Pozvánka: November plný farieb

Čo môže byť krajšie ako preteky pomedzi farebné lístie plné jesenných tónov novembra? Poďme sa spolu pozrieť, kam si môžeš ísť zapretekať.

4. 11. 2023 - Bobrovec - Beh do vrchu „Choď ako môžeš“

Okrúhly 40. ročník behu do vrchu nás čaká prvý novembrový víkend v krásnom prostredí Západných Tatier. Cieľom je legendárna Chata pod Náružím, ku ktorej vedie 3,7 kilometra dlhá trasa s prevýšením 600 metrov. Bežcov a bežkyne v týchto pretekoch do vrchu čaká rôzny mix povrchov, poväčšine lesný chodník či šotolinová cesta. Kategórií je tu vypísaných viac než dosť, tú svoju si nájde každý pretekár. Viac informácií o pretekoch nájdeš na tomto webe.


5. 11. 2023 - Hrebienok - Nosičská stovka

Tieto preteky nebudú pre každého, no ak máš skúsenosti s vynáškami na chaty, tu si môžeš prísť zmerať sily s tými najsilnejšími či najrýchlejšími nosičmi a nosičkami. Muži budú mať nabalených 100 kg a ženy 30 kg. Štartuje sa na Hrebienku a cieľ bude na Zamkovského chate. Potom ťa bude čakať živá hudba, dobrá nálada a občerstvenie. Tak čo, stojí ti to za 100 kg námahy? Prihlasovanie bude prebiehať priamo na mieste v nedeľu na Hrebienku. Budeme tam spolu aj s redakciou, takže sa ti možno ujde aj nejaká fotka.

Hrebienok - Nosičská stovka

5. 11. 2023 - Zámutov - Slaňaki Cup

Beh do vrchu Dubník a k jeho najvyššiemu položenému vysielaču na Slovensku okrem samotnej súťaže predstavuje aj finále Východniarskej ligy behov do vrchov. Ide o návrat do Zemplína po dvojročnej pauze. Pretekárov čaká viac ako 11 kilometrov s prevýšením okolo 600 metrov po asfalte zo Zámutova až na vrchol. V niekoľkých kategóriách sa okrem bežcov nájdu dokonca aj bikeri alebo e-bikeri. Viac informácií nájdeš na Facebooku organizátorov.

Zámutov - Slaňaki Cup

11. 11. 2023 - Martin – Beh na Martina v Martine so Ski Martinkami

Akcia s ideálnym názvom a miestom konania rovno na Martina. Okrem toho sa tento rok koná 11. ročník naháňania sa martinským centrom mesta. Keďže ide o pohodovejšie preteky na asfalte s dĺžkou 3 kilometre pre OPEN beh a 1 kilometer pre žiakov a deti, sú tomu prispôsobené aj kategórie. Kompletné propozície pretekov spolu s registračným linkom nájdeš na tejto stránke.

11. 11. 2023 - Smolník - Horský beh Smolník

Smolník sa v novembri stane dejiskom rovno dvoch pretekov, ktoré spadajú pod jednu akciu. Kratšia, 11-kilometrová trasa s názvom „Po stopách smolníckych baníkov“ a prevýšením 470 metrov prevedie bežcov Štóskym sedlom, Štóskymi kúpeľmi, Cestou hrdinov SNP, a to všetko v krásnom jesennom prostredí. Dlhšia, vyše 33-kilometrová trasa s názvom „Beh hrebeňom Volovských vrchov“ a prevýšením 1 400 metrov zas vedie náročným profilom cez Úhornianske sedlo, Pipítku či Osadník, ktoré ponúkajú najmä krásne výhľady na okolitú krajinu a kotliny. Viac informácií o kategóriách či štartovnom na tieto preteky v srdci Volovských vrchov nájdeš na stránke organizátora.

Smolník - Horský beh SmolníkSmolník - Horský beh Smolník

11. 11. 2023 - Trenčín - Beh o pohár festivalu HoryZonty

Už po 12-krát sa bude konať tento beh a zároveň bude vyvrcholením trojdňovej akcie – festivalu dobrodružných filmov HoryZonty. Táto akcia ponúka aj niekoľko workshopov či prehliadku filmov. Pobeží sa v blízkom okolí Trenčína po zväčša zmiešanom povrchu, pričom dĺžka trate je 6,6 kilometra. Po odbehnutí sa pretekári môžu tešiť na chlieb s masťou a cibuľou či na varené víno. Ďalšie preteky v tento deň si môžu odbehnúť deti, kde sa dĺžka trate odvíja od ich veku. Všetko podstatné o pretekoch nájdeš na stránke organizátora.

Trenčín - Beh o pohár festivalu HoryZonty

18. 11. 2023 - Topoľčianky - ChateauRUN Topoľčianky

Chateau Topoľčianky je známe najmä produkciou vína – práve s tým sú spojené ďalšie preteky. Po odbehnutí kratšej, 8-kilometrovej trasy, vedenej cez lesopark a zámocký park, či dlhšej, 16-kilometrovej trasy, kde pretekárov čaká bonus v podobe hradu Hrušov, absolvujú všetci guľáš a tiež prehliadku priestorov vinárstva. Prehliadka bude spojená s degustáciou mladých vín. Povrch je adekvátny prostrediu, sem-tam asfalt, sem-tam lesná cesta. Kompletné propozície pretekov nájdeš na stránke organizátora.

Topoľčianky - ChateauRUN Topoľčianky

25. 11. 2023 - Bratislava - Eurovea Tower Run

Chcel/a by si sa dostať na najvyššiu budovu na Slovensku? Koncom novembra si budeš na ňu môcť vybehnúť a rovno si aj zasúťažiť. Vybehnúť 44 poschodí predstavuje 150 výškových metrov. Na pohľad to nevyzerá až tak zle, no po schodoch ťa to môže poriadne preveriť po celej letnej sezóne. Prídi si vychutnať neobvyklý pohľad na Bratislavu a zároveň poď zdolať 852 schodov. Registrovať sa môžeš priamo na webe organizátora.

Bratislava - Eurovea tower run

26. 11. 2023 - Čachtice - Bathory Cross

V závere novembra sa rozpumpuje krv v Čachticiach nielen mladým dievčatám – tieto crossové preteky sú samozrejme pre každého. V ponuke sú dve trasy s mixom asfaltu a turistických chodníkov, buď s dĺžkou 12 kilometrov alebo 23 kilometrov. Spoločné majú to, že obkrúžia legendami opradený Čachtický hrad cez Višňové. Kratšia trasa sa následne vracia späť do Čachtíc, dlhšia pokračuje hrebeňom cez Veľký Plešivec. Na záver prebehne losovanie, pričom jeden pretekár a jedna pretekárka získajú špeciálnu odmenu. Kompletné propozície o pretekoch nájdeš na stránke organizátora.

achtice - Bathory Cross
Zdroj fotografií: organizátori pretekov
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Pozvánka: September – prekonaj svoje limity

Sezóna pretekov sa nám preklopila do záverečnej časti, preto si treba ešte užiť preteky, koľko sa len dá. Tradične nám septembrový kalendár ponúka bohatú ponuku pretekov, tak sa poďme bližšie pozrieť na niektoré z nich.
Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Pozvánka: Október v lone jesennej prírody

Babie leto je tu, nižšie teploty si pýtajú poriadne výkony. Preteky sa budú niesť v jesennom šate farebných listov. Nezmeškaj preto tie najväčšie skvosty na konci sezóny.
Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Pozvánka: Jún plný behu od schodov až po štíty

Preteky v rôznych disciplínach od západu až po východ Slovenska. Zúčastníš sa niektorých aj ty?
keyboard_arrow_up