zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
neda sa ale myslim ze lm a ziarska su v dost odlisnej nadmorskej vyske keby bolo viacej snehu oteplenie by moc nevadilo , teraz uz aj prsi snad nad tych 800 m.n.m. by mohlo aj posnezit ale skor nie .... sak uvidis ja nevidim cez kopec takze neviem ako je vyssie
teraz citam ze az 28-ho , no dovtedy snad mozno sa aj zmeni pocasie alebo sa sneh roztopy definitivne
Takže včera - prechod Zákamenským Grúňom- 25 km s prevýšením cca 900 m.
Sneh bol mizerný, starý vodnatý kryštál, našťastie Tono vytiahol nejaký lechtvar, čo mi tam držal.Výšľapy statočné, zjazdy mizerné, stopa žiadna. Počasie tiež na figu.120 účastníkov.
Ale atmosféra perfektná, celá dedina to prežívala a zapojila sa do organizácie.
V cene štartovného 3.-eurá bol:
- frťan na privítanie,
-čaj pred štartom
-pomaranč a napolitánka pred štartom
-nálepky na lyže a vlajočka s emblémom akcie
-Občerstvovačka- kusisko klobásy a 3 chleby, čaj, rum,
-Po dojazde v kulturáku- frťan cieľový
- kapustnica-kto koľko vládal
- víno-kto koľko vládal
-káva
-čaj-
-pomaranče a jablká- kto koľko vládal-
- miestne hudobné teleso- ich výkon sa zvyšoval počtom vypitých pohárikov
Skrátka bolo fajn, o týždeň v sobotu je podobná akcia v Lomnej. Prechod Lomnianskym chotárom.
Skalka je napriek otepleniu stale fajn upravena...teda aspon v okoli stadiona, vacsi okruh na mytny vrch ako aj juzny okruh smerom na hostinec ( ale za tu spodnu cast okruhu sa nezarucujem )
takto to vyzeralo 21.2. kúsoček od Košíc a takto predvcerom v sobotu, kusocek za Panskou Holou nad Liptovskou Teplickou. Uz aj dole v Teplicke snezilo.
neboli sme tam sice na bezkach , ale bezkovat by sa tam v pohode dalo, je to mierne zvlneny teren
Pár obrázkov z tradičného bežkárskeho výšľapu na Žiarsku chatu. Tohto roku zúfalo málo snehu. Cesta totál ľad. Hore sme bežky vynášali, dole nás pár bláznov zozjazdovalo, za výraznej pomoci bosorky.
Ako kde a ako komu.
My vyrážame od zajtra do Izerskych Gor na Bieg Piastow. Je to pretek zaradený do World loppetu.
V sobotu sa beží 50-tka klasicky, v nedeľu 50-tka skate. Podmienky śú tam momentálne vynikajúce. / www.bieg-piastow.pl /
Ale pokiaľ viem, ešte sa dá s prehľadom pochodiť aj na Skalke, Karlovice aj Pustevny.
A ďaľšiu sobotu 13.3. sa koná prechod okolo Oravskej Lesnej- vynikajúca akcia.
Máme tu "babiu zimu" , podmienky na bežkovanie sa výrazne zlepšili. Minulú nedeľu v Slánskych prisnežilo 15 cm snehu, takže bežkárov bolo v kopcoch jak kobyliek.
Tak pridám aj ja pár víkendových fotiek z pretekov v Poľsku.
Tam zimná sezóna v žiadnom prípade nekončí, nakoľko v priebehu týždňa pred pretekmi
dopadlo 60 cm snehu pri teplote -10.
Pretek bol nádherný, ja som šla 50-tku klasicky, čas cca 4:40 / môj štandard , zo 100 štartujúcich žien 52./ Ale myslím,
že pri tomto type vytrvalostných behov nie je čas ani umiestnenie dôležité.
Poliaci zvládli organizáciu pri 2000 štartujúcich excelentne, právom je beh zaradený do Worldloppet série.
Dávam aj jedno foto nažehlených stôp, človek si môže len so závisťou povzdychnúť.
Dávam aj jedno foto nažehlených stôp, človek si môže len so závisťou povzdychnúť.
Je to tak, takéto trasy môžeme len závidieť. Tu v Prešove, ak si stopy neprešľapeme tak ich nemáme. A to bez záruky, že ich nezničia pešiaci, motorkári alebo lesné stroje. Svetlým príkladom pre celé Slovensko je Levoča, kde je aktívny klub Cross-Country Levoča, ktorý upravuje stopy v bežeckom areáli na Krúžku (nad obcou Uloža) a pri chate Vinná v Levočských vrchoch. Tu je foto na ich stránke: http://cross-countryle.sk/?g=20&ext=1&sub=13
Zajtra plánujeme prechod okolo Oravskej Lesnej, organizovaná akcia.
Prezentácia je v kulturáku od 8,00 do 10,00. Zabezpečená občerstvovačka na trati, po dojazde
obedovečera. Podmienky by mali byť viac ako ideálne.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
28.2 robíme Žiarsku chatu tak dúfam, že bežky neostanú v batožinovom priestore autobusu. Vyhoď vonku mrazničku a trochu to tam u vás vymraz.
teraz citam ze az 28-ho , no dovtedy snad mozno sa aj zmeni pocasie alebo sa sneh roztopy definitivne
Sneh bol mizerný, starý vodnatý kryštál, našťastie Tono vytiahol nejaký lechtvar, čo mi tam držal.Výšľapy statočné, zjazdy mizerné, stopa žiadna. Počasie tiež na figu.120 účastníkov.
Ale atmosféra perfektná, celá dedina to prežívala a zapojila sa do organizácie.
V cene štartovného 3.-eurá bol:
- frťan na privítanie,
-čaj pred štartom
-pomaranč a napolitánka pred štartom
-nálepky na lyže a vlajočka s emblémom akcie
-Občerstvovačka- kusisko klobásy a 3 chleby, čaj, rum,
-Po dojazde v kulturáku- frťan cieľový
- kapustnica-kto koľko vládal
- víno-kto koľko vládal
-káva
-čaj-
-pomaranče a jablká- kto koľko vládal-
- miestne hudobné teleso- ich výkon sa zvyšoval počtom vypitých pohárikov
Skrátka bolo fajn, o týždeň v sobotu je podobná akcia v Lomnej. Prechod Lomnianskym chotárom.
a takto predvcerom v sobotu, kusocek za Panskou Holou nad Liptovskou Teplickou. Uz aj dole v Teplicke snezilo.
neboli sme tam sice na bezkach
Ja som bola tento vikend na P. Babe a tiez uz nic moc.Sezóna tu uz tento rok asi skončila
My vyrážame od zajtra do Izerskych Gor na Bieg Piastow. Je to pretek zaradený do World loppetu.
V sobotu sa beží 50-tka klasicky, v nedeľu 50-tka skate. Podmienky śú tam momentálne vynikajúce. / www.bieg-piastow.pl /
Ale pokiaľ viem, ešte sa dá s prehľadom pochodiť aj na Skalke, Karlovice aj Pustevny.
A ďaľšiu sobotu 13.3. sa koná prechod okolo Oravskej Lesnej- vynikajúca akcia.
Tam zimná sezóna v žiadnom prípade nekončí, nakoľko v priebehu týždňa pred pretekmi
dopadlo 60 cm snehu pri teplote -10.
Pretek bol nádherný, ja som šla 50-tku klasicky, čas cca 4:40 / môj štandard , zo 100 štartujúcich žien 52./ Ale myslím,
že pri tomto type vytrvalostných behov nie je čas ani umiestnenie dôležité.
Poliaci zvládli organizáciu pri 2000 štartujúcich excelentne, právom je beh zaradený do Worldloppet série.
Je to tak, takéto trasy môžeme len závidieť.
Prezentácia je v kulturáku od 8,00 do 10,00. Zabezpečená občerstvovačka na trati, po dojazde
obedovečera. Podmienky by mali byť viac ako ideálne.