Pozvánka: GARMIN Beh Súľovskými skalami - už to hrá pestrými farbami

Čaká nás 7. ročník behu v nádhernom prostredí. Jesenne sfarbené listy stromov Súľovských skál, skvelá športová atmosféra a oveľa viac.

Pretekári majú na výber z troch tratí, aj tento rok sú to nasledovné varianty a časy štartov:
  • 10.00 h. – 17 km/850 m - 3 občerstvovačky (cca 4,9 km, 10,5 km a 13,1 km)
  • 10.45 h. – 10,5 km/500 m - 2 občerstvovačky (cca 3,7 km a 6,4 km)
  • 11.05 h. – 6,7 km/200 m – 1 občerstvovačka (cca 4,1 km)

    Muži aj ženy sú rozdelení do viacerých kategórií a takisto sú pripravené kategórie aj pre juniorov. Mysleli aj na tých najmenších a medzi jednotlivými štartami sa konajú aj detské preteky v rôznych kategóriách. Je super už v útlom veku budovať vzťah a disciplínu u malých detí, ktoré majú z toho všetkého poriadny zážitok.


    S podporou našej olympioničky

    Môžeš sa stretnúť s patrónkou GARMIN Behu Súľovskými skalami, skvelou športovkyňou, držiteľkou 3 zlatých a 3 strieborných olympijských medailí a majsterkou sveta v biatlone – Anastáziou Kuzminovou, ktorá si aj zapreteká spolu s účastníkmi najkratšieho behu ako každý rok. Okrem toho sprevádza celú túto akciu od štartovania cez behanie až po fotenie s fanúšikmi a vyhodnocovanie výsledkov. Slávnostný program začne jej autogramiádou v stánku GARMIN o 13.00 hod.

    Vyhlasovanie výsledkov bude od 14.00 hod. na pódiu vedľa Kultúrneho domu a žrebovanie tomboly bude nasledovať po vyhlásení výsledkov, cca o 14.50 hod. Tombola sa bude tradične žrebovať na základe štartového čísla z veľkého behu len spomedzi tých športovcov, ktorí sa nachádzajú v cieľovom areáli alebo tých, ktorí zanechali svoje štartové číslo osobe, ktorá túto cenu za nich preberie.


    V štartovom balíčku ťa čaká...

    Na veľkom behu si v balíčku nájdeš multifunkčnú šatku GARMIN, energetický gél, termix do vrecka, nealko alebo alko pivo, vitamíny a bonus pre bežcov na trasách 17 km a 10,5 km je ešte magazín o behu. Všetci, aj v iných kategóriách, dostanú vitamíny. Keď dobehneš do cieľa, sú prichystané naozaj krásne medaily. Ak by si si chcel/a odniesť aj nejakú inú pamiatku, organizátor pre deti aj dospelých pripravil tričká za symbolickú cenu 7 €.


    Prezentácia

    Vstup na prezentáciu je cez hlavný vchod Kultúrneho domu (ďalej KD) v Súľove. Vzhľadom na naplnené účastnícke limity 1050 bežcov na veľkom behu a 300 detí na Detskom behu bude prezentácia už len pre účastníkov zaradených do oboch štartových listín. Na prezentáciu môžete prísť v piatok 06. 10. 2023 v čase 17.00 – 21.00 hod., alebo v sobotu 07. 10. 2023 v čase 08.00 – 10.50 hod. Prezentácia končí pre každú trasu cca 15 minút pred štartom. Pri prezentácii obdržíš aj darčeky od partnerov podujatia. Lístky na jedlo a nápoje sú súčasťou štartovného čísla len pre veľký beh. Aj prezentácia detského behu končí 15 minút pred každým štartom. Symbolické štartovné 1 € sa platí pri prevzatí štartovného čísla, s ktorým dostanú deti aj štartový balíček.


    Niekoľko užitočných informácií

    Na parkovanie v deň pretekov bude v Súľove pre účastníkov opäť k dispozícii pôvodné centrálne parkovisko – lúka pod skalami (400 metrov od štartu). Z bezpečnostných dôvodov bude odchod z centrálneho parkoviska možný až po 12.45 hod. Odjazdová cesta je totiž na cca 300-metrovom úseku v súbehu s trasou behu a do 12.45 hod. zvykne dobehnúť do cieľa až 90 % účastníkov. Organizátor neodporúča hľadať iné miesto na zaparkovanie. Pár voľných miest možno bude v tiesňave pred obcou, ale tiež treba rátať s množstvom turistov, ktorí počas pekných jesenných víkendov navštevujú Súľov. Parkovanie popri ceste na tráve môže znamenať veľký problém, pretože celá lokalita Súľova je v 2. stupni ochrany a niektoré lokality popri ceste sú až v 4. stupni ochrany.


    Značenie trate

    Trasa bude vyznačená bielymi páskami, tabuľkami BEH, maľovaným značením – žltozelené šípky a kontrolovaná traťovými komisármi. Pred a za miestami rozdelenia, či stretnutia jednotlivých trás budú umiestnené orientačné tabule so šípkami vo farbách trás. Farba podkladu štartového čísla je rovnaká ako farba trasy – 17 km (fialová), 10,5 km (oranžová) a 6,7 km (zelená).


    Ak si nevieš predstaviť, čo ťa na týchto krásnych pretekoch naozaj čaká, môžeš si to detailnejšie prečítať v minuloročnej reportáži od našej redaktorky Veroniky. Tak čo, vidíme sa?
    Zdroj fotografií: archív organizátora
  • report_problem Našiel si v texte chybu?

    GARMIN Beh Súľovskými skalami

    calendar_today 07.10.2023
    label Cestný beh
    place Súľov (Slovensko)

    redakcia 
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Pozvánka: Běhej Valachy - obľúbené preteky pre celú rodinu

    Pozvánka: Běhej Valachy - obľúbené preteky pre celú rodinu

    Príď si už 21. októbra zabehať na posledné podujatie série Valachy tour do Veľkých Karlovíc.
    Reportáž: Beh Súľovskými skalami - prvýkrát na pretekoch

    Reportáž: Beh Súľovskými skalami - prvýkrát na pretekoch

    Tri, dva, jedna... štaaaart! Ani neviem ako a bolo to tu. Ako prebiehali moje prvé bežecké preteky?
    Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

    Pozvánka: August - prázdninuj a dovolenkuj v športovom nasadení

    Behy do vrchu, duatlony, akcie pre celé rodiny aj drsné horské výzvy. August bude pestrý a plný rôznorodých akcií.
    keyboard_arrow_up