Zdroj: Zdroj: P. Chudjakova

Preteky v rôznych disciplínach od západu až po východ Slovenska. Zúčastníš sa niektorých aj ty?

3. 6. 2023 - Liptov - Poludnica Run (vysokohorský beh)

Ak si chceš dať poriadne do tela a zároveň si vychutnať krásu Liptova, prípadne si s ďalšími bežcami odbehnúť kvalitný tréningový beh ako prípravu na tvoje dôležité preteky v sezóne, Poludnica Run v Nízkych Tatrách s dĺžkou 23 kilometrov a prevýšením viac ako 1 600 m určite prekoná tvoje očakávania. Skvelú atmosféru dotvára aj krásne prostredie v srdci Liptova, tak v prípade, že sa chceš zúčastniť, všetky potrebné informácie nájdeš na stránke podujatia.

4. 6. 2023 - Prešov - Šebešská pätnástka - beh

Ak si v okolí Prešova, oplatí sa prísť pozrieť na 34. ročník pretekov, kde si okrem hlavnej 15,5 km trate s výbehom na Nevického chatu (prevýšenie 300 m) môžeš zabehnúť aj veľmi obľúbenú rekreačnú trať v rozsahu 3 km. Pripravené budú aj detské disciplíny (určené pre deti od predškolského veku až po dorast a juniorov). Preteky sa konajú každoročne v nedeľu prvého júnového víkendu so štartom v dopoludňajších hodinách, pričom sú do neskorých nočných hodín sprevádzané bohatým kultúrno-spoločenským programom, tombolou, vystúpeniami pozvaných hudobných skupín a iných umelcov za účasti stoviek návštevníkov z obce a širokého okolia. Viac informácií nájdeš na ich stránke.


10. 6. 2023 - Senica - Záhorácky maratón (cestný)

V polovici júna sa môžeš zúčastniť 34. ročníka maratónu a 19. ročníka polmaratónu v Senici. Trať polmaratónu vedie zo Senice cez letisko okolo golfového areálu až k tzv. obrázku a naspäť. Maratónci pobežia zo Senice borovicovým lesom cez Borský Mikuláš až do Šaštína–Stráží a naspäť. Trať maratónu meria 42 195 metrov a je oficiálne premeraná. Povrch trate je asfaltový a celkové prevýšenie je 180 metrov. Viac informácií nájdeš na tomto webe.

10. 6. 2023 - Vysoké Tatry - Beh na Zelené pleso (vysokohorský beh)

V júni si môžeš tradične vychutnať krásu Vysokých Tatier a zároveň si aj poriadne zamakať na 17. ročníku Behu na Brnčalku. Beh o dĺžke 7 700 metrov s prevýšením 636 metrov je určený a vhodný najmä pre nadšencov a milovníkov športu a prírody, ale aj pre amatérskych či profesionálnych športovcov. Ak si chceš dopriať poriadnu dávku vyplavených endorfínov a zabehať si v krásnom prostredí, všetky potrebné informácie nájdeš na ich webovej stránke.


11. 6. 2023 - Bratislava Rača - Račiansky kros (lesný beh)

Ak to máš do Tatier ďaleko, môžeš si v okolí Bratislavy zabehnúť lesný beh cestičkami Malých Karpát s dejiskom na amfiteátri v Rači. Čaká ťa 9 kilometrov s prevýšením 340 metrov a ak patríš medzi tých zdatnejších, ktorí si radi dávajú poriadne do tela, môžeš si zabehnúť aj 15 kilometrov s prevýšením 440 metrov v Knižkovej doline. Preteky sú pripravené aj pre deti, dokonca v kategóriách od predškolákov a s registráciou zdarma. Všetko potrebné k účasti na týchto pretekoch nájdeš na tejto stránke.


17. 6. 2023 - Vrátna - Horský duatlon Martinky (vysokohorský beh)

Na lyžiarskom stredisku Martinky sa bude odohrávať už 8. ročník Horského duatlonu Martinky. Čaká ťa trasa na bicykli po horskej zvážnici a ceste až na Martinské hole a následne beh hrebeňom Lúčanskej Malej Fatry na vrch Minčol a späť. Bude sa pretekať aj v štafetách - bežec a cyklistka. Parametre trasy pre cyklistu sú 6,62 km s 567 m prevýšenia a bežca čaká 9,18 km a 553 výškových metrov. Tak čo, ideš do toho? Viac informácií nájdeš na stránke podujatia.

18. 6. 2023 - Bratislava - Tvrďák (prekážkový beh)

Ďalší júnový víkend si môžeš v Bratislave otestovať svoju vytrvalosť, silu a trpezlivosť zdolávaním náročných prírodných a umelých prekážok. Na Tvrďáku sa zdolávajú prekážky ako vodná stena, blatové pole, bradlá, ale nevyhneš sa ani kladine, zhybom, vreciam, streľbe, rúčkovaniu, oštepu, šplhu, ťahaniu pneumatiky, brodeniu sa v blate či dokonca kúpaniu v kadi. Iba v Bratislave ťa čakajú aj nafukovačky. Toto všetko nájdeš na približne 5 km dlhej trati v rôznych kategóriách od Open kategórií po Elite. Príslušné informácie nájdeš na ich webovej stránke.


24. 6. 2023 - Bratislava - UFO run (beh do schodov)

Obdivuješ v našom hlavnom meste most s vyhliadkovou vežou UFO? Na konci júna si tam budeš môcť aj vybehnúť. Už 8. ročník podujatia, v rámci ktorého budú musieť súťažiaci vybehnúť po schodoch na bratislavský „lietajúci“ tanier na Moste SNP, je po 2 rokoch odmlky opäť tu. Čaká ťa výzva v podobe 23 poschodí a presne 430 schodov. Prihlásiť sa môžu všetci nadšenci športu, ktorí chcú otestovať svoju kondičku alebo len vyskúšať inak uzavreté schody na UFO. Časomiera sa spúšťa vybehnutím zo štartu (Pláž pod Ufom – cca 50 m od pylónu Mosta SNP) a zastavuje sa dosiahnutím cieľa na vyhliadkovej terase, ktorá sa nachádza na 23. poschodí. Viac informácií nájdeš na ich FB stránke.


25. 6. 2023 - Vrátna - Beh na Poludňový grúň (vysokohorský beh)

Ak by ti vertikálneho behu bolo málo, hneď na druhý deň sa na druhej strane Malej Fatry bude odohrávať už 20. ročník behu na Poludňový grúň. Tu ťa však budú čakať už výživnejšie parametre trate, a to práve na štyroch kilometroch až 846 metrov prevýšenia. Ako za odmenu ťa v cieľovej „rovinke” budú čakať nádherné výhľady na hrebeň Malej Fatry od Rozsutca až po Fatranský Kriváň alebo až kam tvoje oko dovidí. Ak prekonáš časový rekord, dostaneš prémiu 1500 €. Viac informácií nájdeš tu.

[Foto na úvode: Zdroj: P. Chudjakova]

report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Apríl plný behu, ale aj dobrého počasia?

Pozvánka: Apríl plný behu, ale aj dobrého počasia?

Všetci poznáme prešibaný apríl - dva dni prší, dva dni sneží, no a ako to vyjde cez preteky? Nechajme sa prekvapiť a poďme sa pozrieť na tie, ktoré nás čakajú.
Pozvánka: November plný farieb

Pozvánka: November plný farieb

Čo môže byť krajšie ako preteky pomedzi farebné lístie plné jesenných tónov novembra? Poďme sa spolu pozrieť, kam si môžeš ísť zapretekať.
Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Babie leto je tu, nižšie teploty si pýtajú poriadne výkony. Preteky sa budú niesť v jesennom šate farebných listov. Nezmeškaj preto tie najväčšie skvosty na konci sezóny.
keyboard_arrow_up