Pozvánka: September - v spoločnosti farbiacich sa stromov

Bežecká pretekárska sezóna sa nám pomaly, ale isto chýli ku koncu, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. September nám ich už tradične ponúka hojne, poďme sa na niektoré z nich pozrieť.

Horský kros Gerlach, 3. septembra, Gerlachov

A september odštartujeme zostra, behom do vrchu z obce Gerlachov na Sliezsky dom, v malebnom prostredí Vysokých Tatier a navyše pod dohľadom nášho najvyššieho štítu. Trať behu meria 8,4 kilometra a bežci prekonajú prevýšenie 879 metrov. Možností, ako si zasúťažiť, je tu požehnane – dá sa bežať individuálne, ale aj v tímoch a kto beh úplne nemá v láske, môže zvoliť aj nordic walking. Okrem finančných cien v rámci poradia v cieli sa preteká aj o prekonanie traťového rekordu, v prípade mužov v čase 39:51,0 min. a v prípade žien 47:53,5 min. Kompletné propozície pretekov nájdeš na stránke organizátora.

FB Horský kros Gerlach

Oščadnica Extrém Maratón, 3. septembra, Oščadnica

Rovnako náročnú, ak nie aj ťažšiu akciu nám prvú septembrovú sobotu ponúkajú aj Kysucké Beskydy a okolie Oščadnice. Čaká nás tu poctivý maratón v štandardnej dĺžke 42 195 metrov a s prevýšením 1 750 metrov, spolu s pestrým mixom povrchov, od asfaltu cez lesné cesty až po štrk. Trasa pretekárov povedie česko-slovenským pohraničím a takisto aj najvyšším vrcholom Kysuckých Beskýd, Veľkou Račou. Na záver pretekov všetkých čaká spoločné pohodové posedenie. Všetky dôležité informácie nájdeš na stránke organizátora.

mykysuce.sme.sk

Beh okolo Spišského hradu, 4. septembra, Spišské Podhradie

Okolie najväčšieho hradu v strednej Európe bude začiatkom septembra dejiskom pohodových bežeckých pretekov. Na výber tu budú dve trasy, kratšia 12-kilometrová a dlhšia 19-kilometrová. Obe trate majú spoločný začiatočný výklus k hradu, následne si už každý pôjde po svojom, no viac či menej po asfaltovom povrchu. Zapojiť sa okrem dospelých môžu aj deti, pre ktoré sú prichystané kratšie trate priamo v Spišskom Podhradí. Kompletné propozície nájdeš na tomto odkaze.

spisskepodhradie.sk

Dukelský beh mieru, 4. septembra, Svidník

Vo vojnových rokoch bola táto trasa zdolávaná v ťažkých bojoch niekoľko mesiacov, tentokrát máme možnosť prebehnúť 19-kilometrovú trasu aj pod dve hodiny. Dukelský beh mieru, ktorý je u nás štvrtým najstarším behom, tento rok píše svoj 68. ročník. Štartuje priamo v Duklianskom priesmyku a finišuje v Svidníku. Zaujímavosťou je, že sa dá absolvovať ako v bežeckých topánkach, tak aj na korčuliach a súťažiť sa bude aj o zaujímavé finančné ceny. Všetko dôležité nájdeš v propozíciách na tomto odkaze.

svidnik.sk

Mary‘s Meals Charity Run, 5. – 25. septembra

Behať sa dá nielen pre vlastné zdravie a dobrý pocit, no aj pre to, aby sa iní mali lepšie. Mary‘s Meals Charity Run je iný ako ostatné preteky, lebo si trasu volí každý sám, prípadne si môže prísť spoločne zabehať na 8-kilometrovú trasu v Tatranskej Lomnici dňa 17. septembra. Čo je však dôležitejšie, v duchu motta „Behom jedlo (ne)vybeháš“, bude celé štartovné vo výške 18,30 € venované na zabezpečenie obedov jednému dieťaťu v rozvojovej krajine po celý rok a takisto mu pomôže získať vzdelanie. Informácie o virtuálnych pretekoch aj spoločnom behu v Tatranskej Lomnici nájdeš na stránke organizátora.

regiontatry.sk

Beh do Choča, 10. septembra, Vyšný Kubín

Z Veľkého Choča sú nádherné výhľady na Západné Tatry, Nízke Tatry, Liptovskú kotlinu, Veľkú Fatru a mnoho, mnoho ďalšieho. Tieto výhľady „chutia“ ešte lepšie po parádnom výkone a tých bude na trase z Vyšného Kubína na Veľký Choč požehnane – veď trasa o dĺžke 6,5 kilometra a s prevýšením vyše 1 000 metrov nie je pre každého, vzhľadom na krátku vzdialenosť je to riadny „stupák“. Aj tu sa budú prekonávať rekordy, a síce ten z roku 2020 s časom 0:44:42 hod., ktorý drží Jozef Hlavčo. Informácie o pretekoch nájdeš na tomto odkaze.


Malý pieninský maratón, 15. septembra, Červený Kláštor

Červený Kláštor na štátny sviatok 15. septembra privíta bežcov už na 24. ročníku Malého pieninského maratónu. Vystihuje ho nádherné prostredie, poľský vrchol Tri koruny, Prielom Dunajca a Pieninský národný park. Trasa je jednoduchá – beží sa popri rieke Dunajec celým Prielomom Dunajca k odbočke na Lesnicu a potom späť do Červeného Kláštora. Jednoducho, there and back again, ako v Hobitovi. Pobeží sa 18 kilometrov, poprípade sa dá aj nesúťažne ako štafeta 9+9 kilometrov. Kompletné propozície nájdeš na stránke organizátora.

pieniny-mpm.sk

Hronský triatlon, 17. septembra, Kalná nad Hronom

Kalná nad Hronom bude hostiť 6. ročník Hronského triatlonu – preteky, v ktorých sa neobvykle nepláva, no plavecká časť sa absolvuje na kajaku alebo kanoe. Vodácka časť má 5 kilometrov a v závislosti od kategórie ho pretekári absolvujú buď v kajaku, vo dvojici v kanoe, alebo v „open“ kategórii na inom plavidle. Nasleduje 14 kilometrov na bicykli po rôznych povrchoch a preteky sa zavŕšia 6 kilometrami behu. Preteky sú určené jednak pre skúsených vodákov a triatlonistov, no „open“ kategória je určená práve pre nadšencov tejto oblasti. Všetko dôležité nájdeš na stránke organizátora.

vk-hron.sk

Beh nádeje 2022, 17. septembra, Sereď

Sereďský Beh nádeje je športovo-charitatívne podujatie, takže opäť beháme pre dobrú vec. Tentokrát svojou účasťou a zaplatením štartovného pomáhame zdravotne znevýhodneným deťom. Okrem detského behu je na výber kratšia, a teda hobby trasa v dĺžke 4,5 kilometra a dlhšia trasa v dĺžke 8,5 kilometra, čiže Hlavný beh. Trasa vedie po rôznych povrchoch, no pri tomto podujatí ani tak nejde o najlepší čas, ako o celkové posolstvo. Propozície pretekov nájdeš na stránke organizátora.

behnadeje.sk

Okolo Poludnice, 25. septembra, Opalisko

Píšúc svoj 52. ročník sa lesný beh Okolo Poludnice radí k najstarším pretekom v regióne Liptov. Kedysi beh lyžiarov, dnes už pre každého a podiel na tom majú aj dve trasy na výber – dlhá o dĺžke vyše 17 kilometrov a s prevýšením 877 metrov, ktorá vedie okolo samotného vrcholu Poludnice a krátka o dĺžke 7 kilometrov a s prevýšením 240 metrov. Ani tu sa nezabudlo na naše mladé nádeje, ktoré majú šancu ukázať svoj talent na kilometrovej trati. Všetky dôležité informácie nájdeš na stránke organizátora.


Takže, si maratónec? Triatlonista? Rád sa naháňaš do kopca? Zbaľ „kecky“ a vydaj zo seba opäť niečo viac.

Zdroj titulnej fotky: behnadeje.sk
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Pozvánka: November plný farieb

Pozvánka: November plný farieb

Čo môže byť krajšie ako preteky pomedzi farebné lístie plné jesenných tónov novembra? Poďme sa spolu pozrieť, kam si môžeš ísť zapretekať.
Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Babie leto je tu, nižšie teploty si pýtajú poriadne výkony. Preteky sa budú niesť v jesennom šate farebných listov. Nezmeškaj preto tie najväčšie skvosty na konci sezóny.
keyboard_arrow_up