zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Ahojte, nepovaluje sa niekomu doma BC komplet na 90kg, 45noha, pripadne iba lyze s viazkom ktorych sa chce zbavit? Chcem tuto sezonu vyskusat BC a nechcem nejaky lacny novy set ak by ma to chytilo nech nekupujem 2x tak skusam touto cestou.
Pripadne ak poznate nejaky AT/CZ bazar tak aj to by pomohlo.
Vdaka.
Na skejt hladke. Rozdiel je najma v rychlej - smyklavej sklznici a byvaju uzsie a lahsie. Na lade ti budu smykat vsetky, na lad su korcule.
Na skejt musis mat upravenu trat, inak je to trapenie. Niekedy sa da tiez na zamrznutej kruste, na ktoru pripadlo trochu snehu, alebo na lade na jazere, ak je popraseny.
A v neposlednom rade potrebujes mat aj kondicku a techniku, inak iba kracas alebo ti nohy lietaju na vsetky strany.
Inak to opotrebenie supin je skor len dojmologia. Prave hladke ti kamene a korene doskriabu a ohobluju, potom idu pomalsie a blbo sa voskuju. Ak chces mat ale pokoj na dusi, supiny si mozes dat za par eur prefrezovat a budu ako nove.
skejtovať sa dá na skejtových lyžiach aj na ľadovej kruste ktorá nie je zasnežená - je to najrýchlejšie čo môže na bežkách byť, na takýchto rovinatých zamrznutých lúkach sa dá po silnom vetre s dlhými palicami /ako výška postavy/ jazdiť aj rýchlosťou 40 km/h, len treba dávat bacha aby si nepichol palicu pred lyžu
Ahojte, čo hovoríte na také to bežné motanie sa v stope, občas aj mimo prípadne len inými vyšľapanej na túto kombináciu? Myslím, že minulý rok som na ňu dostal odporúčanie, tak či do toho ísť. Prípadne je možnosť v tej cene kúpiť niečo lepšie? Alebo naopak niečo porovnateľné a lacnejšie ? Díky moc za všetky tipy a rady.
volodaj
prevazne v minulosti som chodil viac v len preslapanych stopach a tie boty budu pytat podla mna navleky na takychto trasach aby sa ti sneh nenasypal dnu lebo su nizsie. na pouzivam 20r boty typu combi, tie su vyssie a maju povacsine aj oporu clenku. chcem verit tomu, že prenos sily pri pluhovani je lepsi nez na takych ako planuješ kupovat ty. z bezkarskej komunity viem, že tam ten typ podrazky vie "rad" prasknut. zistoval som si to, lebo sam som po cca 3r o jedny topanky fischer prisiel. nakoniec som si ale stejne kupil zase tie iste, lebo obdobne atomic mi nesadli a ako boli technicky vo vnutri poriešene-take som nechcel, rossignol mi robia odtlaky na patach (mal som dva rozne modely). rossignol, je tiez topanka, ktora podla nazorov fora nesadne každemu.
dalsia vec je predny pin na topanke vpredu, ktory je upinany do viazania. z osobnej skusenosti ti hovorim, že si daj na to pozor, lebo ja som 4x vratil boty pretože bol krivo zataveny do podrazky. toto sposobi, ze ti podrazka paty vyosenim nebude zapadat do "kolajnicky" na viazani a bud budes mat jednu nohu vyssie ako druhu alebo ti potom v sklze zapadne a trhne/šklbne ti nohu.
k tamtym lyziam sa vyjadrovat nebudem, neviem o tom nic. ja som ine ako šupinače nikdy nemal. mal som pozicane raz nanogripky peltonen ale nezdalo sa mi, že to funguje. kamarat tiez nie a preto ich po sezone predal.
k paliciam (podcenovana čast vystroja), ti mozem povedat akurat tolko, že pokial nie si dobry bežkar a je predpoklad, ze budes mozno padat (aspon zo zaciatku) a videl som niekolko krat, že dobry lyziar nerovna sa automaticky dobry bezkar, tak ti neodporucam kupovat karbon/kompozit palice, padnes=zlomiš a 10-15km od auta bude zle ako spat. hlinikove sa tiez daju zlomit, videl som to 2x ale tie vacsinou po pade ohnes. ale to sa da vyrovnat na kolene a ide sa dalej,
dlzka palic, je tiez diskutabilna tema, ja radsej dlhsie o 10cm ako je všeobcne odporucanie lebo nie vzdy som v strojovej stope a v hlbokom snehu, ked sa ti zaboria 30cm hlboko do prašanu, tak maš rucky v urovni drieku a to sa neda takmer ist.
Dnes ráno som bol oprobovať sneh na Bankove nad Košicami. Netreba váhať, lebo v piatok má prísť dážď.....
Dalo sa už od Popradskej popri jazdeckom areále, aj nazad v pohode.
U nás sa absolútne nedá bežkovať, stopa žiadna a miestami som sa brodil skoro po pás v snehu. Vietor tiež miestami svinský. Ale to som vedel, no nevybehni keď je tak krásne
Palička pôjde na jar k rajčinám.
backcountry na klasikach
pekna morda, ale vedel som, ze hore bude stopa zo vcera. miestami snehu pod kolena aj s bezkami na nohach. cestou naspat sice v uz ujazdenej stope, no supiny nedrzali pekne to bolo, aj ked tazke takto na zaciatok sezony https://sk.mapy.cz/s/gulufegavo
Máte niekto skúsenosti s týmito bežkami? V Sportisime majú momentálne fajn zľavy, tak uvažujem o kúpe jedných z nich. Jazdenie v stope či už strojovej alebo vyšliapanej plus občas nejaká turistika po lúkach a dolinách. Žiadne zveriny v ťažkom teréne, na to mám skialp lyže. Nebežkoval som asi 25 rokov tak sa to budem učiť nanovo.
Zatiaľ sa mi najviac vidia Fischer lebo pri rovnakej hmotnosti udávajú menšiu dĺžku.
Super týždeň na Kasárňach-Javorník, zapichnutý piatok večer. Odhadoval som životnosť skriniek prvej záchrany, (ich obsah) tak na niekoľko týždňov, ale klobúk dole po cca niekoľkých mesiacoch kompletné (okrem -prázdna flaška)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadne ak poznate nejaky AT/CZ bazar tak aj to by pomohlo.
Vdaka.
https://www.lyzelyze.sk/p/sporten-expedition-lisovany-protismyk/delka-190-cm/
Na skejt musis mat upravenu trat, inak je to trapenie. Niekedy sa da tiez na zamrznutej kruste, na ktoru pripadlo trochu snehu, alebo na lade na jazere, ak je popraseny.
A v neposlednom rade potrebujes mat aj kondicku a techniku, inak iba kracas alebo ti nohy lietaju na vsetky strany.
Inak to opotrebenie supin je skor len dojmologia. Prave hladke ti kamene a korene doskriabu a ohobluju, potom idu pomalsie a blbo sa voskuju. Ak chces mat ale pokoj na dusi, supiny si mozes dat za par eur prefrezovat a budu ako nove.
skejtovať sa dá na skejtových lyžiach aj na ľadovej kruste ktorá nie je zasnežená - je to najrýchlejšie čo môže na bežkách byť, na takýchto rovinatých zamrznutých lúkach sa dá po silnom vetre s dlhými palicami /ako výška postavy/ jazdiť aj rýchlosťou 40 km/h, len treba dávat bacha aby si nepichol palicu pred lyžu
Zem je guľatá, nemusíš sa trápiť proti vetru,
https://www.sportisimo.sk/fischer/rc3-classic/531007/
https://www.najsport.sk/bezecky-set-rossignol-x-tour-escape-r-skin-ifp-tour-step-in-xc-21-22?utm_campaign=heureka&utm_medium=cpc&utm_source=heureka#product_variant=54083
prevazne v minulosti som chodil viac v len preslapanych stopach a tie boty budu pytat podla mna navleky na takychto trasach aby sa ti sneh nenasypal dnu lebo su nizsie. na pouzivam 20r boty typu combi, tie su vyssie a maju povacsine aj oporu clenku. chcem verit tomu, že prenos sily pri pluhovani je lepsi nez na takych ako planuješ kupovat ty. z bezkarskej komunity viem, že tam ten typ podrazky vie "rad" prasknut. zistoval som si to, lebo sam som po cca 3r o jedny topanky fischer prisiel. nakoniec som si ale stejne kupil zase tie iste, lebo obdobne atomic mi nesadli a ako boli technicky vo vnutri poriešene-take som nechcel, rossignol mi robia odtlaky na patach (mal som dva rozne modely). rossignol, je tiez topanka, ktora podla nazorov fora nesadne každemu.
dalsia vec je predny pin na topanke vpredu, ktory je upinany do viazania. z osobnej skusenosti ti hovorim, že si daj na to pozor, lebo ja som 4x vratil boty pretože bol krivo zataveny do podrazky. toto sposobi, ze ti podrazka paty vyosenim nebude zapadat do "kolajnicky" na viazani a bud budes mat jednu nohu vyssie ako druhu alebo ti potom v sklze zapadne a trhne/šklbne ti nohu.
k tamtym lyziam sa vyjadrovat nebudem, neviem o tom nic. ja som ine ako šupinače nikdy nemal. mal som pozicane raz nanogripky peltonen ale nezdalo sa mi, že to funguje. kamarat tiez nie a preto ich po sezone predal.
k paliciam (podcenovana čast vystroja), ti mozem povedat akurat tolko, že pokial nie si dobry bežkar a je predpoklad, ze budes mozno padat (aspon zo zaciatku) a videl som niekolko krat, že dobry lyziar nerovna sa automaticky dobry bezkar, tak ti neodporucam kupovat karbon/kompozit palice, padnes=zlomiš a 10-15km od auta bude zle ako spat. hlinikove sa tiez daju zlomit, videl som to 2x ale tie vacsinou po pade ohnes. ale to sa da vyrovnat na kolene a ide sa dalej,
dlzka palic, je tiez diskutabilna tema, ja radsej dlhsie o 10cm ako je všeobcne odporucanie lebo nie vzdy som v strojovej stope a v hlbokom snehu, ked sa ti zaboria 30cm hlboko do prašanu, tak maš rucky v urovni drieku a to sa neda takmer ist.
Dalo sa už od Popradskej popri jazdeckom areále, aj nazad v pohode.
U nás sa absolútne nedá bežkovať, stopa žiadna a miestami som sa brodil skoro po pás v snehu. Vietor tiež miestami svinský. Ale to som vedel, no nevybehni keď je tak krásne
Palička pôjde na jar k rajčinám.
pekna morda, ale vedel som, ze hore bude stopa zo vcera. miestami snehu pod kolena aj s bezkami na nohach. cestou naspat sice v uz ujazdenej stope, no supiny nedrzali
https://sk.mapy.cz/s/gulufegavo
-10°C,
Zatiaľ sa mi najviac vidia Fischer lebo pri rovnakej hmotnosti udávajú menšiu dĺžku.
Sporten Favorit
https://www.sportisimo.sk/sporten/favorit-mge+nnn-touring-auto-classic/777641/
Fischer Summit Crown
https://www.sportisimo.sk/fischer/summit-crown-blue-ef-+-tour-step-in-ifp/959961/
Peltonen Delta
https://www.sportisimo.sk/peltonen/delta-+-rottefella-basic/454123/
https://www.sportisimo.sk/fischer/twin-skin-sport-+-control/795503/