Bežecká sezóna začína

Postupné oteplenie, slnečné počasie, dobré podmienky. To všetko mnohých z nás „ťahá“ do prírody. Teraz je ten správny čas začať zbierať prvé tréningové kilometre.

Fenix HM70R – 99,99 €

Fenix HM70R nabíjateľná čelovka
Kvalitná čelovka vie byť pri behu skvelým parťákom, najmä ak nemáš veľa času cez deň a behávať chodíš až večer. Fenix HM70R disponuje dvoma diódami, pričom diaľková ponúka svetelný tok 1 600 lúmenov, „druhé husle“ hrá dióda o svetelnom toku 400 lúmenov s teplejším odtieňom. Diódy sú osadené v odolnom tele, ktoré vydrží aj tvrdšie zaobchádzanie, vodu či pády. Samozrejmosťou je dobíjanie akumulátora pomocou USB-C kábla. Spolu s ďalšími modelmi ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Karpos Lavaredo Winter – 110 €

Karpos Lavaredo Winter
Dámske bežecké elasťáky Karpos Lavaredo Winter sú priliehavého strihu a uplatnenie nájdu najmä pri trailovom behu. Sú vyrobené z hrejivej a vetru vzdornej, no i tak vysoko priedušnej tkaniny, pričom kolená sú podšité pre extra tepelný komfort. Pás je elastický a nájdeme tu tri otvorené vrecká, doplnené jedným na zips. Legíny sú dostupné vo viacerých farebných vyhotoveniach, prípadne aj v teplejšej verzii Plus Winter. Všetky modely vrátane mužských nájdeš pokope na našom MTHIKER shope.

Inov-8 Parkclaw G280 – 179 €

Inov-8 Parkclaw G280
Topánky Parkclaw G280 sú takým „gravel bicyklom“ medzi cestnými bežeckými topánkami. Zvládnu totiž aj ľahký terén, no stále ostávajú ľahučké. Vďačia za to 4 mm dezénu s hustým profilom, aby zvládol nielen suché podmienky, ale i mokrý a šmykľavý povrch. Za zmienku stojí aj ich výborné odtlmenie, ktoré zabezpečuje grafénová pena G-Fly. Poskytuje tlmených 20 mm v päte, čo výrazne navyšuje komfort pri behu. Spolu s ďalšími trailovými bežeckými teniskami ich nájdeš na MTHIKER shope.

Adidas Supernova 2 – 110 €

Adidas Supernova 2
Bežecké tenisky Supernova 2 sa pri behu starajú najmä o komfort bežca. Inovovaná medzipodrážka pozostáva z kombinácie materiálov Bounce a Boost. Zvýšenému pohodliu dopomáha aj nový polstrovaný jazyk či lepšia konštrukcia päty, ktorá poskytuje tlmenie až 25 mm. Vstrekovaná podrážka z TPU podrží na hocijakom povrchu, no tieto topánky sa najlepšie cítia na asfalte. Navyše sú tieto topánky výrazne ekologické. S inými modelmi ich nájdeš na MTHIKER shope.

Salomon Active Skin 8 – 120 €

Salomon Active Skin
Bežecká vesta Active Skin 8 dokáže výrazne pomôcť na poli hydratácie. Okrem dvoch 500 ml fliaš je kompatibilná aj s 1,5-litrovým hydrovakom, čo sa dá oceniť najmä počas teplejších dní. Vesta je priliehavá, no stále pohodlná – technológia Sensifit™ s mäkkými tkaninami a vnútornou sieťovinou nikde neodiera a za použitia nastavovacieho systému ani netlačí. Vrecká pojmú množstvo drobností, ktoré sa pri behu zídu. V ďalšom farebnom vyhotovení ju aj s inými modelmi nájdeš na MTHIKER shope.

Salomon Trail Gaiters High – 40 €

Salomon Trail Gaiters High
Návleky na bežecké tenisky Trail Gaiters High oceníš najmä v prípade, ak behávaš v regiónoch, kde sneh nie a nie zmiznúť. Efektívne totiž ochránia zvršok topánky aj členok pred vlhkosťou, no takisto aj špinou alebo tŕnistými rastlinami. Na tenisky sa upínajú jednoduchým spôsobom, na mieste ich drží elastická guma spolu so suchým zipsom. Výstupky po bokoch chránia členok pred odreninami a nepohodlím. Spolu s ďalšími návlekmi ich nájdeš aj na našom MTHIKER shope.

Alpina S-Way VLM+ – 180 €

ALPINA S-WAY VLM+
Zrkadlové okuliare značky Alpina nájdu svoje uplatnenie ako pri behu, tak aj pri turistike či neskorom jarnom skialpe – to všetko vďaka tomu, že dokážu fotochromaticky stmavnúť až na úroveň filtra S4. Ich veľkou prednosťou sú práve ich sklá, ktoré sa vyznačujú odolnosťou, vynikajúcou viditeľnosťou aj v náročných podmienkach a disponujú aj úpravou proti zahmlievaniu. Vďaka nastaviteľným nosníkom sa prispôsobia každej tvári. Tieto i ďalšie okuliare nájdeš na našom MTHIKER shope.

Bridgedale Trail Run UL T2 MS ? Crew – 19,90 €

bridgedale TRAIL RUN UL-2023
Ponožky Bridgedale poskytujú nohe pri trailovom behu výbornú oporu. Na päte, špičke a členku sa nachádza polstrovanie T2, ktoré chráni pred oderom či otlakmi. Okrem toho práve kompresia v oblasti členkov a chodidla zvyšuje stabilitu pri behu. Vďaka technológii Lycra® Dry sú vysychanie a odvod potu ešte rýchlejšie. Veľký podiel na tom má merino vlna, ktorá okrem výbornej termoregulácie zabraňuje nepríjemnému zápachu. Spolu s ďalšími modelmi nájdeš tieto ponožky na MTHIKER shope.

Brynje Super Thermo – 48,99 €

BRYNJE Super Thermo
Populárne sieťované termo značky Brynje, odskúšané aj rôznymi armádami, nájde svoje využitie pri mnohorakých zimných aktivitách a v širokom teplotnom rozpätí. Funguje na princípe zadržiavania vzduchu v okách, keďže ten je najlepší izolant. Zároveň výborne odvádza pot a rýchlo schne. Na ramenách je vystužené, čo ho predurčuje aj na túry s naloženým batohom. Okrem tmavomodrej farby je dostupné aj v čiernej, spolu s inými kúskami ho nájdeš na našom MTHIKER shope.

Craft Core Wool Merino – 120 €

Craft-Core Wool Merino set
Pánsky set spodnej vrstvy Craft Core Wool Merino kombinuje prírodnú merino vlnu so syntetickými materiálmi a snaží sa z oboch vyťažiť to najlepšie. Kým merino vlna zaručuje výbornú termoreguláciu, odvod potu a zabránenie vzniku nepríjemného zápachu, syntetické materiály zabezpečujú elasticitu terma a jeho priľnutie k telu. Vďaka plochým švom bude nosenie aj beh veľmi príjemný a pohodlný. Set termoprádla je dostupný aj v ďalšom farebnom vyhotovení a podobné sety nájdeš na MTHIKER shope.


Ak ťa zaujíma viac kúskov a doplnkov, ktoré sa môžu hodiť pre jarný beh, pokojne navštív náš MTHIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Video: Ako sa zbaliť na trailový beh?

Video: Ako sa zbaliť na trailový beh?

Čo všetko si vziať na kratšie aj dlhšie behy a ako si bežeckú výbavu uložiť?
Ako si vybrať bežeckú vestu?

Ako si vybrať bežeckú vestu?

Zapáčil sa ti trailový beh alebo rád/rada behávaš dlhé kilometre po cestách? Nevyhovuje ti ľadvinka? Chceš sa posunúť o level vyššie a absolvovať dlhší „trail run“ či maratón?
keyboard_arrow_up