Ochrana zraku v horách na prvom mieste

Slnko v horách pôsobí na oči silnejšie, ako v inom prostredím. Preto nikdy netreba zabúdať na prevenciu v podobe kvalitných slnečných okuliarov.

Julbo Rush Reactiv Performance 1-3 LA – 189 €


Julbo Rush Reactiv spadajú do kategórie fotochromatických okuliarov – to znamená, že sa zatmavujú v závislosti od svetelných podmienok. Poskytuje ochranu od kategórie 1 až po kategóriu 3, navyše s rozjasňujúcim efektom. Rám aj nosník okuliarov je nastaviteľný, a tak okuliare padnú každému typu tváre a nosu. Veľké zaoblené sklá zaručujú široký rozhľad, pričom disponujú vnútornou úpravou proti zahmlievaniu. Aj v iných farebných vyhotoveniach ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Oakley Radar EV Path – 214 €


Šošovka okuliarov Radar EV Path je špeciálne tvarovaná pre čo najlepší rozhľad všetkými smermi. Vnútorná úprava Prizm™ rozjasňuje prostredie a zlepšuje tak kontrast. Pri výrobe rámu bol použitý materiál O Matter™, ktorý mu dodáva pružnosť a odolnosť, čo predurčuje tieto okuliare aj na použitie v náročných podmienkach. Čo je však najdôležitejšie, šošovky pohlcujú 100 % škodlivých UV lúčov. Aj v iných farebných kombináciách ich spolu s ďalšími modelmi nájdeš na našom MTHIKER shope.

Uvex LGL Ocean Polavision – 89,99 €


Slnečné okuliare LGL Ocean Polavision zaujmú svojím moderným dizajnom. Zrkadlové polarizačné sklá s filtrom úrovne S3 v odtieňoch modrej sú ošetrené technológiou Uvex Polavision®. Absorbujú rozptýlené svetlo a tým chránia oči nielen pred UV žiarením, ale aj pred nepríjemnými odleskami. Vďaka ich konštrukcii sa dajú nosiť ako každodenne, tak aj počas športových aktivít. Dostupné sú aj v ďalších vyhotoveniach a spolu s inými okuliarmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Alba Optics Stratos – 199 €


Moderné slnečné okuliare s retro prvkami Stratos zaujmú najmä svojím bezrámovým vyhotovením a tým aj širším výhľadom. Fotochromatické šošovky v závislosti od svetelných podmienok prepúšťajú 14 – 64 % svetla. Praktickosť okuliarov zvyšujú teleskopické nožičky, ktoré je možné podľa potreby upraviť, a tak okuliare ešte lepšie uspôsobiť hlave. Samotné sklá je možné podľa potreby vymeniť. Okuliare sú dostupné aj v iných farbách a s inými modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Neon Arizona 1-3 – 119 €


Odolné okuliare Arizona kombinujú odolný rám z materiálu pod názvom Grilamid 90 a fotochromatické polykarbonátové sklá. Tie ponúkajú úrovne filtra v rozmedzí S1 a S3 a je teda vhodné ich nosiť počas celého dňa. Okrem toho im materiál dodáva odolnosť proti nárazom aj poškriabaniu. Guma Megol, ktorou sú ošetrené nosníky, ponúka komfort pri nosení aj v prípade intenzívnej aktivity. Tieto aj iné fotochromatické okuliare nájdeš na našom MTHIKER shope.

Bliz Matrix – 69,99 €


Ľahučké okuliare Matrix disponujú šošovkami s filtrom S2. Polykarbonátové sklá sú ošetrené hydrofóbnou úpravou a sú odolné aj voči poškriabaniu. Čo je však najdôležitejšie, technológia Nordic Light zvyšuje kontrast pri ich nosení a zlepšuje optické vnímanie. Nastaviteľné gumové nosníky sa starajú o maximálny komfort pri nosení. To isté platí aj o gumených koncovkách, osadených na odolnom grilamidovom ráme. Spolu s inými modelmi nájdeš tieto okuliare na našom MTHIKER shope.

R2 Diablo – 81,99 €


Športové okuliare R2 Diablo sú vybavené fotochromatickými sklami, ktoré poskytujú úroveň filtra v rozmedzí S0 - S3. Ten je ale doplnený špeciálnou zrkadlovou vrstvou Platinum na vonkajšej strane okuliarov, ktorá odráža veľké množstvo lúčov dopadajúcich na sklá. Okrem toho je odolná voči oteru. Vďaka materiálu TR90 sú okuliare veľmi ľahké a takisto disponujú tvarovou pamäťou. Iné varianty sa líšia farbou nožičiek a aj s inými okuliarmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Force Sonic – 37,99 €


Okuliare Force Sonic možno využívať pri turistike v jasne svetlých podmienkach, keďže sklá s filtrom S3 prepúšťajú 11 % dopadajúceho svetla. Samotné polykarbonátové sklá sú ošetrené úpravou Antifog a Antiscratch, ktoré ich chránia pred zahmlievaním a poškriabaním. Navyše tu nájdeme aj pevné a pružné grilamidové nožičky. Absencia rámu po bokoch zlepšuje bočné videnie. Okuliare sú dostupné v niekoľkých farebných kombináciách a s ďalšími kúskami ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Alpina S-Way VLM+ – 180 €


Zrkadlové okuliare značky Alpina nájdu svoje uplatnenie ako pri behu, tak aj pri turistike či neskorom jarnom skialpe – to všetko vďaka tomu, že dokážu fotochromaticky stmavnúť až na úroveň filtra S4. Ich veľkou prednosťou sú práve ich sklá, ktoré sa vyznačujú odolnosťou, vynikajúcou viditeľnosťou aj v náročných podmienkach a disponujú aj úpravou proti zahmlievaniu. Vďaka nastaviteľným nosníkom sa prispôsobia každej tvári. Tieto i ďalšie okuliare nájdeš na našom MTHIKER shope.

Adidas Sport SP0057 – 215 €


Okuliare Sport SP0057 s moderným dizajnom nájdu svoje miesto nielen pri športe, ale i pri každodennom nosení. Napriek celorámovej konštrukcii vážia len niekoľko gramov, keďže ich rám je vyhotovený z odľahčeného plastu. Fotochromatické sklá menia úroveň stmavenia behom niekoľkých sekúnd a účinne tak chránia oči pred škodlivým žiarením. Vďaka zahnutým nožičkám budú pevne držať aj pri namáhavých aktivitách s množstvom potu. Spolu s inými modelmi ich nájdeš na našom MTHIKER shope.

Ak by si si chcel/a prehliadnuť ďalšie okuliare vhodné do vysokohorského prostredia, môžeš navštíviť náš MTHIKER shop.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Video: Fotochromatické okuliare - oplatí sa ich používať?

Video: Fotochromatické okuliare - oplatí sa ich používať?

Nechceš mať v zásuvke 5 párov okuliarov, ale hľadáš nejaké univerzálne, ktoré budú vhodné do väčšiny svetelných podmienok? Riešením môžu byť fotochromatické okuliare.
keyboard_arrow_up