Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

Behy do vrchu, duatlony, akcie pre celé rodiny aj drsné horské výzvy. August bude pestrý a plný rôznorodých akcií.

Možno si už tento rok rozbehnutý a kondička je na vrchole. Možno sa len rozbiehaš alebo si užívaš leto „dovolenkovým spôsobom“. Nech je to akokoľvek, v auguste si príde na svoje každý. Konať sa budú zaujímavé podujatia, kde si nájde svoju disciplínu každý športovec.

5. 8. 2023 - Štrbské Pleso - Red Bull 400

August odštartujeme krátkym, ale výživným behom Red Bull 400. Intenzívna 400 m trať na vrchol skokanského mostíka na Štrbskom Plese preverí až 1 200 pretekárov. Súťažiť sa bude v kategóriách muži, ženy a takisto mužské a zmiešané štafety, pri ktorých si štyria pretekári rozdelia sily a každý odbehne 100 m úsek. Bežci budú štartovať v jednotlivých vlnách, z ktorých postúpi 30 mužov a 30 žien do finále. Registrácia na toto podujatie je už naplnená, ale oplatí sa prísť povzbudiť pretekárov a užiť si atmosféru v tomto ikonickom areáli, kde bude množstvo sprievodných aktivít aj pre divákov. Viac o tejto akcii sa dočítaš na redbull.com.

Štrbské Pleso - Red Bull 400

5. 8. 2023 - Zlatá Idka - Časovka do vrchu

V rovnaký deň tu je aj ďalší, o niečo dlhší beh do vrchu. Pretekári pobežia na Kojšovskú hoľu na 10,2 km dlhej trase s prevýšením 699 m. Muži budú rozdelení do troch vekových kategórií, pre ženy je len jedna kategória. Ak sa na beh necítiš, podujatia sa môžeš zúčastniť aj inou formou, keďže ide o bežecko-cyklistickú akciu. Na stránke podujatia nájdeš informácie aj o ďalších disciplínach ako napr. cestný bicykel, mtb, handbike a ďalšie.

Zlatá Idka - Časovka do vrchu

5. 8. 2023 - Donovaly - Donovalský Drapák

Táto akcia je známa najmä pre cyklistov, no na svoje si tu prídu aj bežci, pre ktorých budú pripravené až 2 bežecké trasy. Pre hobby bežcov je vhodná trasa Drapák Beh Hobby 10 km, na ktorej ich čaká 380 výškových metrov. Skúsenejší bežci si zapretekajú na trase Drapák Beh klasik 20 km s prevýšením 760 m. Všetky trasy začínajú na centrálnom parkovisku Donovaly, odkiaľ sa smeruje strmým kopcom na hrebeň. Všetko dôležité o tejto akcii sa dozvieš na webe podujatia.

Donovaly - Donovalský Drapák

12. 8. 2023 - Necpaly - Duatlon Necpaly - Borišov

Ak máš rád kombináciu bike & hike, určite ťa zaujmú tieto preteky vo Veľkej Fatre. Cyklistická časť trate začína v Necpaloch a vedie Necpalskou dolinou na Blacierovo. Na bicykli prejdeš 11 km s prevýšením 350 m. Nasleduje bežecká časť, ktorá pokračuje turistickou značkou na Chatu pod Borišovom. Na 3,4 km nastúpaš 460 výškových metrov. Zasúťažia si aj deti, ktoré sa môžu tešiť na 3 km bicyklovania a 700 m behu. Viac informácií sa dočítaš na tomto odkaze.

Necpaly - Duatlon Necpaly - Borišov

12. 8. 2023 - Poľana - BEAR FOOT POĽANA

Horské preteky v jedinečnom prostredí Poľany poriadne preveria ozajstných trailových bežcov. Pretekári si zabehajú po stopách medveďov divokými lesami aj romantickými horskými lúkami. Trať nie je technicky náročná, ale preverí ťa mnoho stúpaní a klesaní. Na 21 km tak zdoláš až viac ako 1 200 výškových metrov. Ak si na polmaratón netrúfaš, odbehnúť si môžeš aj horskú desiatku s prevýšením okolo 600 m. Štartuje sa pri horskom hoteli Poľana, kde sa budú organizovať aj detské preteky. Ďalšie informácie nájdeš na stránke podujatia.

Poľana - BEAR FOOT POĽANA

13. 8. 2023 - Snina - Beh pod Sninským kameňom

V Snine organizujú 5. ročník príjemného behu v krásnom prostredí. Nenáročná 6 km dlhá trať povedia rekreačnou oblasťou Sninské rybníky a je vhodná aj pre začínajúcich a hobby bežcov. Veľkých horúčav sa obávať nemusíš, keďže štart pretekov je až o 16.30 hod. Súčasťou podujatia sú aj preteky detí a juniorov, kde si každé dieťa vo veku od 1 do 17 rokov nájde svoju kategóriu. Ideálna akcia pre celé rodiny, keďže si na svoje prídu malí drobci aj starí rodičia. Viac informácií sa dozvieš na FB udalosti podujatia.

Snina - Beh pod Sninským kameňom

19. - 20. 8. 2023 - Jasná - Od Tatier k Dunaju

Ak si chceš zasúťažiť v tímovom duchu, prihlás sa so svojou partiou na štafetové bežecké preteky o dĺžke 345 km. Trasa pretekov od Tatier k Dunaju vedie z lyžiarskeho strediska Jasná v Nízkych Tatrách a končí na nábreží Dunaja v Bratislave. Súťažiť budú 6, 9 a 12-členné tímy, ktoré si rozdelia 36 úsekov trate a bežia od soboty rána nonstop až do nedele. Neoficiálnou kategóriou je aj sólo individuálny beh celej trate. Nie je to len o behaní, pripraviť sa treba aj na náročnú orientáciu a logistiku, kedy rozhoduje práve tímová práca. Viac o tomto podujatí sa dozvieš na oficiálnej stránke.

Jasná - Od Tatier k Dunaju

19. 8. 2023 - Smrečany - Vysokohorský duatlon o cenu Žiarskej chaty

Toto bude už 28. ročník obľúbeného žiarskeho duatlonu, ktorý sa organizuje na Liptove. Trasa začne bicyklom v obci Smrečany, kde pretekári na 10,7 km zdolajú 580 výškových metrov. Cyklistická časť povedie cez poľné, trávnaté, štrkové aj asfaltové úseky až na Žiarsku chatu. Odtiaľ už jedine po vlastných nohách až na Žiarske sedlo. V bežeckej časti zdoláš 2,9 km a približne 620 výškových metrov. Ak sa na obidve disciplíny necítiš, prihlásiť sa dá aj vo dvojici, kde budú mužské, ženské aj zmiešané kategórie. Viac informácií sa dočítaš na stránke organizátora.

Smrečany - Vysokohorský duatlon o cenu Žiarskej chaty

19. 8. 2023 - Nevoľné - Runica Nevoľné

Obľúbená séria pretekov Marathon BB Tour organizuje prvý ročník tohto behu v Kremnických vrchoch. Na výber je z dvoch tratí, a to 6,7 km a 13,33 km. Trasa vedie krásnym okruhom z obci Nevoľné na turistické chodníky lesov Kremnických hôr. Môžeš si prísť dať poriadne do tela alebo si len tak vychutnať trať a čaro tohto prostredia. Pre deti je pripravený 250 m okruh priamo na futbalovom štadióne. Propozície nájdeš spísané na tomto odkaze.

26. 8. 2023 - Oščadnica - EXTRÉM MARATÓN OŠČADNICA

Pre milovníkov diaľkových behov je tu tento horský maratón v nádhernom prostredí Kysúc. Trať s dĺžkou 42 195 m povedie turistickými chodníkmi prevažne po horských hrebeňoch nad obcou Oščadnica. Terén trasy je prevažne trailový, asi 15 % vedie asfaltovou cestou. Na zdolanie tejto trasy s prevýšením 1 750 m majú pretekári 6 hod. Všetko podstatné sa dozvieš na tomto webe.

Oščadnica - EXTRÉM MARATÓN OŠČADNICA
Zúčastníš sa niektorých zo spomenutých pretokov? Alebo máš už vyhliadnuté iné letné výzvy?
Zdroj fotografií: archív organizátorov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Pozvánka: Od Tatier k Dunaju 2024 - prebehni s tímom 345 km dňom aj nocou

Chceš zažiť atmosféru najväčšieho štafetového behu na Slovensku? Registruj sa, kým nie je neskoro.
Pozvánka: December - ani sneh nás nezastaví

Pozvánka: December - ani sneh nás nezastaví

Rok 2023 už začína vykúkať spoza dverí spolu so snežením a chladom. To však neznamená, že sa nedá behať – práve naopak.
Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Pozvánka: Kordícky Extrém - trailové šialenstvo v srdci Kremnických vrchov

Uži si už 15. júla poriadny trailový beh nespútanou divočinou Kremnických hôr.
keyboard_arrow_up