zdravim no tak som sa dal do beziek , chcel by som robit klasiku
lenze ma to zopar zadrhelov ....
nejak este neviem prist na chut tomu spustaniu sa dole kopcom na bezkach , ako to robite vy ludia ? (zopar veci ma napada len chcem poznaz aj vas nazor )
dalsia vec su bezky samotne , mam pocit ze uzsie uz byt nemohli, bo sa mi nohy na nich vyvracaju do stran jak tej modelke na mole hehe ,som z toho dost nasrdeny ....
neviem, daju sa zohnat aj sirsie bezky nez je standard ? som otvoreny konstruktivnym nazorom k otazkam ktore som polozil ... silno prakticke veci ma zaujimaju .....
Vyberam pre priatelku BC bežky, mám na muške FISCHER SPIDER 62 CROWN.
Viete mi prosím k nim poskytnúť nejaké info? Vaše, rady, skusenosti .... má ich niekto ? Predom ďakujem
Hlavne riesím jednu zásadnú vec a to, že maju integrovanú dosku IFP a že iné viazanie než Turnamic na integrovanú dosku lyží (IFP) nasadiť nejde.
a tournamic je len NNN viazanie a nie BC NNN .
Čiže na BC bežkách by nebolo BC viazanie a tým pádom ani BC boty, čo je paradox !!
I ked neviem, či ma to až tak musí "trápiť ", nakoľko priateľka je bežkár začiatočník, čiže na Telemarkové zjazdy ani pomysliet, Ona sa len čo najbezpečnejšie dostať dolu kopcom,
Bude jej prosím teda postačovať to NNN viazanie ?
Najčastejšie sa budeme pohybovať na Javorine. Stopa občas je, občas nie, niekedy volný teren po okolí, občas do stopy. ako som sa na nete dočítal, .. do nie profi stopy sa tieto Fishery 68 zmestia, bez toho aby zasadne ničili stopu.
Inak, pozeram, že už sa nejaký ten rôčik "Spidre" vyrabaju. Viete mi prosím poradit, v čom sa líšia jednotlivé ročníky ? Aby som si dal na to pozor aký model mi pošlú.
Ja som objednával moje bc bežky v Sport conrad z AT a teraz sa tiež obhliadam že ich kupim tam, tam uvádzaju že su to 23/24 model.
Len tak na okraj, ja jej budem robit sparring partnera na mojich Fischer Excursion 88 rok 18/19.
ja som si tieto bezky kupoval v sport rysy. u nich si das do objednavky bezky a viazanie ake chces, mozes aj bc (z odporucanych) a oni ti ho bezplatne namontuju. ja som si vybral viazanie Rottefella BC Auto, cize k nim mam BC NNN topanky.
inak som ale velmi sporadicky "bezkar", aby som ich nejako zmysluplne vedel zhodnotit
Ahoj. Jazdím tieto bežky už 10 rokov. Mám už druhý pár, ktoré sú už dlhšie, čiže ich tak neprešlapnem a sú to univerzálne lyže na prechody (Kysuce, Orava) aj s klasickým NNN viazaním. A zmestia sa aj do stopy. Ich stúpacia komora parádne drží v stúpaní. Na to, že majú hrany sú ľahké. V mojom okolí ich má hodne ľudí. DOPORUČUJEM!
Bežky spider som kúpil v roku 2019 za 165€ teraz akosi zdraželi. Osobne ich neodporúčam. Viazanie turnamic nešťastné riešenie nemá dlhú životnosť. Mám aj klasiku viazanie nnn a to sa nedá porovnať. Čo som mal predtým fischer bežky (model starý cez 10rokov) sklznica bola oveľa kvalitnejsia ako terajšia sklznica. Spider má mäkkú sklznicu a rýchlo sa tvoria ryhy. Kvalita fischer ma za posledné roky hodne sklamala. Topánky nové fischer 3 páry(model otx, sport) sa podrážky všetky odlepili. Mal som a ešte mám topánku rossignol žiaden problém tak isto salomon, Alpina, madshus
caute, zvazujem bezky na klasiku 76 kg 185cm. Rozmyslam nad kästle xp30 medium vo velkosti 204 - https://www.heliasport.cz/bezky-kastle-xp30-classic-skin-medium-2
k tomu boty fischer xc control (sedeli mi najlepsie)
je to dobra volba? Ta znacka je pre mna neznama ... cena 135e bezky + 107e boty
Kästle je historicky veľmi silná značka... V 90-tych rokoch ju úspešne odkúpili Taliani a úspešne ju položili... Posledné roky ale zažíva výrazné znovuzrodenie aj s českým investorom a fabrikou zameranou práve na Nordic segment v Novom Měste na Morave...
Veru ,keď sme v 80 tých rokoch pretekali v zjazdových disciplínach ,Kastle boli na úrovni Volkl ,Rosiek ,Atomicov,K2,Elán...veľmi dobrá lyza.
Ale súčasnosť,ak niekto jazdí Portas Kasárne bacha na zjazd z Malého Javorníka v smere na Stratenec ,je v zákrute padnuty strom,nedá sa obísť,ani zabrzdiť (moc úzke),skrátka nič ,len sa drbnut bezpecne o zem....
Veru ,keď sme v 80 tých rokoch pretekali v zjazdových disciplínach ,Kastle boli na úrovni Volkl ,Rosiek ,Atomicov,K2,Elán...veľmi dobrá lyza.
Ale súčasnosť,ak niekto jazdí Portas Kasárne bacha na zjazd z Malého Javorníka v smere na Stratenec ,je v zákrute padnuty strom,nedá sa obísť,ani zabrzdiť (moc úzke),skrátka nič ,len sa drbnut bezpecne o zem....
Tak ta trasa Stratenec-Portaš býva taka "Outdoorová" - neupravujú ju. Iba od Melocika po Stratenec. Neviem či kôli ochrannemu pásmu, alebo kôli peniazom- nemá kto? Kedysi to bývala magistrála.....
caute, zvazujem bezky na klasiku 76 kg 185cm. Rozmyslam nad kästle xp30 medium vo velkosti 204 - https://www.heliasport.cz/bezky-kastle-xp30-classic-skin-medium-2
k tym botam dufam, že ti vydrzia dlhsie ako tie moje prve co som mal. ak je to ten model s clenkovou oporou, tak tam mi vypadol nit a v klbe sa to uvolnilo...v ramci reklamacie mi to opravili. potom prisiel kovid a zakaz pohybu cez okres. u nas bolo malo snehu, tak som nelyzoval. presla zaruka a praskli mi hned obe podražky. rossignol mi robia obrovske odtlaky, atomic mi tiez nesadli...ano fischer su take papuče turisticke/pohodlne. kupil som si ich nakoniec zas, lebo da sa povedat nemal som moc na vyber. tieto druhe, co som kupil tiez EUR44 su asi o pol cisla vacsie nez predosle...neviem, co si mam mysliet o tom aj o tej znacke. aj som sa bavil s par ludmi, ci uz priamo v stope alebo aj na fore, tak netesia sa tie boty dobrej mienke...ozaj a modli sa aby sa ti vložka nezhrnovala smerom k pate - to budeš mat taky maly bonus, ked ta budu prsty rezat od hrany vložky
a zlaty klinec nakoniec... ale to už ta nejdem deprimovat uplne, ten kovovy pin, želam ti aby bol zataveny do podrazky rovno. lebo inak ti pata nebude licovat s lyžinami na viazani.
Tak ta trasa Stratenec-Portaš býva taka "Outdoorová" - neupravujú ju. Iba od Melocika po Stratenec. Neviem či kôli ochrannemu pásmu, alebo kôli peniazom- nemá kto? Kedysi to bývala magistrála.....
To nie je celkom pravda - niekedy býva upravená zo strany Kohútky, až po Kasárne, ale zjazd z Malého Javorníka smerom na Portáš je akčný vždy . Doplním Kajtovo hlásenie, že aktuálne je úsek Kasárne-Stratenec zjazdný bez problémov.
To nie je celkom pravda - niekedy býva upravená zo strany Kohútky, až po Kasárne, ale zjazd z Malého Javorníka smerom na Portáš je akčný vždy . Doplním Kajtovo hlásenie, že aktuálne je úsek Kasárne-Stratenec zjazdný bez problémov.
Ja som bol v sobotu,prekvapilo ma ,že na Kohútke mŕtvo,žiadna priprava svahov....
Zjazd z Malého Javorníka na Portas je síce prudsi ,ale prehľadný,kdežto na druhú stranu je to také zatocene ,každý valí a nevidno za zakrutu a Bác strom zrovna v tom najlepšom🙂
Jeden poznatok-min.rok som obstaral moher Sporten Perun,ale je tam sklamanie ,každá má inu odrazovu komoru a moher nefunguje akoby som si predstavoval,keď je odmäk sa to namoci a nefunguje,asi to impregnuju. Keď je prasan ,tak sa mi zdá ,že hladké navoskovane fungujú lepšie.Odraz lepší a sklz ani nehovorím a s hladkými sa dá aj bruslit ,kdežto moher pri brusleni vyslovene drhne...Čo je výhoda práve na trase ako je Kohútka Kasárne ,kde od Stratenca to býva často strojovo upravené a dá sa pobruslit a trochu zrýchliť a zaťažiť iné partie🙂
Skús to zalepiť, Polyuretanovym lepidlom , Bison Power adhesive, (2 tuby)
Ja som tak úspešne zalepil zimnú tretru. Síce na päte, ale za pokus to stojí...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTHIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dnes ráno z Terasy na Bankov a do Sedla pod Kamenným Hrbom aj späť.
Poobede možno bude pršať.......
Vyberam pre priatelku BC bežky, mám na muške FISCHER SPIDER 62 CROWN.
Viete mi prosím k nim poskytnúť nejaké info? Vaše, rady, skusenosti .... má ich niekto ? Predom ďakujem
Hlavne riesím jednu zásadnú vec a to, že maju integrovanú dosku IFP a že iné viazanie než Turnamic na integrovanú dosku lyží (IFP) nasadiť nejde.
a tournamic je len NNN viazanie a nie BC NNN .
Čiže na BC bežkách by nebolo BC viazanie a tým pádom ani BC boty, čo je paradox !!
I ked neviem, či ma to až tak musí "trápiť ", nakoľko priateľka je bežkár začiatočník, čiže na Telemarkové zjazdy ani pomysliet, Ona sa len čo najbezpečnejšie dostať dolu kopcom,
Bude jej prosím teda postačovať to NNN viazanie ?
Najčastejšie sa budeme pohybovať na Javorine. Stopa občas je, občas nie, niekedy volný teren po okolí, občas do stopy. ako som sa na nete dočítal, .. do nie profi stopy sa tieto Fishery 68 zmestia, bez toho aby zasadne ničili stopu.
Inak, pozeram, že už sa nejaký ten rôčik "Spidre" vyrabaju. Viete mi prosím poradit, v čom sa líšia jednotlivé ročníky ? Aby som si dal na to pozor aký model mi pošlú.
Ja som objednával moje bc bežky v Sport conrad z AT a teraz sa tiež obhliadam že ich kupim tam, tam uvádzaju že su to 23/24 model.
Len tak na okraj, ja jej budem robit sparring partnera na mojich Fischer Excursion 88 rok 18/19.
inak som ale velmi sporadicky "bezkar", aby som ich nejako zmysluplne vedel zhodnotit
Ja po 2 týždňovej chrípke včera a dnes konečne vonku, už ma trhalo...krásne počasie a pozerať sa na to cez okno...
k tym botam
a zlaty klinec nakoniec... ale to už ta nejdem deprimovat uplne, ten kovovy pin, želam ti aby bol zataveny do podrazky rovno. lebo inak ti pata nebude licovat s lyžinami na viazani.
To nie je celkom pravda - niekedy býva upravená zo strany Kohútky, až po Kasárne, ale zjazd z Malého Javorníka smerom na Portáš je akčný vždy
Ja som bol v sobotu,prekvapilo ma ,že na Kohútke mŕtvo,žiadna priprava svahov....
Zjazd z Malého Javorníka na Portas je síce prudsi ,ale prehľadný,kdežto na druhú stranu je to také zatocene ,každý valí a nevidno za zakrutu a Bác strom zrovna v tom najlepšom🙂
Jeden poznatok-min.rok som obstaral moher Sporten Perun,ale je tam sklamanie ,každá má inu odrazovu komoru a moher nefunguje akoby som si predstavoval,keď je odmäk sa to namoci a nefunguje,asi to impregnuju. Keď je prasan ,tak sa mi zdá ,že hladké navoskovane fungujú lepšie.Odraz lepší a sklz ani nehovorím a s hladkými sa dá aj bruslit ,kdežto moher pri brusleni vyslovene drhne...Čo je výhoda práve na trase ako je Kohútka Kasárne ,kde od Stratenca to býva často strojovo upravené a dá sa pobruslit a trochu zrýchliť a zaťažiť iné partie🙂
Skús to zalepiť, Polyuretanovym lepidlom , Bison Power adhesive, (2 tuby)
Ja som tak úspešne zalepil zimnú tretru. Síce na päte, ale za pokus to stojí...