Zdroj: bobrovec.eu

Rok sa nám pomaly chýli ku koncu, no o behaní to našťastie neplatí. Pozrime sa na niekoľko pretekov, ktoré nás v tomto mesiaci čakajú.

5. 11. 2022 - Bobrovec - Beh do vrchu „Choď ako môžeš"

Už 39. ročník behu do vrchu nás čaká prvý novembrový víkend v krásnom prostredí Západných Tatier. Cieľom je legendárna Chata pod Náružím, ku ktorej vedie 3,7 kilometra dlhá trasa s prevýšením 600 metrov – nielen cyklisti sa tu obvykle zapotia. Bežcov v týchto pretekoch do vrchu čaká rôzny mix povrchov, poväčšine lesný chodníček či šotolinová cesta. Kategórií je tu vypísaných viac než dosť, tú svoju si nájde každý pretekár. Viac informácií o pretekoch nájdeš na stránke obce.

bobrovec.eu

6. 11. 2022 - Zámutov - Slaňaki Cup

Beh do vrchu Dubník a jeho dominante, najvyššiemu vysielaču na Slovensku, okrem samotnej súťaže predstavuje aj finále Východniarskej ligy behov do vrchov a ide o návrat k dominante Zemplína po dvojročnej pauze. Pretekárov čaká niečo vyše 11 kilometrov s prevýšením okolo 600 metrov po asfalte, zo Zámutova na vrchol. V niekoľkých kategóriách sa okrem bežcov nájdu dokonca aj cyklisti. Viac informácií nájdeš na Facebooku organizátorov.

FB Slaňaki Cup

11. 11. 2022 - Martin - Beh na Martina v Martine so Ski Martinkami

Akcia s prešpekulovaným názvom, no zato vo veľkej pohode – to je martinský beh. Okrem toho sa tento rok koná okrúhly 10. ročník naháňania sa martinským centrom. Keďže sa jedná o pohodovejšie preteky na dlažbe či asfalte s dĺžkou 3 kilometre pre OPEN beh a 1 kilometer pre žiakov a deti, sú tomu prispôsobené aj kategórie. Kompletné propozície pretekov spolu s registračným linkom nájdeš na tejto stránke.

beh.sk

12. 11. 2022 - Smolník - Horský beh Smolník

Smolník sa v strede mesiaca stane dejiskom rovno dvoch pretekov, spadajúcich pod jednu akciu. Kratšia, 11-kilometrová trasa s názvom „Po stopách smolníckych baníkov“ a prevýšením 470 metrov prevedie bežcov Štóskym sedlom, Štóskymi kúpeľmi, Cestou hrdinov SNP a to všetko v krásnom jesennom prostredí. Dlhšia, vyše 33-kilometrová trasa s názvom „Beh hrebeňom Volovských vrchov“ a prevýšením 1 400 metrov zas vedie náročným profilom cez Úhornianske sedlo, Pipítku či Osadník, ktoré ponúkajú najmä krásne výhľady na okolitú krajinu a kotliny. Viac informácií o kategóriách či štartovnom na tieto preteky v srdci Volovských vrchov nájdeš na stránke organizátora.


12. 11. 2022 - Trenčín - Beh o pohár festivalu HoryZonty

Beh o pohár bude vyvrcholením trojdennej akcie, festivalu dobrodružných filmov HoryZonty, ktorá ponúka niekoľko workshopov či prehliadku filmov. Pobeží sa v blízkom okolí Trenčína po zväčša zmiešanom povrchu, pričom dĺžka trate je 6,6 kilometra a po odbehnutí sa pretekári môžu tešiť na chlieb s masťou a cibuľou či varené víno. Osobitné preteky si odbehnú deti, kde sa dĺžka trate odvíja od ich veku. Všetko podstatné o pretekoch nájdeš na stránke organizátora.

horyzonty.sk

17. 11. 2022 - Ruskov - Olšavský polmaratón

Olšavský polmaratón, alebo inak Memoriál Júliusa Kažimíra, slávi toho roku okrúhly 40. ročník. Na bežcov opäť čakajú dve trate - kratšia, s dĺžkou 9,7 kilometra a dlhšia, s dĺžkou 16,8 kilometra, ktorými pretekári obkrúžia priliehajúce obce. Nezabúda sa samozrejme ani na bežecké nádeje, ktoré si aj tu „odkrútia“ svoju trasu, čím staršie deti, tým dlhší beh. Na všetkých účastníkov tu čakajú medaily a drobné odmeny. Ak ťa preteky zaujali, viac informácií nájdeš na tejto stránke.

niznycaj.eu

19. 11. 2022 - Topoľčianky - ChateauRUN Topoľčianky

Chateau Topoľčianky je známe najmä produkciou vína a práve s tým sú spojené tieto preteky. Po odbehnutí kratšej, 8-kilometrovej trasy, vedúcej cez lesopark a zámocký park či dlhšej, 16-kilometrovej trasy, kde pretekárov čaká bonus v podobe hradu Hrušov, absolvujú všetci guľáš a následne prehliadku priestorov vinárstva, spojenú s degustáciou mladých vín. Povrch je adekvátny prostrediu, sem-tam asfalt, sem-tam lesná cesta, no nič náročné. Kompletné propozície pretekov nájdeš na stránke organizátora.

Zuzana Šefčovičová

20. 11. 2022 - Čachtice - Bathory Cross

Tretí novembrový víkend sa krv v Čachticiach rozpumpuje nielen mladým devám – tieto crossové preteky sú samozrejme pre každého. V ponuke sú dve trasy s mixom asfaltu a turistických chodníkov, buď s dĺžkou 12 kilometrov alebo 23 kilometrov. Spoločné majú to, že obkrúžia legendami opradený Čachtický hrad cez Višňové, kratšia trasa sa následne vracia späť do Čachtíc, dlhšia pokračuje hrebeňom cez Veľký Plešivec. Na záver prebehne losovanie, pričom jeden pretekár a pretekárka získajú špeciálnu odmenu. Kompletné propozície o pretekoch nájdeš na stránke organizátora.

Marián Bartoš
Síce sa nám ochladzuje, no beh nestráca na kráse. Vstaň a príď zo seba vydať maximum.

[Foto na úvode: bobrovec.eu]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Chceš zažiť atmosféru najväčšieho štafetového behu na Slovensku? Registruj sa, kým nie je neskoro.
Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Behy do vrchu, duatlony, akcie pre celé rodiny aj drsné horské výzvy. August bude pestrý a plný rôznorodých akcií.
Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Pozvánka: Apríl - okrem behu aj poriadna štafeta a horský festival

Sezóna je už v plnom prúde a počet pretekov exponenciálne narastá. Čo nás čaká v apríli?
keyboard_arrow_up