 a vazilo to pol kila, takze si polepsim urcite a behat v tom aj tak nebudem. uvidim pocas jesene a zimy ako budem spokojny. inak sitie a spracovanie krasne, ani som take necakal.
Nasiel si aj nejake testy alebo recenzie na tie wayback 84rky? Tiez na nich zazeram ale fakt na internete o nich neviem nic najst. Ma to len samostatne drevo ziadny carbon, nema to ani nejaku extra lahku vahu len dobru cenu
95mm je uplne standardna sirka, garnize su 115 a viac
tak je to urcite individualne, ale ja pocitam so zivotnostou lyzi aspon 5 rokov. tie predchadzajuce lyze vydrzali 10 a to som ich kupoval po dost agresivne jazdiacom majitelovi
Na zjazdovku treba lyže tvrdé a s malým rockerom .aby bola dlhá aktívna hrana na ľadovej zjazdovke.inac sa budeš trápiť a lyže nebudú držať