Pozvánka: Apríl plný behu, ale aj dobrého počasia?

Všetci poznáme prešibaný apríl - dva dni prší, dva dni sneží, no a ako to vyjde cez preteky? Nechajme sa prekvapiť a poďme sa pozrieť na tie, ktoré nás čakajú.

2. apríl 2023 - Nízke Tatry, Chopok Juh - Chopok World Championship Masters


Hneď na úvod sa rozlúčime so snehom. Chceš si zapretekať na majstrovstvách sveta v skialpinizme? Jedinečná príležitosť zúčastniť sa a stáť na štarte pretekov s pretekármi z celého sveta. Už túto nedeľu sa uskutočnia individuálne preteky. Štartuje sa z južnej strany Chopku od Srdiečka až na vrchol Chopok, potom sa pokračuje na severnú stranu do žľabov. Dokonca nie len raz sa vyšliapu žľaby, ale rovno dvakrát a cez hrebeň sa pretekári opäť dostanú do cieľa na juhu. Prevýšenie by malo byť cez 1 600 výškových metrov. Preto neváhaj a registruj sa priamo na ich stránke. Sú to zároveň aj posledné skialpové preteky tejto sezóny.


1. apríl 2023 - Bratislava - ČSOB Marathon
„Hobby day”

Chceš si vychutnať jedinečnú atmosféru jedného z najväčších slovenských bežeckých podujatí? Preto neváhaj a čím skôr sa prihlás na niektorú z disciplín 18. ročníka ČSOB Bratislava Marathon 2023. Tradičný bratislavský bežecký víkend bude dvojdňový. V sobotu 1. apríla („Hobby Day”) si prídu na svoje najmä deti a príležitostní či rekreační bežci. Od 9:30 sa uskutočnia preteky pre deti v rôznych kategóriách, o 14:00 sa uskutoční minimaratón a Senior Run & Walk (4,2 km). Úvodný deň vyvrcholí o 16:00 „Desiatkou“, pretekmi na 10 km. Registrovať sa môžeš na ich webovej stránke.


2. apríl 2023 - Bratislava ČSOB Marathon
„Race day”

Nedeľný hlavný program sa začne o 9:00, kedy maratónci v centre Bratislavy vybehnú na trať dlhú 42,195 km, polmaratónci na trať v dĺžke 21,0975 km. Zároveň budú štartovať aj maratónske a polmaratónske štafety. Okrem najlepších vo všetkých disciplínach a kategóriách ocenia organizátori i najrýchlejšieho nováčika v maratóne, polmaratóne a na „Desiatke“. Vyhodnocovať sa bude i najrýchlejší Bratislavčan i Bratislavčanka v maratóne, polmaratóne, na „Desiatke“ a v minimaratóne. Všetky potrebné informácie nájdeš na ich webe.


15. apríl 2023 - Revúca - Beh revúckym chotárom

Pár minút utrpenia stojí za celoživotný úspech. Začiatok pretekov sa plánuje o 10:00. Pretekári sa môžu zaregistrovať v dvoch kategóriách, a to na 8,5 km alebo na 22 km. Kategórie sú rozdelené na mužov do 50 a nad 50 rokov a ženy do 40 a nad 40 rokov. Súčasťou akcie budú aj detské bežecké preteky, určené pre deti materských a základných škôl. Tie sa budú odohrávať na dráhe v areáli školy. Deti sa postavia na trať dlhú 100 m, 250 m a 500 m. Mladší a starší žiaci budú mať trate o trochu dlhšie - 1 a 2 kilometre. Registrovať sa môžeš tu.


16. apríl 2023 - Likavka - Beh oslobodenia

Obec Likavka v spolupráci so ZŠ s MŠ Likavka ťa srdečne pozýva na XLII. ročník Behu oslobodenia o putovný pohár obce Likavka. Štartovať sa bude na futbalovom štadióne Likavka, odkiaľ bežci vyštartujú o 10:30 na trať dlhú 12,2 km alebo 6,15 km. Pretekať budú môcť aj deti v rôznych kategóriách od 100 m až po 2,5 km. Registrovať sa môžeš na tomto linku.


22. apríl 2023 - Košice - Ultramaratón

Ak nevieš, čo so sebou a máš veľa energie už na začiatku bežeckej sezóny, máme tu beh práve pre teba. Vyše 117 kilometrov medzi Košicami a Maďarskom si môžeš užiť nielen ako individuál, ale aj v 2-člennej, 5-člennej či dokonca 10-člennej štafete. Tieto preteky sú zaradené do programu Vyšehradskej 4. Presnú trať pretekov aj všetky detailné informácie nájdeš na webovej stránke Košického maratónu ako spoluorganizátora a dlhoročného organizátora najstaršieho maratónu na Slovensku.


29. apríl 2023 - Rajec - Rajecký kros duatlon

Maratón klub Rajec organizuje 13. ročník populárneho Rajeckého kros duatlonu. Ako prvé budú pretekať deti, a to na kratšej trati - 1,5 km beh, 1,5 km bicykel a opäť 1,5 km beh. Následne o jedenástej sa už zrak všetkých bude upierať na štart hlavnej kategórie a hobby pretekárov. Trať pozostáva zo 7 km behu, 15 km na bicykli a rajecký duatlon pretekári zakončia opäť behom, a to v dĺžke 3,5 km. Hlavne bicykel poriadne preverí natrénované kilometre jazdcov, pretože budú pracovať so slušným prevýšením na pomerne krátkom úseku. Bližšie informácie o registrácii a samotných pretekoch nájdeš na ich webe.


22. apríl 2023 - Bratislava - Račianska 10

Mestská časť Bratislava-Rača ťa pozýva na XII. ročník Račianskeho polmaratónu a Račianskej desiatky. Jednou zo sľubovaných zmien je nová trať, ktorá bude začínať v športovom areáli na Tbiliskej ulici. Trať bude viac rovinatá, čo je na začiatok sezóny ideálne. Prihlasovanie na 12. ročník už prebieha, preto neváhaj a registruj sa na tomto linku.

Toto samozrejme nie je všetko. Ak ti tu chýbajú preteky, ktoré by tu mali byť, lebo sú tvojmu srdcu milé, neváhaj a podeľ sa s nami na outdoor@mtbiker.sk. Vidíme sa v teréne.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 

Podobné články

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Preteky v rôznych disciplínach od západu až po východ Slovenska. Zúčastníš sa niektorých aj ty?
Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Pozvánka: Máj - lásky čas k športovým výkonom

Sezóna je v plnom prúde, a tak sme si pre vás pripravili prierez bežeckých podujatí v mesiaci máj. Ktoré to sú?
Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Chceš zažiť atmosféru najväčšieho štafetového behu na Slovensku? Registruj sa, kým nie je neskoro.
keyboard_arrow_up