Čo všetko sa hodí na beh?

Bežecká obuv a oblečenie výrazne ovplyvňuje pocit pohodlia počas behu a takisto ovplyvňuje aj bežecký výkon. Vybrali sme základné kúsky na cestný a trailový beh, ktoré sú vhodné pre bežcov aj bežkyne.

Scarpa RIBELLE RUN WMN Dámske trailové bežecké topánky

Trailový beh dokáže prekvapiť rôznymi typmi terénu, preto je nevyhnutná obuv, ktorá bežcovi dodá istotu a stabilitu. Dámske topánky RIBELLE RUN sa dokážu prispôsobiť akémukoľvek technickému terénu, pretože ich súčasťou sú 4 mm výstupky s vynikajúcou priľnavosťou. Konštrucka SCARPA Sock-Fit LW prináša ľahkú a priedušnú sieťovanú ponožku, ktorá zaručuje presné a rovnomerné obopnutie chodila. Na výber sú 2 farebné varianty v cene 149 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Craft V150 ENGINEERED M tenisky

Pre cestných bežcov je dôležité zvoliť obuv, ktorá je prispôsobená na beh po spevnenom povrchu. Topánky Craft V150 ENGINEERED M zabezpečia pohodlné tlmenie pri dopade na tvrdý povrch. Ide o obuv vhodnú pre bežcov s neutrálnym došľapom. Anatomicky tvarovaná sieťovaná ponožka dokonale obopne chodilo a podrážka VIBRAM MEGAGRIP zaisťuje spoľahlivú priľnavosť na suchom aj mokrom povrchu. Predáva sa v čiernej a sivej farbe s cenou 101,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Karpos LAVAREDO Run sukňa

Do horúcich letných dní sa dámam hodí bežecká sukňa Karpos LAVAREDO Run. Sukňa má v sebe zakomponované pohodlné vnútorné elastické kraťasy a je vyrobená z ľahkého a priedušného materiálu. Široký elastický pás a priliehavý strih zabezpečí perfektné prispôsobenie postave a komfortný pohyb. V prednej časti sa nachádza drobné vrecko na uloženie kľúčov či energetickej tyčinky a vzadu je ďalšie vrecko na zips. Cena tejto sukne je 75 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

X-Bionic funkčné bežecké nohavice - INVENT Regulator 4.0

Pánom sa v tomto letnom počasí hodia funkčné krátke nohavice z rady X-BIONIC® INVENT, ktoré si nájdu využitie pri behu, ale aj pri iných športoch. Flexibilný strih s vysokým pásom sa prispôsobí každej postave a nebude vás obmedzovať pri žiadnom pohybe. Sú mimoriadne priedušné a majú vynikajúcu funkciu odvádzať pot. Nový 3D Bionic Sphere® System reguluje telesnú teplotu na základe potreby tela. Predávajú sa za 85 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Sportful 2nd SKIN tričko s krátkym rukávom

Pánske funkčné tričko od značky Sportful je vďaka svojim vlastnostiam ideálne na beh a iné intenzívne športy. Funkčné materiály majú v jednotlivých častiach odlišnú štruktúru a hrúbku, čo zabezpečuje optimálny tepelný komfort, priedušnosť a rýchly odvod potu. Tričko dokonale kopíruje telo a svojimi vlastnosťami pripomína ľudskú pokožku. Hodí sa aj ako spodná vrstva do chladnejších podmienok. Dostupné je v dvoch farbách s cenou 59,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Silvini Vetta dámska bunda

Nevyhnutným kúskom pri behu v nepriaznivých podmienkach sú bežecké bundy a vesty. Silvini Vetta spája v sebe tieto 2 kúsky, keďže odopnutím rukávov sa bunda rýchlo zmení na vestu. Ide o univerzálny a praktický model, ktorý je zbaliteľný do malého vrecka a v bežeckom batohu ho ani nepocitíte. Táto vetruvzdorná bunda má 2 bočné vrecká. Jedno vrecko na chrbte a kapucňa sa dá zložiť do goliera. Na výber sú viaceré farebné varianty a cena je 79,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Black Diamond čelovka SPRINTER 275

Bezpečnosť pri behu vo večerných hodinách vám zabezpečí čelovka SPRINTER 275 od značky Black Diamond. Napájaná je novou nabíjateľnou batériu BD 1800 so spoľahlivou výdržou aj pri dlhých behoch, prípadne tromi AAA batériami. Perforované elastické popruhy zabezpečia lepšiu priedušnosť a stabilitu čelovky. Okrem hlavného svetla sa dá zapnúť aj červené stroboskopické svetlo vzadu, ktoré zvyšuje viditeľnosť. Na výber sú 2 farebné varianty v cene 79,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Inov-8 RACE ULTRA PRO 5 VEST

Dlhšie behy si vyžadujú aj patričnú výbavu, ktorú si dokážete pohodlne zbaliť do tejto 5-litrovej bežeckej vesty od značky Inov-8. Disponuje obrovským množstvom vreciek, kde každá vec si nájde svoje miesto a nechýba ani systém pre uloženie bežeckých palíc. Súčasťou balenia sú aj 2 pružné fľaše a silikónový téglik. Vesta váži len 274 g a na výber sú 2 veľkosti. Dostupná je v čierno-zelenej farbe a má množstvo reflexných prvkov. Predáva sa za 144,90 €. Viac info nájdete u nás v MTHIKER shope.

Zaujalo vás niečo? To zďaleka nie je všetko. Viac bežeckého vybavenia nájdete na našom MTHIKER shope.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Video: 13 častých chýb u bežcov

Video: 13 častých chýb u bežcov

Pozrime sa na najčastejšie chyby, ktoré sa vyskytujú u začínajúcich aj pokročilejších bežcov.
Darčeky pre bežcov a bežkyne PR článok

Darčeky pre bežcov a bežkyne

Obdaruj svojich blízkych bežeckým oblečením a vybavením. Tieto kúsky pod stromčekom určite potešia všetkých bežcov.
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up