Výbava na jesennú turistiku – od slnka až po sneh

Schladilo sa, slnko už začína byť zubaté, ale na druhej strane sa začína aj obdobie inverzií a tešia nás farebné stromy. Ako sa vybaviť do premenlivých jesenných podmienok?

Black Diamond Frontpoint GTX – 42,99 €

návleky Black Diamond Frontpoint GTX
Či už hľadáš ochranu pred blatom Malej Fatry, alebo stúpaš snehom k vysokohorskej chate v Tatrách, návleky Frontpoint GTX poslúžia multifunkčne. Ich vrchná časť je vyhotovená z dvojvrstvového membránového GORE-TEX materiálu, ktorý je priedušný, no zároveň ochráni pred vlhkosťou a nečistotami. Na druhej strane, spodná časť z balistického nylonu s nastaviteľným popruhom pod topánkou je dostatočne odolná. Podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Silvini Divera – 62,99 €

mikina Silvini Divera
V chladnom počasí vďaka fleecovej vrstve príjemne zahreje mikina Divera. V prednej časti je na niektorých miestach fleece chránený vetruvzdorným materiálom. Tým pádom je možné ju nosiť aj ako vrchnú vrstvu. Aby pod ňu neprefukoval vietor, dá sa spodná časť stiahnuť a na rukávoch je otvor na palec. V jej zadnej časti sa nachádzajú dve praktické vrecká, kam sa dajú odložiť drobnosti. Je dostupná aj v čiernom a ružovom vyhotovení. Ďalšie modely mikín nájdeš na našom MTHIKER shope.


Karpos Race – 51,99 €

Karpos Race
Softshell Stretch technológia rukavíc Race, ktorá kombinuje polyuretánovú membránu s hrejivým fleecom, zabezpečuje ich odolnosť voči vode aj vetru. Zároveň ale hrejú a spoľahlivo odvádzajú pot. Na dlani sa nachádza silikónová potlač, ktorá zaisťuje stabilnejší úchop palíc. Vďaka ergonomickému strihu a pružným švom výborne padne na ruku a neomína ani počas dlhších aktivít. Sú dostupné aj v spojení čiernej a tyrkysovej či v grenadína odtieni a podobné modely nájdeš na našom MTHIKER shope.


Hannah Calanthe – 62,99 €

turistická sukňa Hannah Calanthe
Dámska sukňa Calanthe príjemne zahreje pri jesenných i zimných športoch. Je zateplená dutými vláknami, ktoré nie sú príliš náchylné na vlhkosť. Aby však bolo sukňu možné nosiť do akýchkoľvek podmienok, bol ako povrchový materiál zvolený Airlite AC. Ten zabezpečuje ochranu proti vetru aj dažďu. K úplnej vodeodolnosti mu napomáha náter Drypeak 1500. Sukňa je dostupná aj v antracitovej farbe a spolu s ďalšími modelmi ju nájdeš na našom MTHIKER shope.

Smartwool W Athlete Edition Run Print Crew – 25,99 €

ponožky Smartwool W Athlete Edition Run Print Crew
Ponožka Run Print Crew s atraktívnym dizajnom je stvorená špeciálne pre náročné, diaľkové behy. Technológia 4 Degree™ Elite Fit System drží ponožku na svojom mieste, čo vedie k zabráneniu tvorby otlakov. Sieťované panely a zapracovanie Merino vlny zabezpečujú rýchly odvod potu a udržanie nohy v suchu. Zároveň je špička ponožky šitá plochými švami Virtually Seamless™, čo iba zvyšuje ich pohodlnosť. Tieto aj ďalšie ponožky nájdeš na našom MTHIKER shope.

Haglöfs Micro Nordic Down Hood – 284 €

páperová bunda Haglöfs Micro Nordic Down Hood
Páperová dámska bunda Micro Nordic Down Hood sa nestratí nielen vysoko v horách, no ani v meste. Je plnená hydrofóbnym perím H Down Gold technológiou, zatiaľ čo po bokoch a na spodnej časti rukávov bolo použité duté vlákno Mimic GOLD. Povrch bundy je impregnovaný DWR úpravou, ktorá zabezpečuje odolnosť voči vode. Vďaka predtvarovaným rukávom a ergonomickému strihu príjemne padne. Je dostupná v čiernej, svetlozelenej a iných. Ďalšie modely nájdeš na MTHIKER shope.


Uvex Sportstyle 312 VPX – 143 €

okuliare Uvex Sportstyle 312 VPX
Vo vysokohorskom prostredí je ochrana očí omnoho dôležitejšia ako v nížinách – dupľom, ak nasneží. Fotochromatické okuliare Sportstyle 312 VPX automaticky upravujú tónovanie skiel na základe svetelných podmienok. Poskytujú úplnú ochranu proti UVA, UVB aj UVC žiareniu do vlnovej dĺžky 380 nm. Nenápadná bočná ochrana bráni prístupu nepríjemných odleskov zo strán. Okuliare sú dostupné aj v tmavozelenej farbe a ďalšie modely nájdeš na našom MTHIKER shope.

Marva pohánka čokohanka – 1,79 €

tyčinka Marva pohánka čokohanka
Na jesenných túrach treba takisto dopĺňať energiu vo forme sacharidov. Chutná tyčinka z produkcie Marva nezaberie v batohu veľa miesta, no keď dôjde energia, každý turista ju ocení. Okrem cukrov v nej nájdeš aj mandle či lieskové oriešky. Nakoľko neobsahuje lepok, je vhodná aj pre celiatikov. Okrem pohánkovej je dostupná aj v množstve iných chutných vyhotovení. Podobné tyčinky nájdeš na našom MTHIKER shope.


Ďalšiu výbavu, ktorá by sa mohla hodiť na jesennú turistiku, nájdeš na našom MTHIKER shope.
Zdroj fotografií: archív MTHIKER
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Hrebeň Nízkych Tatier - nezabudnuteľné štvordňové dobrodružstvo - 1. časť

Hrebeň Nízkych Tatier - nezabudnuteľné štvordňové dobrodružstvo - 1. časť

Takmer sto kilometrov a päť a pol tisíc nastúpaných výškových metrov z väčšej časti tvorených krásnymi rozľahlými výhľadmi široko-ďaleko. A to zďaleka nie je všetko, čo hrebeň druhého najnavštevovanejšieho pohoria Slovenska ponúka.
Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

Test: 4-ročná skúsenosť s nohavicami Silvini Soracte

V tomto teste sa podelím o moju skúsenosť so skialpovými nohavicami, ktoré ma sprevádzajú už štvrtú sezónu.
Veľký a Malý Rozsutec - zimná edícia

Veľký a Malý Rozsutec - zimná edícia

Päť hodín ráno, na ruke „vrčia“ Gamin-y, čaká nás dlhý deň. Potichu sa vykrádam z domu s jasným cieľom...
keyboard_arrow_up